Ogród -mój azyl -JolantaG część 5
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 5
Ja też byłam na poczcie ale nie mam ogrodniczego po drodze... i dobrze. 

- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja centrum ogrodnicze (a raczej 2 obok siebie) mam po drodze z pracy
- wystarczy tylko na parking wjechać.....
piękne jeżówki - w tym roku posadziłam pierwszy raz i klapa.
Może za rok...

piękne jeżówki - w tym roku posadziłam pierwszy raz i klapa.
Może za rok...
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Jolciu
, dzisiaj jade do Opola do fotografa. Muszę zrobić sobie zdjęcia do legitymacji "inspektora TOZ" (
) i zapewnie gdzieś wstapię

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
JOLU!
Nie będę oryginalna - podoba mi się pełny hibiskus.
Nie będę oryginalna - podoba mi się pełny hibiskus.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MATEMAX pełne hibiskusy mam jeszcze białe,biało bordowy i fioletowy .Taki czerwony spotkałam po raz pierwszy ,więc musiałam go kupić .
AGNESS ,Red Barona spotykałam już wiele razy na swej drodze.Obawiałam się o jego ekspansywność i przemarzanie,ale przecież nad tym można zapanować ,więc wreszcie kupiłam.
GENIU .
OLU ,polski arbuz smakuje podobnie jak zagraniczny .Jest słodki i soczysty .Może tylko kolorek miąższu jest troszkę bledszy .
BABUCHNO ,ja też wielu roślinek zazdraszczam
innym forumowiczom ,dlatego ich poszukuję i kupuję .Nie ma w tym nic złego .
AGNIESZKO ,wydaje mi się ,że Red Baron ,to dość popularna trawka .Na pewno gdzieś na nią natrafisz .
BOŻENKO ,u mnie miejsca sporo .
JOLU ,nasionka lubią wędrować ,więc pewnie je przeniosłaś z ziemią lub innymi roślinkami .
STASIU ,moje niektóre hibiskusy też jeszcze w pąkach .
POLU ,hibiskusy lubią osłonięte miejsca .Chociaż moje niektóre rosną na wygwizdowie .Kopczykuję je jak róże .Żaden tej zimy nie przemarzł .
GRAZIU ,masz rację ,że wyprawa na samą pocztę ,to bez sensu .Strata czasu .
STASIU ,pochwal się co kupiłaś .
OLU ,widzisz,jakie to forum pomocne .Nie wiedziałaś ,że jadąc na pocztę trzeba wstąpić do ogrodniczego .
LUCY ,współczuję .
EDYTKO ,aż 2 ogrodnicze po drodze .Toż to sama rozkosz .
KRYSIU ten pełny czerwony hibiskus zasługuje na pochwały .Jest rzeczywiście urodziwy .Muszę go tylko troszkę zasilić ,bo bladziutki biedaczek .Rósł w bardzo kiepskich warunkach .
Wczoraj był czwartek ,a więc u mnie dzień targowy .

AGNESS ,Red Barona spotykałam już wiele razy na swej drodze.Obawiałam się o jego ekspansywność i przemarzanie,ale przecież nad tym można zapanować ,więc wreszcie kupiłam.

GENIU .

OLU ,polski arbuz smakuje podobnie jak zagraniczny .Jest słodki i soczysty .Może tylko kolorek miąższu jest troszkę bledszy .
BABUCHNO ,ja też wielu roślinek zazdraszczam

AGNIESZKO ,wydaje mi się ,że Red Baron ,to dość popularna trawka .Na pewno gdzieś na nią natrafisz .
BOŻENKO ,u mnie miejsca sporo .
JOLU ,nasionka lubią wędrować ,więc pewnie je przeniosłaś z ziemią lub innymi roślinkami .
STASIU ,moje niektóre hibiskusy też jeszcze w pąkach .
POLU ,hibiskusy lubią osłonięte miejsca .Chociaż moje niektóre rosną na wygwizdowie .Kopczykuję je jak róże .Żaden tej zimy nie przemarzł .
GRAZIU ,masz rację ,że wyprawa na samą pocztę ,to bez sensu .Strata czasu .

STASIU ,pochwal się co kupiłaś .

OLU ,widzisz,jakie to forum pomocne .Nie wiedziałaś ,że jadąc na pocztę trzeba wstąpić do ogrodniczego .

LUCY ,współczuję .

EDYTKO ,aż 2 ogrodnicze po drodze .Toż to sama rozkosz .

KRYSIU ten pełny czerwony hibiskus zasługuje na pochwały .Jest rzeczywiście urodziwy .Muszę go tylko troszkę zasilić ,bo bladziutki biedaczek .Rósł w bardzo kiepskich warunkach .

Wczoraj był czwartek ,a więc u mnie dzień targowy .

- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Sosenka strasznie mi się podoba 

- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No nie i jeszcze zdjęć nie było?pełne hibiskusy mam jeszcze białe,biało bordowy i fioletowy

Tak nie może być , zgłaszam stanowczy sprzeciw , i domagam się pod groźbą oflagowania , zdjęć , z bliska , z daleka , i w makro!

Biały poproszę wrzucić na pierwszy plan!

Zakupy wspaniałe ,sosna urocza!

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Więc oflagowanie , było by całkowitym niewypałem !
Jak ja mogłam ich nie dojrzeć!
Starość nie radość , ale plusik jest ten , że codziennie od nowa , zachwyca się człek tym , co 50 razy, wcześniej , już oglądał!
Są cudowne, prześliczne , smaczniutkie , obłędne , i rozkoszne!
Muszę zdobyć , muszę mieć !
, 

Jak ja mogłam ich nie dojrzeć!

Starość nie radość , ale plusik jest ten , że codziennie od nowa , zachwyca się człek tym , co 50 razy, wcześniej , już oglądał!

Są cudowne, prześliczne , smaczniutkie , obłędne , i rozkoszne!
Muszę zdobyć , muszę mieć !

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jolu sosna śliczna 

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Sosenka przepiękna
,hibusie też szczególnie podoba mi się variegata i jeszcze jak zakwitnie na bordowo...to dopiero będzie cudny 

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Droga Joluś!
Foto zaliczyłam i zebranie w TOZ też. Byłam nawet w sklepie KDC i kupiłam żabkę na wyprzedaży.
Wiadomo, wpadłam w wir ogrodu z roślinami i kupiłam: dwie białe, duże donice - muszę poprzesadzać dalie.
Kupiłam, choć nie wiem czy dobrze zrobiłam: 2 egz. cytrynowca chińskiego- wysokie rośliny; 5xtruskawkę wiszącą, co to niby jest do października; 2xdzwonek brzoskwiniolistny;2x barbulę niebieską oraz 2x żurawkę "amber". Do tego Humus-papkę 2 litową, która ma właściwości 1 tony(!) kompostu. 3x po 7 cebulek krokusików, niestety nazw nie pamiętam. Jak widać, mnie z domu nie wolno nigdzie jechać, bo zawsze z sobą coś przywiozę. Jak pogoda dopisze, to jutro muszę powsadzać wszystko do ziemi. Dziś coś ze mną było nie tak. Prawie cały dzień przespałam
Pozdrawiam Cię Jolciu, pa, pa

Foto zaliczyłam i zebranie w TOZ też. Byłam nawet w sklepie KDC i kupiłam żabkę na wyprzedaży.
Wiadomo, wpadłam w wir ogrodu z roślinami i kupiłam: dwie białe, duże donice - muszę poprzesadzać dalie.
Kupiłam, choć nie wiem czy dobrze zrobiłam: 2 egz. cytrynowca chińskiego- wysokie rośliny; 5xtruskawkę wiszącą, co to niby jest do października; 2xdzwonek brzoskwiniolistny;2x barbulę niebieską oraz 2x żurawkę "amber". Do tego Humus-papkę 2 litową, która ma właściwości 1 tony(!) kompostu. 3x po 7 cebulek krokusików, niestety nazw nie pamiętam. Jak widać, mnie z domu nie wolno nigdzie jechać, bo zawsze z sobą coś przywiozę. Jak pogoda dopisze, to jutro muszę powsadzać wszystko do ziemi. Dziś coś ze mną było nie tak. Prawie cały dzień przespałam

Pozdrawiam Cię Jolciu, pa, pa

Adresy do moich wątków
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
JOLU!
Iglaczki szczepione na pniu super. Hibiskus variegata to jest coś
Iglaczki szczepione na pniu super. Hibiskus variegata to jest coś

przyszłam z rewizytą
proszę dać mi czas na ogarnięcie twego wątku

proszę dać mi czas na ogarnięcie twego wątku