Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

Witaj Marysiu,piękne przedwiośnie u Ciebie. Kocurki również. Pogoda była wymarzona na podglądanie wiosny. A wędkarzy na naszym jeziorze również pełno. Wierzę, że wiedzą co robią. Zdjęcia z mojego wypadu na działkę mogę wstawić dopiero dzisiaj, Marysia( w szkole) to mogę korzystać z jej komputera.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Marysiu, cieszy mnie ta wczesna wiosna u Ciebie i na Kaszubach. Moje maczki tez tak ładnie wygladają, ale u nas to
raczej normalne. Żal tych pieknych lili, a ja myslałam że zakopywanie cebul w koszyczkach im wystarczy by nornice nie podjadały.
A one sprytne i dobrały się od góry. ;:223 A lód na jeziorach świetnie wygląda, ale ja bym tam już nogi nie postawiła :;230
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć kociaro, (widzę, żeś imienniczka moja :wink: ) super murek z kamieni masz. Chyba pomysł ukradnę i zrealizuję u siebie. :D Jeszcze tylko znaleźć muszę takiego, co mi je z grap wyciągnie i przytarga. :roll: Lilii szkoda, ale na nornice niema siły... może tylko norkę tam mają?
Podrzucam Ci jeszcze jednego, kota rudego. ;:100

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ja też chcę takiego pięknisia ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Kotek taki nietypowy, przeważnie buraski są. Ja widze zdrowe polargonie koło kotka, aż się chce już maja. Nornice - dlaczego na nie nie wymyslono skutecznego sposobu.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
hazard
100p
100p
Od: 28 paź 2009, o 09:45

Post »

amba19 pisze:Grażynko -: Co Ty mówisz o porządku na mojej działce. Wszędzie sterczą suche badyle :cry: , ja je usuwam dopiero wiosna - bo wypraktykowałam że wtedy mi rośliny lepiej zimują.

Hehe, w porównaniu do mojej działki jest na prawdę super. Właśnie nawiało mi z lasu mnóstwo liści (bo w sobote była mega wichura), w sąsiedztwie budowa, więc styropian hula jak na dzikim zachodzie, a u Ciebie na prawdę miło popatrzeć.
grapesz
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 4 mar 2010, o 16:36

Post »

A jak podobają sie wam te koty? To są moi sąsiedzi.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

No i zrobił się wątek koci :;230 :;230 :;230
Ale my tu lubimy kotki. ;:108
:wit
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Chciałabym się przywitać. Bardzo pięknie jest u Ciebie nawet na przedwiośniu.
Koty też wspaniałe choć ja jestem bardziej psiara .
Podzielę się z Wami swoimi doświadczeniami na temat nornic.
Po pierwsze łowny kot. Ja takowego nie mam ale na moją działkę w zeszłym roku przychodził taki i po
śladach widać było,że trochę przetrzebił stadko ucztujące w tulipanach.
Z roślin zniechęcających nornice mogę polecić czosnki ozdobne i wilczomlecze. Tam gdzie je posadziłam dziur jest zdecydowanie mniej.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ambo fotki z działki faktycznie świadczą o tym, że niedługo przywitamy wiosnę.
W naszych stronach chyba najpóźniej przychodzi ale to nic, cieszę oczy wiosennymi u Was a potem w realu u siebie.
Kotki działkowe więc ich miejsce w tym wątku jak najbardziej na miejscu a do tego widać,że mają się dobrze i same śliczności.
Awatar użytkownika
renszpaks-1
50p
50p
Od: 24 mar 2010, o 16:25

Post »

Witaj Ambo -Marysiu! ;:196
Jakie wspaniałe kotki! Ten rudzielec jest super!
Przeczytałam, że już 5 lat jesteś na forum i masz wątki! Polne kwiaty wspaniały pomysł. Ja tutaj tylko oglądam i podziwiam. Działki i ogrodu nie mam, a więc i wątek zakładać niema sensu!
Ale jest mi miło tu zaglądać i podziwiać twoje dzieła fotograficzne!
Pozdrawiam! :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

O ilu ;:196 gości mnie odwiedziło! A jakie piękne koty!

Lusiu - zaglądałam i podziwiałam :lol:
Pszczółko-Wiesiu - ja jestem zrozpaczona ;:145 Tak się cieszyłam tymi liliami i one tak dobrze sobie u mnie radzą. Poza tym od kilkunastu lat cały czas miałam jakieś lilie na działce i nigdy nic takiego nie widziałam. Jeśli je naprawdę coś zeżarło - to nie będę już więcej sadzić lilii. a chciałam jeszcze jakieś zamówić teraz wiosną. Chyba się ograniczę do liliowców.
Maju - a ten tygrys to Twój? Zawsze marzyłam o rudym kocie. A trafiły mi się czarnuchy w białych krawatach :;230
Murek nie jest opatentowany - to sobie go możesz skopiować ;:108
Taruniu - ja Cię rozumiem.....
Krysiu - nornice to potwory.......
hazart - liscie z lasu i sąsiedniej działki to u mnie też problem. Jesienią wygrabiłam kilka taczek, a teraz widziałam że jest ich chyba jeszcze więcej :cry:
Grażyna-Grapesz - Miło że zajrzałaś. A te kotki to Twoje czy przyszły w gościnę do Twojego ogrodu?
Krysiu -Ignis05- Chyba ja lubię najbardziej sądząc po ilości futer :;230
Jo37 - Witam Cię kochana! Pierwszy raz do mnie zajrzałaś - prawda? Ja psiaki też lubię, ale nigdy nie miałam. Koty miałam gdy byłam mała i teraz gdy moje dzieci są już dorosłe. Niestety na działce nie mam możliwości trzymać kota. Zbyt rzadko tam przyjeżdżam i biedak byłby głodny... Czosnki kupiłam.... zobaczymy....
Christinkrysiu - tak, ta późna wiosna zawsze jest dla mnie źródłem frustracji :cry:
Dzięki za miłe słowa o kotach moich i tych , które przyszły w gości....
Renszpaks - Miło, że zaglądasz, fajnie że zaglądają tu także goście a nie tylko właściciele ogrodów i działek. No i dziękuję Ci za pochwały moich kotów i zdjęć ;:196

Ja się znowu skusiłam na nasionka. Kupiłam pierwiosnek kandelabrowy. Trochę się martwię , bo nasiona od Legutki, a ostatnio czytałam sporo narzekań na nasiona tej firmy. Oczywiście już posiane i wystawione na balkon. A dzisiaj mróz ;:138
oprócz tego jeszcze kapusta ozdobna ( zawsze mi się o niej przypominało jesienią ;:24 ) i takie śliczne aksamitki w paski.
Bardzo mi się podobały w forumowych ogródkach :lol:
Oprócz tego zrobiłam remanent w niewykorzystanych nasionach. Niektóre są ważne nawet do 2014 roku. I powzięłam postanowienie , że nic więcej nie kupuję. Spróbuję je wysiać. Nic nie ryzykuję, najwyżej nie wykiełkują :lol:

Obrazek
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Dziękuję za tak miłe powitanie. Zaglądałam do Ciebie w zeszłym roku ale chyba nie zostawiłam wpisu.
Masz ogród w pięknej okolicy. Zawsze żałowałam,że Kaszuby są tak daleko od Warszawy.
Szkoda,że nie masz psiaka. Ja nie wyobrażam sobie wyjazdu na działkę bez psa.
Mam sunieczkę "po przejściach "ze schroniska. Teren siedliska jest nieogrodzony a Amber pilnuje tak, że nikt nie zbliży się do nas niezauważony.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Marysiu! Ja też w końcu kupiłam w tym roku nasiona kapusty ozdobnej :D Od kilku lat to sobie obiecywałam - szczególnie jesienią gdy podziwiałam ją u innych :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Na tamtą wiosnę siałam kapustę ozdobną, skończyło się na tym, że dzieci mi kilkakrotnie zrobiły pikowanie w doniczkach z siewkami (najczęściej ołówkiem ;:223 ) i tyle z tego było... :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”