Ogród piofigla cz1.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piofigla cz1.

Post »

Tomku wysłałeś już ? jeżeli nie wysłałeś to nie rób sobie kłopotu , jesteś tak zajęty
a ja dostałam sporo prymulek od mojej sąsiadki , nie wiem czy akurat takie jak Ty masz
ale podobne . Wiem że jesteś uczciwa firma .

Genia
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu droga, chętnie to zrobię żaden kłopot. Nie wiem czy ja jestem rzeczywiście tak zajęty czy może niepozbierany, ale mam mało czasu, zwłaszcza żeby dokładnie śledzić Wasze wątki :D

Pozdrawiam Tomek :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tomku nie przejmuj się, teraz wszyscy maja mało czasu bo każdy w ogrodzie ma mnóstwo pracy.
Pszczółeczka z Ciebie, wyhodować tyle cyprysów.... :roll: .....no, no....... ;:333
Piękne jest to zdjęcie z tulipankami pod gałązkami.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Grażynko witaj, dziękuję Ci za odwiedziny. Przy sadzonkowaniu iglaków nie ma wiele pracy, dopiero kiedy trzeba je sadzić w doniczkach jest trochę więcej, ale to fajna praca, widać efekty :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Tomku ! Dobrze było znów zobaczyć Twój ogród ! Jest piękny, jak zwykle. I podoba mi się Twój trawnik cały w stokrotkach ! Trzmieliny rzeczywiście prezentują się rewelacyjnie - i te kuliste i ta pnąca. Ja też bardzo je lubię. Moje nie są tak duże i efektowne , jak Twoje, ale pracuję nad nimi. Nie dziwię się, że nie możesz wyjść z ogrodniczego z pustymi rękami, ja mam tak samo...! I pewnie każdy z nas !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Efekty najlepiej widać na twoim ogrodzie Tomku.
Widać , że dbasz o swoje sadzonki a teraz to już duże iglaki. ;:108
Miłej niedzieli. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witaj Izo miło że mnie odwiedzasz. Co do tych stokrotek, to słyszałem że modne jest zamiast idealnego trawnika lub oprócz niego zakładanie w ogrodach dzikich łączek, ja na razie będę udawał że to celowo tak u mnie jest. Trawniki bardzo zaniedbałem, Ty masz piękne to najlepiej wiesz ile pracy kosztuje utrzymanie ich w takim stanie, kiedyś spróbuję się za nie wziąć.

Obrazek

W tym roku kupuję najwięcej lilii, róż, azalii, różaneczników. Chciałbym żeby ogród kwitnął cały czas. Policzyłem azalie, mam ich wszystkich razem 20 sztuk, ale mam trudności ze skompletowaniem różaneczników, kupiłem dopiero 5 sztuk, a w szkółkach już zaczynają kwitnąć, wolałbym żeby zakwitły dopiero u mnie :D

Grażynko witaj, dziękuję Ci za miłe słowa. Iglaki w moim ogrodzie odczuły jednak tę zimę, dopiero teraz to widać, no ale na to nie ma rady, iglaków nigdy nie zabezpieczałem, nie mam cennych okazów. Dzisiaj w Krakowie i u Ciebie też przepiękna pogoda, nie zmarnowałem jej, przygotowałem działkę pod warzywnik, dopiero teraz siejemy, posadziłem kilka azalii, w szklarni zasadziłem 68 pomidorów to dopiero 1/5, zwykle w tym czasie już rosły, wszystko jakoś opóźnione. Ale cieszmy się tym co jest, oby nie było gorzej :D

Zrobiłem dzisiaj kilka zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

piofigiel pisze:

Obrazek

Obrazek
Tomku jak zwykle jestem zachwycona Twoim ogrodem. Twoje kompozycje są wręcz idealne. To drugie zdjęcie szczególnie.
Chciałam zapytać co jest na pierwszym zdjęciu. 2 roślinki jakby w jednym krzaczki. Czy to tylko tak wygląda bo się nie wszystkie listki otwierają i jednym czasie?
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Po pierwsze: Nic nie rób ze stokrotkami! Ręce precz. Są piękne! ;:14 :wink:

Po drugie: Ja się domagam szerszych planów. Dopiero na nich widać w pełni jak cudny masz ogród. To co właśnie pokazałeś wbiło mnie w fotel. ;:180 ;:180 ;:180
Agata
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tomku witaj ale piękne zdjęcia .
Masz naprawdę cudny ogród aż chciałoby się zobaczyć go na własne oczy .
Powiedz co jest w doniczkach na chodniczku , gdzie będziesz sadził ?
Genia
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

kolejne piękne odsłony ogrodu! Urzekające stokrotki i kompozycje krzewów. ;:138
Ja poproszę zdjęcie pomidorków w szklarni i warzywnika - interesują mnie wszelkie uprawy użytkowe i chętnie oglądam jak to u innych wygląda :)
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Gosiu witaj, miło mi że Ci się podoba. Miejsce na tym pierwszym zdjęciu bardzo lubię, zdjęcie nie oddaje urody. Te połączone rośliny to tawuły japońskie nasiane w irgach, fajnie wyglądają więc tak pozostawiam. Dużo ładnych miejsc nie wychodzi dobrze na zdjęciach i czasem odwrotnie, zdjęcie uatrakcyjnia widok :D

Agato możesz być spokojna, w najbliższym czasie nie planuję żadnych operacji na trawnikach, chociaż jak pisałem podobają mi się bardzo zielone dywany innych Forumowiczów.
Dziękuję za uznanie, co do szerszych planów będę się starał tak pokazywać ogród, chociaż jest to trudne bo muszę lawirować aby w kadrze nie znalazły się rzeczy urodą psujące obraz całości :D

Geniu witaj, kiedy będziesz wybierała się na południe naszego kraju to zapraszam, adres mój masz, będziesz mogła zobaczyć nasz ogród. Z góry się asekuruję że obraz ogrodu z forum może zburzyć widok realny, ale myślę że przynajmniej część z nas ma taki problem, gdyby to zależało tylko ode mnie i mamy, całość działki byłaby godna pokazania.
Te rośliny w doniczkach widoczne na zdjęciu z poddasza, na razie nie mają swojego przeznaczenia, dowolnie przestawiamy je aby uatrakcyjnić niektóre miejsca :D

Aniu dziękuję. Zdjęcia pomidorków pokażę jutro, za bardzo nie ma się czym chwalić bo sadziłem dość małe jak zwykle, a na warzywniku wczoraj dopiero zasiane pierwsze warzywa :D

Obrazek

x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Widoczki rzeczywiście wyjątkowo eleganckie :) ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tomku ja też domagam się szerszych planów.
Cudnie wyglądają iglakowe kulki - chyba, ze to bukszpany.
68 pomidorków :shock: u mnie nawet połowa nie mieści się w szklarni, zwykle mam około 25 sztuk i trudno nam to przejeść.
Ciekawa jestem też warzywniaczka - co w nim będzie ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tomku rewelacyjne połączenie. W czasie kiedy irga jest prawie łysa, tawuła pokazuje urok swoich liści. Naprawdę umiesz zestawić wspaniale ze sobą rośliny ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”