Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Witam właśnie napotkałam Twój wątek.Naprawdę masz ZACZAROWANY OGRÓD ,chce się jak napisałaś w nim być i być :uszy ;:1 ;:11 Hektor też bajeczny.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lukrecjo, masz przyjaciół których można tylko pozazdrościć, wspaniale ;:4
Zakupy świetne! Wybrałaś piękne krzewy. Na enkianta sama skusiłam się wiosną i choć przyszedł do mnie malutki krzaczek i jeszcze nie kwitł, czekam z niecierpliwością na pierwsze dzwoneczki ;:170 Jesienią cudownie się przebarwia w ogniste kolorki :D
Miłego wieczoru :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

E-babciu Jadziu witam Cię bardzo, bardzo serdecznie! Ten mój ogród to dopiero ma być zaczarowany, bo na razie dzięki wspaniałym ludziom z FO uczę się tak czarować! :;230 Jak źle odrobię lekcje to potem muszę ganiać z łopatą i przesadzać. Ale ile w tym wszystkim radości! Nie uwierzy nikt, kto sam w ziemi nie grzebie! Zapraszam do mnie, kiedy tylko masz ochotę, a babcine wsparcie jest bezcenne! ;:196

Kasiu enkianta zobaczyłam na fotce poglądowej jako ładne drzewko w ognistych jesiennych barwach, potem zobaczyłam jak to to kwitnie, no i rzecz jasna nie było odwrotu. Jak dojadą sadzonki wiosną nie omieszkam pokazać. Na razie się cieszę, że zakupy już prawie za mną... (jak pisałam wcześniej - zakupy na rabatę pod płotem pojadę do swojej szkółki).

A wracając do Przyjaciół, jak tak się zastanawiam... było sporo znajomości po drodze, lepszych, gorszych, krótszych i dłuższych, a nasza szalona 5 się trzyma dzielnie i nie wyobrażam sobie, aby mogło kogoś zabraknąć! Piszę szalona, bo mając 17 lat podróżowaliśmy na warszawski dworzec kolejowy pojeździć na deskorolkach! Tylko tam były takie kapitalne podjazdy!
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie piękne krzaczory... :D Tawułę Grefsheima kupiłam w ubiegłym roku, nie mogę się doczekać, kiedy będzie taka, jak na tym zdjęciu :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ale zakupy ;:oj będzie cudnie. A przyjaciół pozytywnie zazdraszczam ;:131
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no to proponuję jeszcze kolkwicję chińską do kolekcji, jej mi brakuje, krzewuszek mam sporo, dereni (zwykłych zaznaczam) też
Jak wczoraj kupowałam kielichowca to zastanawiałam sie nad ekiantem..... ale jeszcze listy nie zamknełam ;:224
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Tyle krzaczastych zakupionych,moje ciśnienie wzrosło.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ja mam enkianta u siebie (teraz będzie 3 sezon), niepozorny krzaczek o pięknych malutkich kwiatuszkach, nieco przypominających konwalię ;:167 Kompletnie bezproblemowa roślinka, pięknie przetrwała (nie osłonięta) nawet ogromne mrozy z ubiegłej zimy ;:215
Widzę, że kielichowiec stał się roślinką pożądaną ;:112, ja się na razie wstrzymam i popatrzę jak się u Was zachowuje ;:113
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ewciu - Gajowa no ja też mam nadzieję, że ona dość szybko porośnie i będzie wyglądała tak jak ta na fotce! Będę trzymać kciuki i za moją i Twoją, choć Twoja starsza, powinna pokazać na co ją stać!

Aguś hmmm czy będzie cudnie? ;:173 Kiedyś na pewno, czasem trochę przeraża mnie czas oczekiwania, kiedy to wszystko porośnie!?

Edytko kolkwicję oglądałam, ale sadzonki były bardzo malutkie... nie wiem czy dożyłabym i doczekała jej kwiatów. Nie zaprzeczę, te duchy na drzewie wyglądają co najmniej intrygująco! No i kolor mi bardzo pasuje, ale jeszcze rozważę... :roll:

Beatko czyżbym podnosiła ciśnienie lepiej niż kawa? :;230 Ty u siebie masz tyle cudnych roślin, że można wpaść w kompleksy! A te nazwy! Masz jakiś katalog botaniczny? Bo nie sposób ich spamiętać. ;:224

Madziu po trzech sezonach masz niepozorny krzaczek? To po ilu latach on urośnie do rozmiarów 1,5 x 1,5m? ;:oj A propos kielichów... to faktycznie, mnie się udzieliła jakaś psychoza i na jej fali mam i "kielisznika" i "kielichowca" :;230 Mam nadzieję, że latem wezmę też kieliszek winka :;230 To tak dla kompletu!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście miałam na myśli kielisznika ;:223. Enkiant rosnie dosyć wolno, ale mnie to akurat pasuje, posadzony w takim miejscu, ze im wolniej tym lepiej.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Madziu, dzięki za info a propos enkianta! Myślałam, że on trochę szybszy... ;:223 To muszę mu zmienić miejsce przeznaczenia. Ech i znów cały misterny plan ...wzięli! ;:209 No nic to, lepiej wiedzieć jaki to gagatek, niż potem czekać nie wiadomo ile żeby dziursko zarosło!
Madziu - nie ma się co żenować, to kieliszek i to kieliszek, pomylić się nie trudno! :;230 Jeszcze raz dzięki!
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Kochani wszyscy już chyba z niecierpliwością wyczekujemy wiosny. Planujemy, siejemy, przesadzamy... przerabiamy... A tu przecież styczeń, a w styczniu śnieg to przecież nic nienormalnego. ;:oj
W nocy dosypało białego puchu. A to kilka fotek oddających klimat picia porannej kawy:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Myślę, że tyle wystarczy tego białego szaleństwa! Jest pięknie, ale wiosną piękniej, prawda? ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne przypruszone klimaty ;:167, w sam raz na picie kawki. Byle nie na tarasie :;230
Madziu - nie ma się co żenować, to kieliszek i to kieliszek, pomylić się nie trudno!
;:306
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Piękne widoczki za oknem bo na drodze :shock:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Widzę, że się rozkręciłaś na dobre, a 1 marca, który już za 50 dni na horyzoncie dodał skrzydeł :) Tak trzymaj!
Trudno odmówić uroku zimowym migawkom z ośnieżonego ogrodu, ale niech już będzie wiosna :)
Miłego!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”