Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a wstawisz fotkę tego, co już ci kwitnie? (tego z mazami). mi na wakacjach udało się w końcu kupić białego z mazami, ma 14 kwiatów. na pędzie są 4 odgałęzienia. jest cudowny. a wzorki i kolory na kwiatach też lubię, ale nie chciałabym samych kolorowych, białe też muszę mieć. mam ze 4 lub 5 zwykłych białych, 1 z mazami, 1 z żyłkami i 2 z różową warżką. chciałabym też białą Vandę.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pestko dziękuję za szybką odpowiedz. Oj co mi się wydaje, że obie mamy podobną naturę - ja też lubie kropki, ciapki i piegi. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia ;:23
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Pestko, po pierwsze gratuluję ZŁOTKA ;:114
po drugie piękne kwiaty, ten pierwszy ma bardzo ciekawą warżkę :shock: bały wielkokwiatowy przepiękny, też wolę kolorowe :lol: ale białe mają jednak w sobie to *coś*, taką dostojność :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pestko, również gratuluję złotka ;:63
A poza tym - roślinki pięknie Ci rosną i kwitną :wink: Nie wiem, czy mam takie wrażenie, ale tego pierwszego mam chyba
takiego samego, tylko że na zdjęciach nie widać różowych żyłek na brzegach płatków :roll: Mylę się czy nie :?: :wink:
Biały z wielkimi kwiatami oczywiście też piękny, a vandzie super rosną :lol:
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratulacje ;:77 ;:77 ;:77 ;:77 ;:77
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Ojejjjjj hihihi nie zauważyłam tego ..złotka..Dziekuje za gratulacje i za spostrzegawczość ,ktorej mi chyba ostatnio brakuje :P ANUSSKOtak ten biały ma mazy wokól płatków.Dość kiepsko uchwyciłam to na fotce.Szczerze mówiac nie przykladam sie do robienia zdjęć :oops: i zawsze cos mi umknie.Brak czasu i aparat mam tylko przez ,,chwilkę,,
JEANNEmasz racje białe kwiaty maja to ,,coś,,,ale kojarza mi sie ze swietami rodzinnymi :wink: Bardzo dziękuję wszystkim za miłe slowa.Już myslałam ,ze nikt do mnie nie zagląda...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pelloric który trafil do mnie właściwie ,,niechciany,,i podbił moje serducho.Strasznie wdzięczny piękniś z niesamowitą werwą do kwitnienia przez cały rok.Z dala na kompie widac otwartą stronkę z forum :lol: :wink: Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

warżki,pyszczki.noski..... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wink: Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Pestko,a dlaczego pelloric był niechciany :?: Nie każdy storczyk jest tak pracowity,by obdarzać nas taką ilością kwiatów.Pozostałe kwitnienia równie piękne,a niektóre z nich mam identyczne u siebie.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

masz piękne storczyki. widzę, że twój pink panther ma normalne kolory. mój niestety zmienił się, i to na gorsze. a dlaczego nie pokazujesz białego z mazami?
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Pestko super fotki :!: :shock:
ten pelloric ma niesamowitą ilość kwiatów, pozazdrościć tylko :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiubył niechciany ,bo zamawiałam na allegro zupełnie innego storczyka...tzn.też pelloroca ,ale o wielkich kwiatach.Niestety sprzedawca przeliczył się i zabrakło.Spytal czy moze wysłac o drobnych kwiatuszkach.Cóż pieniazki wpłaciłam wiec wziełam,ale teraz rekompensuje mi iloscią kwiatów i kolorem ,ktory w rzeczywistości jest jeszcze piekniejszy.Mlode kwiatki maja kolor bordowy,a potem kwiaty robią się fioletowo-biskupie o bardzo intensywnej barwie.Już bym go nie oddała za żadne skarby :wink:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

PESTKA@ pisze:Danusiubył niechciany ,bo zamawiałam na allegro zupełnie innego storczyka...tzn.też pelloroca ,ale o wielkich kwiatach.Niestety sprzedawca przeliczył się i zabrakło.Spytal czy moze wysłac o drobnych kwiatuszkach.Cóż pieniazki wpłaciłam wiec wziełam,ale teraz rekompensuje mi iloscią kwiatów i kolorem ,ktory w rzeczywistości jest jeszcze piekniejszy.Mlode kwiatki maja kolor bordowy,a potem kwiaty robią się fioletowo-biskupie o bardzo intensywnej barwie.Już bym go nie oddała za żadne skarby :wink:
Oj nie, bo skarbem to ON sam jest ;:112
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”