Ćmówki z PESTKĄ@
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a wstawisz fotkę tego, co już ci kwitnie? (tego z mazami). mi na wakacjach udało się w końcu kupić białego z mazami, ma 14 kwiatów. na pędzie są 4 odgałęzienia. jest cudowny. a wzorki i kolory na kwiatach też lubię, ale nie chciałabym samych kolorowych, białe też muszę mieć. mam ze 4 lub 5 zwykłych białych, 1 z mazami, 1 z żyłkami i 2 z różową warżką. chciałabym też białą Vandę.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pestko dziękuję za szybką odpowiedz. Oj co mi się wydaje, że obie mamy podobną naturę - ja też lubie kropki, ciapki i piegi. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Pestko, po pierwsze gratuluję ZŁOTKA
po drugie piękne kwiaty, ten pierwszy ma bardzo ciekawą warżkę
bały wielkokwiatowy przepiękny, też wolę kolorowe
ale białe mają jednak w sobie to *coś*, taką dostojność 

po drugie piękne kwiaty, ten pierwszy ma bardzo ciekawą warżkę

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pestko, również gratuluję złotka
A poza tym - roślinki pięknie Ci rosną i kwitną
Nie wiem, czy mam takie wrażenie, ale tego pierwszego mam chyba
takiego samego, tylko że na zdjęciach nie widać różowych żyłek na brzegach płatków
Mylę się czy nie

Biały z wielkimi kwiatami oczywiście też piękny, a vandzie super rosną

A poza tym - roślinki pięknie Ci rosną i kwitną

takiego samego, tylko że na zdjęciach nie widać różowych żyłek na brzegach płatków

Biały z wielkimi kwiatami oczywiście też piękny, a vandzie super rosną

Ojejjjjj hihihi nie zauważyłam tego ..złotka..Dziekuje za gratulacje i za spostrzegawczość ,ktorej mi chyba ostatnio brakuje :P ANUSSKOtak ten biały ma mazy wokól płatków.Dość kiepsko uchwyciłam to na fotce.Szczerze mówiac nie przykladam sie do robienia zdjęć
i zawsze cos mi umknie.Brak czasu i aparat mam tylko przez ,,chwilkę,,
JEANNEmasz racje białe kwiaty maja to ,,coś,,,ale kojarza mi sie ze swietami rodzinnymi
Bardzo dziękuję wszystkim za miłe slowa.Już myslałam ,ze nikt do mnie nie zagląda...

JEANNEmasz racje białe kwiaty maja to ,,coś,,,ale kojarza mi sie ze swietami rodzinnymi

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Pestko super fotki
ten pelloric ma niesamowitą ilość kwiatów, pozazdrościć tylko

ten pelloric ma niesamowitą ilość kwiatów, pozazdrościć tylko

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Danusiubył niechciany ,bo zamawiałam na allegro zupełnie innego storczyka...tzn.też pelloroca ,ale o wielkich kwiatach.Niestety sprzedawca przeliczył się i zabrakło.Spytal czy moze wysłac o drobnych kwiatuszkach.Cóż pieniazki wpłaciłam wiec wziełam,ale teraz rekompensuje mi iloscią kwiatów i kolorem ,ktory w rzeczywistości jest jeszcze piekniejszy.Mlode kwiatki maja kolor bordowy,a potem kwiaty robią się fioletowo-biskupie o bardzo intensywnej barwie.Już bym go nie oddała za żadne skarby 

- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj nie, bo skarbem to ON sam jestPESTKA@ pisze:Danusiubył niechciany ,bo zamawiałam na allegro zupełnie innego storczyka...tzn.też pelloroca ,ale o wielkich kwiatach.Niestety sprzedawca przeliczył się i zabrakło.Spytal czy moze wysłac o drobnych kwiatuszkach.Cóż pieniazki wpłaciłam wiec wziełam,ale teraz rekompensuje mi iloscią kwiatów i kolorem ,ktory w rzeczywistości jest jeszcze piekniejszy.Mlode kwiatki maja kolor bordowy,a potem kwiaty robią się fioletowo-biskupie o bardzo intensywnej barwie.Już bym go nie oddała za żadne skarby