Storczykowa pisze:
A jakie były botaniczne i po ile? Mnie najbardziej interesują Phal. philipinensis, schilleriana, tetraspis, Liodoro, jacqueline, princess kaiulani (te 3 ostatnie to hybrydy). Były białe Vandy? Jestem ciekawa, jakie będą u nas. Byłoby super, gdyby były gdzieś tak do 100 zł. Jakby były takie kolory jak marzę to mogłabym nawet 2 kupić, ale niestety ostatnio Vanda poniżej 100 to rzadkość.
A jak chcesz Cymbidium to ci mogę sprzedać jedno z moich, mam 3 zielone, a nie chcę mieć trzech podobnych.
Dusia- nie pamiętam nazw tych. Phal botanicznych, ale może wypatrzysz coś na fotkach. Na pewno były ,Liodoro' i MM. W dniu, w którym byłam, nie było białej Vandy.
Dusia- dzięki za propozycję. na razie jednak wstrzymam swoje zapędy na Cymbidium, bo muszę się podszkolić w pielęgnacji tych storczyków. Obawiam się, że moje umiejętności nie są zbyt wystarczające- wynik jeden uśmiercony. Nie chciałabym mieć na sumieniu innych Cymbidium.
riki- Witam serdecznie. Dzięki za pochwałę storczyka, nabytek z ŁODZI
pani_storczyk- Witam serdecznie w moim wątku- dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o sabotku oraz życzenia długiego kwitnienia. Życzę także nabycia jakiegoś cuda sabotkowego.
Celinko- dzięki za słowa zachwytu dla mojego nowego sabotka