Moje storczykowe hobby

Awatar użytkownika
riki
200p
200p
Od: 22 sty 2010, o 12:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje storczykowe hobby

Post »

Witaj serdecznie Grażyna . Elegancki Storczyk . Majestatycznie wygląda . Cudo zakupione w ŁODZI .

;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusia- na wystawie w sprzedaży było dużo różnych storczyków. Mnie zachwyciły mini Phal botaniczne, było ich sporo różnych. Było kilka Vand i jak na wystawowe ceny stosunkowo tanich- np.139zł za sporą, różowo-fioletową, kwitnącą. Było ,Liodoro' i kilka innych Phal.hybryd, bardzo drogich.
Było dużo Cymbidium na ekspozycji wystawy, ale nie było ich w sprzedaży, a szkoda.
A jakie były botaniczne i po ile? Mnie najbardziej interesują Phal. philipinensis, schilleriana, tetraspis, Liodoro, jacqueline, princess kaiulani (te 3 ostatnie to hybrydy). Były białe Vandy? Jestem ciekawa, jakie będą u nas. Byłoby super, gdyby były gdzieś tak do 100 zł. Jakby były takie kolory jak marzę to mogłabym nawet 2 kupić, ale niestety ostatnio Vanda poniżej 100 to rzadkość.
A jak chcesz Cymbidium to ci mogę sprzedać jedno z moich, mam 3 zielone, a nie chcę mieć trzech podobnych.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oniemiałam ale cudny :shock:
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Storczykowa pisze:
A jakie były botaniczne i po ile? Mnie najbardziej interesują Phal. philipinensis, schilleriana, tetraspis, Liodoro, jacqueline, princess kaiulani (te 3 ostatnie to hybrydy). Były białe Vandy? Jestem ciekawa, jakie będą u nas. Byłoby super, gdyby były gdzieś tak do 100 zł. Jakby były takie kolory jak marzę to mogłabym nawet 2 kupić, ale niestety ostatnio Vanda poniżej 100 to rzadkość.
A jak chcesz Cymbidium to ci mogę sprzedać jedno z moich, mam 3 zielone, a nie chcę mieć trzech podobnych.

Dusia- nie pamiętam nazw tych. Phal botanicznych, ale może wypatrzysz coś na fotkach. Na pewno były ,Liodoro' i MM. W dniu, w którym byłam, nie było białej Vandy.
Dusia- dzięki za propozycję. na razie jednak wstrzymam swoje zapędy na Cymbidium, bo muszę się podszkolić w pielęgnacji tych storczyków. Obawiam się, że moje umiejętności nie są zbyt wystarczające- wynik jeden uśmiercony. Nie chciałabym mieć na sumieniu innych Cymbidium.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

riki- Witam serdecznie. Dzięki za pochwałę storczyka, nabytek z ŁODZI :)

pani_storczyk- Witam serdecznie w moim wątku- dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o sabotku oraz życzenia długiego kwitnienia. Życzę także nabycia jakiegoś cuda sabotkowego.

Celinko- dzięki za słowa zachwytu dla mojego nowego sabotka
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

;:7

Wszystkie Twoje paph. są przecudne i fascynujące , ciężko oczy oderwać , coraz bardziej na nie choruję.. :shock: .

Zdjecia z wystawy powalające.. :roll:
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Oj super zdjęcia.Chciało by się mieć taką różnorodną kolekcję :lol: Pozdrawiam
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia- nie pamiętam nazw tych. Phal botanicznych, ale może wypatrzysz coś na fotkach. Na pewno były ,Liodoro' i MM. W dniu, w którym byłam, nie było białej Vandy.
Dusia- dzięki za propozycję. na razie jednak wstrzymam swoje zapędy na Cymbidium, bo muszę się podszkolić w pielęgnacji tych storczyków. Obawiam się, że moje umiejętności nie są zbyt wystarczające- wynik jeden uśmiercony. Nie chciałabym mieć na sumieniu innych Cymbidium.
''

Spory wybór był... Chciałabym drugie Liodoro. Mam nadzieję, że będą. Już się nie mogę doczekać wystawy, nie potrafię myśleć o niczym innym, zwłaszcza, że jesienią nie było. Jeśli z wystawy wrócę z białą lub rózową Vandą i kilkoma Phal., będę niemożliwie szczęśliwa :). A jak z dwoma Vandami (ach, marzenie...), to pewnie porobię dziury w suficie od skakania z radości ;PPP.
Co do Cymbidium, jakbyś się tak kiedyś zdecydowała, napisz. Ja je będę dzielić, bo się ledwo mieszczą w doniczkach, więc może będę mieć ze 4 na sprzedaż lub wymianę.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Artur- :wit - dzięki za odwiedziny i słowa uznania dla moich Paph. Jak coraz bardziej Ci się podobają, to gorąco zachęcam- warto sobie zafundować jakiegoś na próbę.
Na wystawie było sporo ciekawych storczyków, ale ceny nie były zachęcające. :(

Sylwia- :wit -faktycznie były cudeńka, ale trzeba było niezłą kasą dysponować, żeby wyjść z koszykiem storczyków :D

Ania- :wit - zgadzam się, chciałoby się mieć taką kolekcję- i tego CI serdecznie życzę.

Dusia- :wit - Ok. Dzięki. Jak się zdecyduję na kolejnego Cymbidium, to dam znać.

Dusia- widzę, że duże zakupy planujesz, ciekawe, czy trafisz na takie storczyki jakie byś chciała kupić.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna Cattleya no i sabotek na pocieszenie cudowny. Jest na mojej liście. Powodzenia w dalszej pielęgnacji. :)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joane dzięki, że mnie odwiedziłaś. Cieszę się, że kattlejka i sabocio się podobają. Dzięki za życzenia owocnej pielęgnacji i wzajemnie życzę, sukcesów w uprawie staorczyków.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia- - Ok. Dzięki. Jak się zdecyduję na kolejnego Cymbidium, to dam znać.
Dusia- widzę, że duże zakupy planujesz, ciekawe, czy trafisz na takie storczyki jakie byś chciała kupić.
O tak, ja z pewnością nie zadowolę się jednym storczykiem, nawet jakby to była Vanda. Zresztą zawsze jest troszkę większy wybór niż w sklepie, więc powinny być jakieś ciekawe Phalaenopsis.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na wystawie na pewno będzie dużo ciekawych Phalaenopsis. Życzę CI, żeby udało CI się kupić dużo ciekawych storczyków i białą Vandę.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Minął już prawie rok od ostatniego wpisu, pora odnowić temat. Zauważyłam, że przez ten rok wiele zmieniło się w Storczykowym działe. Wiele zmieniło się także w moim storczykowym świecie, ale o tym później.

Na dobry początek kilka fotek sabotków, które aktualnie u mnie kwitną.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Piękny ten dobry początek :wit :wit :wit
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Dorotko. Te kwitnące to nieliczne z pozostałych moich storczyków. Wiele z mojej kolekcji już nie istnieje- głównie cambrowate. Pozostawiłam tylko te, które najlepiej u mnie rosną- czyli sabotki.

A to nowy nabytek- zaczynam na nowo zbierać Falki.

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”