Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8
Ja wiem dlaczego ogrody nie są z gumy - zbankrutowałybyśmy 

- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Och jak slicznie u Ciebie, piękne róze, a powojniki to mistrzostwo
Ostatnio b. zainteresowałam sie powojnikami , ale to dopiero początki
U Ciebie pięknie i ta kratka 

Ania, nie będę sie powtarzac, ale masz super reke do komponowania. Wszystko wyglada wzorcowo, jak z najwyzszej polki.
Moj "projekt" jeszcze nie jest dokonczony
. Wkolo sliwy ma powstac kolo z bylinami, tak aby rowerek tonal w morzu kwiatow. Masz jakies propozycje??? Obecnie dorwalam lobelie w kolorze floksa kanadyjskiego
, ktora trafi do ptasich klateczek i koszyczka z przodu.
Co to za biale kwiatuszki przy Pashmine
wygladaja cudnie ?

Moj "projekt" jeszcze nie jest dokonczony

Co to za biale kwiatuszki przy Pashmine

Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Zgoda na brak polskiej czcionki
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu..kwitnąco i pięknie u ciebie.
Przy powojnikach stałam ale żadnego nie wzięłam bo u mnie na prawdę nie ma miejsca.
. To co mam muszę dzielić z sąsiadem...
. Pashmina i do mnie przypadkowo trafiła, córce się nie podobała a mnie zaczyna się podobać..czyli wszyscy zadowoleni. 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu weszłam tylko popatrzeć na twoje pięknotki, bo facjata czeka na makijaż, jadę na ślub. Niestety gapię się od 15 minut i nie mam ochoty odchodzić.
Pashminę pokazujesz tak, że moje postanowienie o niekupowaniu róż, robi się bardzo malutkie.
Muszę swoją First lady podpędzić, bo jednak większość kwiatów zwiesza. Morelowa Amber Cover cudna,
uwielbiam kuliste kwiaty. Zegar na kamieniu wspaniale wygląda. Dziewięćdziesiąt powojników, jakoś mi to umknęło.
Dobrego weekendu. 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Aniu
. Mam nadzieję, że Twoja Princess Anne nabierze trochę ciałka
. Mi nie przeszkadza, że Eyeliner nie pachnie
. Większość moich lilii nie pachnie albo tylko delikatnie tak więc jestem przyzwyczajona
. Pochwały na pewno motywują a Ty na nie po prostu zasługujesz
. Zdjęcia jak zawsze przepiękne. Robisz je fantastycznie
. A co to za lilijka :
.
Pozdrawiam i udanego weekendu życzę
.

Ostatnio mam chrapkę na takie kolorki, zgaszone pomarańcze, morele itd. Żarówy odpadają ale takie z przyjemnością przytulę

Pozdrawiam i udanego weekendu życzę

- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Aniu, nadrobiłam częściowo to czego nie czytałam u Ciebie. Może uda mi się nadrobić dziś jeszcze bardziej wstecz.
Coż napisać...cudnie masz
Powojniki i róże i byliny i ozdoby
Piękności
Aniu, czy Pashmina nie zwiesza kwiatów po deszczu? Ciągle szukam róż dla siebie choć patrząc jak dużo czasu zmarnowałam działkowo w tym sezonie to nie wiem czy jesienią udami się znależć im docelowe miejsce czy dopiero wiosną.
Coż napisać...cudnie masz

Aniu, czy Pashmina nie zwiesza kwiatów po deszczu? Ciągle szukam róż dla siebie choć patrząc jak dużo czasu zmarnowałam działkowo w tym sezonie to nie wiem czy jesienią udami się znależć im docelowe miejsce czy dopiero wiosną.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Hej Aniu wróciłam i od razu wpadam na forum,by troszkę poodwiedzać ulubione wątki
Charles Darwin kiedyś mu się przyglądałam,ciekawy ma kwiat,może na jesieni go zamówię?Na razie obserwuję Golden Zest
First Lady mam dwie,ale niestety strasznie cherlawe
Chyba z nich zrezygnuję. Pashmina naprawdę u Ciebie ładnie się prezentuje,bo moja wcale tak ładnie nie wygląda.Posklejane ma pąki ech
No i powojniki nie chcą u mnie rosnąć,w tym roku bieda z nędzą
Dobrze,że u Ciebie mogę sobie je pooglądać
Buziaki

Charles Darwin kiedyś mu się przyglądałam,ciekawy ma kwiat,może na jesieni go zamówię?Na razie obserwuję Golden Zest

First Lady mam dwie,ale niestety strasznie cherlawe

Dobrze,że u Ciebie mogę sobie je pooglądać

Buziaki

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jakoś długo mnie u Ciebie nie było
Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
Napasłam oczy tak, że mam je teraz okrąglutkie
Wszystko masz na swoim miejscu, wszystko do siebie pasuje, tylko zgapiać. Ale ja tak nie potrafię, mam swój własny ogród i na swoją modłę. Ale z prawdziwą przyjemnością podziwiam Twój
Jalitah jest przecudna, mogę tak przy niej stać i podziwiać bez końca
Aneczko nie mów mi, że na tym zdjęciu jest Pomponella, bo jej rozmiar mnie przeraża? Pocieszam się, ż może jednak nie, bo prowadzisz ją przy ścianie jak pnącą. To nie ona?

Aneczko nie mów mi, że na tym zdjęciu jest Pomponella, bo jej rozmiar mnie przeraża? Pocieszam się, ż może jednak nie, bo prowadzisz ją przy ścianie jak pnącą. To nie ona?

Aniu! Utonąłem
Podziw, że sama na bieżąco ogarniasz, co to tam kwitnie
Widać, że działeczka już konkretnie się rozkręciła
Tak jak i różanka
Kupiłaś już ziemię na skalniaczek? Pamiętam, że pisałaś u mnie, że go chcesz jesienią krokusami obsadzić
Czas zacząć o tym myśleć 
Ta miniaturka z Ciasto.. podobna do mojej rabatówki. Nie ma co, świecą z daleka
Patrząc na Twoją Jubilee Celebration doszedłem do wniosku, że w końcu wiem, gdzie ją posadziłem, chyba.. To ta, co w pąku trzy dni stała i coś się nie mogła otworzyć, a po dotknięciu obleciała
No nic! Trzeba czekać, bo jest śliczna 

Widać, że działeczka już konkretnie się rozkręciła

Kupiłaś już ziemię na skalniaczek? Pamiętam, że pisałaś u mnie, że go chcesz jesienią krokusami obsadzić

Ta miniaturka z Ciasto.. podobna do mojej rabatówki. Nie ma co, świecą z daleka

Patrząc na Twoją Jubilee Celebration doszedłem do wniosku, że w końcu wiem, gdzie ją posadziłem, chyba.. To ta, co w pąku trzy dni stała i coś się nie mogła otworzyć, a po dotknięciu obleciała

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
A kiedy zakwitnie już w zimie zapowiadana Skowronek? 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe

Czytałam wcześniej, że podoba Ci się Tuscany, ale obawiasz się czy nie będzie chorować. Ja jesienią posadziłam Tuscany Superb i zdążyła mi taka młodzieniaszka dać taki niesamowity pokaz, że wystarczyło mi, aby oszaleć na jej punkcie

Zrobiłaś piękne zdjęcie Cream FC

Czytałam o pomyłce z Patricią z Florib. U mnie dzisiaj rozkwitł pierwszy kwiat Parfum FC i kolor mnie nieco zaskoczył. Ze zdjecia kolor wyglądał jak taki rózowo-lawendowy, natomiast u mnie jest to kolor intsywnie ciemno różowy, tak intensywny jak rozcieńczony sok buraczany. Ładny kolor, wpada w oko, ale chyba nie tego się spodziewałam. Sama nie wiem czy kolor się zgadza, czy też trafiła mi się pomyłka z Florib. Jeśli nie pomyłka, to zdjecia troszkę jednak odbiegają od rzeczywistości

- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Rozmarzyłem się
Taka ilość zdjęć, wspaniałe uczucie dla oczu
Dzięuje Aniu za polecenie tylu odmian, może nie wszystkie kupię tej jesieni, ale na pewno większość.
U mnie First Lady okazała się czerwonym dziwadłem, którego nikt nie może rozpoznać.
Bywa i tak.
To ostatnie pytanie Ci zadam
By upiększyć moją rabatę różaną wysiałem szałwie omszoną, dzwonka pokrzywolistnego, rozwary niebieskie ....
Co byś jeszcze do tego dodała by było idealnie ?
Może gipsówkę

Taka ilość zdjęć, wspaniałe uczucie dla oczu

Dzięuje Aniu za polecenie tylu odmian, może nie wszystkie kupię tej jesieni, ale na pewno większość.
U mnie First Lady okazała się czerwonym dziwadłem, którego nikt nie może rozpoznać.
Bywa i tak.
To ostatnie pytanie Ci zadam

By upiększyć moją rabatę różaną wysiałem szałwie omszoną, dzwonka pokrzywolistnego, rozwary niebieskie ....
Co byś jeszcze do tego dodała by było idealnie ?
Może gipsówkę

- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Aniu jak duży rośnie Charles Darwin? Bardzo mi się podoba ten kolor.
W ogóle wszystko mi się podoba
U Ciebie dobitnie widzę, co jeszcze mogę zrobić z działką, a myślałam, że już dużo zrobiłam...

W ogóle wszystko mi się podoba

U Ciebie dobitnie widzę, co jeszcze mogę zrobić z działką, a myślałam, że już dużo zrobiłam...

Pamiętam, że zamawiałaś z Lilp. lilię Night Rider, zakwitła Ci już? Dałam się skusić, że niby najczarniejsza, a rozkwitła jako ciemno-czerwona