Witajcie

.
Wczoraj miałam szybki dzień . Najpierw rano zawiozłam Emilkę do przedszkola a z Weroniką pojechałam na pobieranie krwi do badań. Potem zawiozłam Ją do ośrodka i pojechałam na zakupy. Przy okazji po drodze wstąpiłam do szkółki i zupełnie nieplanowanie kupiłam różę Eden Rose już z pąkami

. Jakże ona pięknie wyglądała, no jak mogłam jej nie zabrać do domu ?? W dodatku była w bardzo atrakcyjnej cenie

. Wprawdzie mam jedną ale sporo mniejszą i nawet pąków nie ma. Będę miała dwie i zobaczymy jak sobie poradzą

. Nową róże posadziłam przy ścianie z cegły no i jestem ciekawa czy poradzi sobie na tym stanowisku

. Jak już nacieszyłam się zakupioną różą szybko wzięłam się za koszenie trawnika i odchwaszczanie a potem to już rodzinka wróciła i do wieczora zleciało bardzo szybko. Jeszcze musiałam wyjść z dziewczynkami na spacer i zrobiło się już ciemno

.
Kasiu bardzo lubię takie jednogatunkowe obwódki i mam kilka , co prawda długie nie są ale bardzo mi się podobają . Mam obwódkę z kocimiętki, lawendy, goździka pierzastego i z żurawek . W ogródku zawsze znajdzie się coś do plewienia, chwasty rosną non stop

.
Aniu ja już nie mogę doczekać się różanych kwiatów

. Kilka róż zapowiada się świetnie

.
Basiu w tym roku powiększą mi się włości więc na pewno na razie nie braknie mi miejsc do sadzenia

. Będę miała pracy na najbliższe kilka lat

. Dziękuję

.
Moja zdobycz

.
Werbenę mam po raz pierwszy. Wczoraj kupiłam dwie sadzonki .
Lucynko pocieszyłaś mnie tym trochę

. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja przesadzam na początku z gęstością sadzenia

. Ja też sporo roślin przesadziłam no i na pewno na tym nie koniec . Dziękuję bardzo i wzajemnie pogody życzę

.
Zuza no właściwie na taki busz czekamy, to prawda

. Ja bardzo się cieszę, że rośliny rosną i są coraz większe ale czasem są zbyt blisko i mus przesadzać

. Ja posadziłam świerka serbskiego i mam nadzieje, że ma wystarczająco dużo miejsca . Poza tym dostał miejsce w rogu działki więc przeszkadzać nie będzie .
Seba czasem trzeba swoje plany zmieniać. Musiałam wziąć pod uwagę moje dziewczynki i zrezygnowałam z kontynuacji rabaty. Ona na pewno doczeka się dalszej realizacji a póki co zakończyła się wcześniej a dziewczynki mają już malusią trawkę wokół piaskownicy . Róże za kilka dni pokażą swoje kwiaty

.
Pozdrawiam i życzę Wam słonecznego i udanego weekendu

.