Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :)

Post »

Dziś kolejne godzinki spędziłem na działce :) Pogoda dopisywała do 17 bo później zaczął padać deszcz.
Ale ciepły dzionek wykorzystałem na posadzenie kwiatków oraz małe porządki. Powoli , małymi kroczkami i będzie czyściutko :) Najgorsze jest, że pada a i tak było za mokro. ;:223
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Piotrze te podpórki po 8,30 na allegro kupiłam i kupiłam tez podpórki do mieczyków i na lilie są rożnej wysokości, a co za tym idzie w różnej cenie jestem z nich zadowolona i będę dokupować bo warto. Piwonie pięknie ci rosły :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
Czyli warto je Alicja kupić. Ok zapamiętam. Gdyby czasu zabrakło to kupię. Bo szkoda by znowu leżały. Kosiarką je niszczę a do tego dzieci które biegają.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Przeglądając neta , natrafiłem na dość oryginalny pomysł podpory piwonii ;:333
Można tanio ??? Można.....

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Jest pomysł,choć nie wiem czy nie lepiej by wyglądało samo,bez oparcia.
Ale og?lnie to fajnie,pomysł w moim stylu,taki recyklingowy :)
Tylko trzeba bardzo pilnować żeby w odpowiednim momencie umieścić łodygi w środku. Tu chyba jednak wolę zwykłą tasiemkę na kilku patyczkach.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Pomysł dla odważnych, choć niezły. ;:128 . Mój sąsiad w muszli klozetowej posadził jednoroczne. ;:oj . Chyba się ludziom podobało bo kto przechodził alejką nie mógł się napatrzeć. ;:306
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Piotrek zazdroszczę Ci pogody :wink: u mnie jeszcze lód ze śniegiem na rabatach, ale z dnia na dzień topnieje. Czekam z utęsknieniem na wiosnę wtedy będę podziwiać kwiaty w swoim ogrodzie i w forumowych ogródkach szukać inspiracji co kupić. O piwoniach też myślę, tylko muszę męża namówić na zrobienie podpór bo jak sam słusznie stwierdziłeś nie ma sensu kupować lepiej wydać na nowe kwiatki ;:138
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Foxowa
Ja bym tak nie zrobił :) nie mój styl :) bardziej mojej babci :D
Również wolałbym kijki i tasiemki :)

Zuzia111
Dokładnie :) Jednemu się podoba a drugiemu nie :) Mi nie. Może nie znam się na sztuce i dobrze :) Wole tradycyjne podpory kupione lub samemu zrobione. Sąsiad zaś bardzo oryginalny .... w muszli kwiatki :) A dobrze chociaż rosły ??? Nie usychały ;:306 ;:306 ;:306

TROJA
Niestety ale u mnie już pogoda nie taka ładna choć ciepło , śniegu zero. Bardziej jesień niż zima :) Jutro chce znowu pojechać na działkę bo ma nie padać. Piwonie bardzo ładne kwiaty. Przynajmniej mi się podobają :) Mam 9 lat działkę i dopiero za podpory się biorę dla piwonii ;:306 Lepiej późno niż wcale :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Piotrek u mnie te podpory kupowane się nie sprawdziły. Wyginały się pod ciężarem roślin. Może do delikatnych jednorocznych się nadają, ale róże i piwonie potrzebują czegoś porzasdniejszego. Fajnie że możesz sobie zrobić je sam ;:63
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu dziękuję za informacje. Moje piwonie są juz stare i mocno się rozrastają a co za tym idzie są ciężkie. Poszukam materiału i zrobię coś solidnego. I bedzie na lata. Szykuję się i jadę na działkę :heja
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Jak tam na działeczce :wink: Ja dziś byłam blisko Ciebie bo w Pile i pogoda była piękna.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Styl recyklingowy wcale nie jest zły,ale pasowałoby na inną nutę prowadzić cały ogr?d. Takie ozdoby raczej kojarzą mi się z mocno zarośniętym ogrodem. Może dlatego skojarzenie z babcią - babcie jak dla mnie są mistrzyniami magicznych ogrod?w,wiejskich,sielskich,kipiących kwiatami. Tam to pasuje. Dodaje tej magii.
Jak jeżdżę na wieś to obserwuję taki ogród i to jest absolutna bajka - mają strumyczek i oczko wodne do kt?rego woda leje się z...czajniczka. Obok stoją dwa stare buciory,takie zszarzałe i porośnięte mchem,a z nich kipią niezapominajki. No wygląda to bajecznie. Ludzie mają też ścianę z butelek obsadzonymi kwiatami,ozdoby z opon. I wygląda to bardzo fajnie.
Ale nie wszędzie to pasuje. To, co wygląda w gąszczu kwiatów intrygująco,w nowoczesnych rekreacyjnych ogr?dkach mogło by wyglądać tandetnie ;)
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p
Od: 4 lip 2016, o 23:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrze, pięknie u Ciebie !
U siebie w tym roku też poprzycinałam świerki od dołu, ale na wysokość koło 1m. Troche nisko i muszę poprawić.
Co jak co, ale pomysł na wykorzystanie terenu i deszczówki masz zarąbisty ! gdybym nie miała głębinówki to pewnie do podlewania mojego tałatajstwa zrobiła bym to samo- inaczej bym z torbami poszła :D

masz rękę do tego ! jeszcze trochę i wiosna, będzie można popodziwiać jak to u Ciebie budzi się do życia :)
Angelika / Żelka:)

Kwiatowisko
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

TROJA
A na działeczce super ;:333 U mnie również pogoda była super. Czasami nawet słoneczko wyszło. Wieczorem to księżyc i gwiazdy było widać :) I nie padało cały dzień. Temperatura była +7st i nie wiało. Ponad 5h spędziłem na pracach na działce :) Nie chciało się wracać.
Piła bardzo blisko mnie :) To faktycznie prawie odwiedziłaś moje rejony :)

Foxowa
No dokładnie. Styl nie pasuje do każdego miejsca. Ja również widziałem parę ciekawych dekoracji wykonanych z odpadów. Jak to się mówi, masz łeb to kombinuj :)

drakka
Dziękuję Angelika :)
Przeglądałem fotki nie dawno i widziałem jak mój świerk był nie przycinany. Dramat jak mi to nie przeszkadzało :) Nie dość, że korona dolna zajmowało sporo miejsca to altanka była mocno zacieniona. Nawet przy zachodzie słońca. Teraz jaśniej przez cały dzień a wieczorem słoneczko fajnie świeci.
Powiem Ci szczerze, że dużo podpatruję innych :) U mnie na działkach a także tutaj na forum. Z Google również korzystam :) Można fajne nowe inspiracje podpatrzeć :)

Dziś byłem ponad 5h na działce. Ja wyżej pisałem :) Pogoda cudowna. Chwilami słoneczko świeciło a w cieniu było +7st. Na słoneczku jeszcze cieplej. Do tego bezwietrznie i śpiew ptaszków :) WIOSNA w styczniu. Ale to tylko chyba chwilowo. Ponoć w lutym zima wraca. Zobaczymy.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Posprzątałem sobie, ponad 10 wiaderek 10l wygrabionych jeszcze liści i innych rzeczy się uzbierało. Od razu trawnik lepiej wygląda. Rabaty kwiatowe również posprzątane :) Nawet oplewiłem, oczywiście co wiedziałem :) Czyli przede wszystkich trawę powyrywałem.
Narobiłem się ale byłem jak zawsze szczęśliwy :D
Wróciłem do domu, oglądnąłem skoki i poszedłem pobiegać sobie , by się dobić do końca ;:306 I znowu kolejny mój rekord pobity. Forma na wiosnę rośnie :uszy

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p
Od: 4 lip 2016, o 23:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja bym chyba płuca wypluła jakbym miała tyle biegnąć :P
u Ciebie aż tak wegetacja ruszyła ???

u mnie hosty z donic zaczęły wychodzić.. ma być teraz tydzień ciepła i przymrozek .
Angelika / Żelka:)

Kwiatowisko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”