Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Marcia taka feeria barw i słońce daje energetycznego kopa. ;:333
Najbardziej mnie urzekła jeżówka Marmalade, kocham jeżówki i z uporem maniaka corocznie po zimie dokupuję, często u mnie wypadają, ciekawe, co zostało po tej zimie???? :wink:
Czy delosperma jest wieloletnia?
HT można pozyskać na bazie żurku, na bazie tymianku, oregano i wódki, albo kupić gotowy tymol i rozrobić.
Powinien być o tym wątek na forum, dawniej był, jak nie ma to służę szczegółami.

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marto ten twój kolorowy busz... ;:138 Jeżówka taka puchata, a i ten biały irysek też piękny ;:333 Szkoda tylko, że nie pachną te fotki ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marto jak zawsze zachwycasz zdjęciami :) pięknie to wszystko się prezentuje, a na żywo podejrzewam, że jeszcze lepiej :) naparstnica rdzwa wygląda bardzo fajnie (pierwszy raz mam okazję ją zobaczyć ;:224 )
Najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet :) ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś herbatkę musisz zrobić sama.
Sklepowy tymianek i wódka załatwią sprawę.
Opryskiwałam nią w zeszłym sezonie raz w tygodniu i sprawdziła się.
Zawsze chętnie służę radą, jeśli tylko wiem jak doradzić. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Martuś ;:196 jeżeli nie u Ciebie to gdzie można tak nasycić zmysły barwami i taką rożnorodnością roślin i nasadzeń :?: ;:138 ;:180
Cudne foto-migawki ogrodowe! :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś jaki śliczny ten asterek na początku (tylko nie mów że mi go dałaś :;230 )
Prosiłaś podczas ostatniej rozmowy, żeby Ci wysłać plik o ochronie pomidorów i wysłałam Ci tam masz o HT na końcu wiadomości :D Wiesz z tymi drwalami to niech ich....Znowu dzisiaj jeździłam po ośrodkach i to nie koniec, eee do kitu ta wiosna ;:223 Pozdrawiam i zdrówka Ci życzę, bo jak będzie to i gałęzie się pozbiera ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuniu , świetny pomysł z tymi sznurami bo to ułatwi wszystkie prace . Bardzo jestem ciekawa jak Ci to pójdzie . Swego czasu na działce pracowniczej sadziłam po 80 krzaków pomidorów i to był potem szał pomidorowy . Starczało dla trzech rodzin , sąsiadów i znajomych . ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu bardzo ale to bardzo dziękuję za piękny letni spacerek i za przesyłkę ;:cm ;:cm
Cudowne masz wszystkie kwiaty i wielkie serce dla nich ale i dla nas ;:167
Pozdrawiam cieplutko i słoneczka na jutro życzę ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś, przepiękne wspomnienia.
Jak je pooglądałam to na sercu zrobiło mi się kolorowo i nabrałam jakiegoś takiego przekonania, że i moje życie też zacznie znowu być bardziej kolorowe.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Piękne są Twoje rabatki, cudownie wyglądają duże kępy floksów.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Już się nie mogę doczekać tych kolorowych widoków ;:65 ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,znowu są takie pochmurne i zimne dni,tak nie fajnie pracuje się w ogrodzie ,chociaż codziennie po troszkę ubywa tej pracy ,ale to kropla w morzu co trzeba zrobić ,codzienne obowiązki domowe i wnuki też bardzo mnie absorbują ,ale po to się je ma :uszy ,

Irenko,mnie niektóre jeżówki zjadły myszy i co im zrobię ,dlatego też ciągle dokupuję ,Delosperma jest byliną ,ale nie lubi mokra i jest posadzona na szycie słomianej rabaty i pięknie przezimowała mimo takich dużych mrozów,mnie nie chce sie robić na bazie żurku tego HT,kupię gotowy Tymol,ale i do niego też muszą być jakieś składniki ,nie bardzo uśmiecha się mi z tym narabiać ,bo szkoda czasu,ale trudno,nauczę się ,jak dojdę do wprawy to szybciej pójdzie,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Ewo,jeżówki pełne są śliczne ,to jest młoda w tamtym roku dopiero posadzona ,a irys taki dziwny ,bo kwitnie prawie razem z chryzantemami i ten irys pięknie pachnie,pozdrawiam :wit

Mariusz,może zdjęcia nie oddają całości ogrodu ,ale staram się uchwycić jego fragmenty,naparstnica rdzawa świetnie się reprezentuje,lubię takie strzeliste rośliny,wielkie dzięki za życzenia ,to bardzo miłe,pozdrawiam :wit

Grażynko,no właśnie ,muszę to zrobić sama ,to gdzie mam kupić ten tymianek i jaki ,chętnie skorzystam z waszych porad,dzięki,pozdrawiam :wit

Maryniu,ja nie wierzę ,że Ty pochwaliłaś mnie za fotki,taka specjalistka,moje przecież bardzo przeciętne ,ale jak się podobają to już troszkę urosłam ,staram się jak mogę ,żeby oddać i pokazać co u mnie ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,to nie asterek i na pewno ci go nie dawałam ,to Delosperma,w tamtym roku ją posadziłam na samej górze słomianej rabaty,żeby nie moczyła nóżek ,chyba pięknie przezimowała,więc teraz będzie jej dużo więcej ,może przeczytałam o ochronie pomidorów i już wiem ,ze trzeba samemu to przyrządzać ,nie bardzo mi to pasuje ,bo mam tyle innych czynności do wykonania,wolałabym gotowy preparat,ale nic z tego,doczytam jeszcze raz i pewnie zrobię ,a z ludźmi do ogrodu to tak ciężko,ja w tamtym roku nic nie podcinałam ,bo się spóźniłam i nikt już nie miał dla mnie czasu,wiec jeszcze bardziej przerosły,ale zrobione ,gałęzie niby znieśli ,ale ile ich jeszcze leży w ogrodzie ;:223 pozdrawiam ;:196

Eluś,jak moi znajomi się dowiedzieli ,ze będę sadzić pomidory ,to już na nie czekają ;:306 może jakoś dam rady ,najgorszy jest dla mnie czas ,bo nie wyrabiam ,pozdrawiam :wit

Tereniu,niech się darzy,teraz wydaje sie ,że tyle tych kwiatów,a w lecie jakoś nie ma czasu się przyjrzeć ,dobrze ,że są zdjęcia :uszy ,pozdrawiam gorąco ;:196

Ewuniu,miło,ze wpadłaś,że Cię podbudowały moje rośliny,bo przecież niedługo wiosna i Ty będziesz cieszyć się swoim ogródkiem ,również pięknym,pozdrawiam :wit

Dorota,dzięki za miłe słowa ,to takie budujące,pozdrawiam :wit

Kasiu,ja też ,czasem to nie mogę uwierzyć ,że ten ogród tak właśnie wyglądał,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ponieważ bardzo ponuro na polu to zapraszam na mały spacerek .

Obrazek

hortensja Miś polarny
Obrazek

rudbekia wysoka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

późne kwitnienie ostróżek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Spacer z samego rana przy tak ponurej pogodzie jaka mamy za oknem bardzo miły. Marto kiedy ty masz czas aby taki duży ogród tak pięknie oporządzić. U mnie tylko 15 arów jak zrobię porządek w jednym kacie to następny już czeka na plewienie i tak cały sezon w kółko.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jeżeli to jest delosperma i przetrwała bez okrycia zimę to ja ją poproszę, bo mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło, żeby delosperma bez okrycia przezimowała. Ta jest jakaś inna odmiana!
Nic nie robię, ledwo żyję i jestem zdruzgotana ;:145 Już nawet podejrzewałam że mam taka chorobę jak Zuzia.
Nie ma to jak zdrowie czego i Tobie życzę i ślę serdeczności Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”