Danusiu,
bardzo trudno określić odmianę dalii na podstawie jednego zdjęcia i bez żadnych dodatkowych informacji np. o wielkości kwiatu itd. itp.
Zatem wszystkie moje typy to "strzały" w ciemno, raczej tylko przypuszczenia i podejrzenia...
1 - Mrs Swanee Hunt ?
2 - tej nie odgadnę
3 - na pewno nie Cartouche, bardziej już Preference
4 - może Rocco?
5 - to może być Salsa Verde
6 - podobna do Hapet Genesis...
Basiu bardzo dziękuję za pomoc.
Zadzwoniłam do znajomego i okazało się że Rocco i Hapet Genesis to strzał w dziesiątkę.
Odnośnie Salsa Verde to nie był pewny bo miał jeszcze odmianę Kim Marie
Jesteśmy już po wystawie w Polsce - jacek także dotarł do domu, obiecał zdać fotogalerię.
Ja tylko donoszę dostałem 2 puchary, ale największa moja radość - bo dostałem za kwiat o największej średnicy a była to AUTUMN SUNBURST dokładnie do mm 30 cm.
Stanisławie,gratuluję Odmiana Autumn Sunburst,to moja od lat największa faworytka w ogrodzie.W tym roku, zaskakuje wysokością, wielkością kwiatów i ich wybarwieniem.
Gratuluję Stanisławie Bywają w życiu miłe i piękne chwile... Fajnie, że trafiają się także dzięki kwiatom i są Twoim udziałem
Florianie, dzięki za zdjęcia z wystawy - ale chyba zrobiłeś też parę fotek na daliowym polu Stanisława? Pozwolisz nacieszyć oczy
Lipien pisze:
dostałem 2 puchary, ale największa moja radość - bo dostałem za kwiat o największej średnicy a była to AUTUMN SUNBURST dokładnie do mm 30 cm.
Stanisławie u mnie największe kwiaty które mają aktualnie ponad 30 cm to Judy Meggos oraz Penhill Dark Monarch
W tej konkurencji puchar byłby mój