Od przybytku głowa nie boli część 3
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli część 3
Krysiu koncert różany rozpoczęty, piwonia śliczna. Moje piwonie też się fajne zapowiadały,niestety w tym roku podczas burzy zostały wklepane w ziemię i już się nie podniosły
Nawet nie robię im zdjęć bo widok żałosny.

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu Twoje rośliny są chyba ze dwa tygodnie z wegetacją do przodu w porównaniu do moich! Ja też lubię bylice a Bylica Schmidta Nana to jedna z pierwszych. Niestety chyba trzeba ją odnawiać bo pierwsza zniknęła, ale miałam sadzonkę i mam kontynuatora
Róże prześlicznie kwitną! 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Na Othello za elegancka. A pachnie? Mała jest więc może Heidi Klum? Chociaż ta ma inne nieco płatki...
A Mary Rose cudowna! Moja już na wiecznych łąkach...

A Mary Rose cudowna! Moja już na wiecznych łąkach...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Miłka to jednak Othello, poszperałam w notatkach co kupowałam i Heidi nie mam w rozpisku.
U mnie dzisiaj pada deszcz i Mary całe schody do domu mi ukwieciła....jak po Bożym Ciele
Lykkefund ma swój czas, pięknie kwitnie ale juz się pojawiła czarna plamistość sporo liści zrywam, na razie niczym nie pryskałam.

Marysiu byłica może kwiatków nie ma uroczych ale lubię ją za jej kolor na skalniaczku, ja co roku gdzieś wsadzam nową sadzonkę, bo te wszystkie bylinowe poduszkowce z czasem stają się nie ładne.
Róże naprawdę pięknie kwitną chodzę i podziwiam, dochodzę też do wniosku których mogła bym nie mieć w ogrodzie.
Eden Rose zaczyna kwitnąć ale od podstaw, w tamtym roku otuliła już pergolę a tej zimy najłuższe pędy przemarzły....ale idzie w górę

Krysiu moje piwonie wszystkie w tym sezonie kwitną na potęgę i to maja tyle kwiatów, ze jak zaczną opadać płątki to będzie dopiero zabawa

dcn
U mnie dzisiaj pada deszcz i Mary całe schody do domu mi ukwieciła....jak po Bożym Ciele

Lykkefund ma swój czas, pięknie kwitnie ale juz się pojawiła czarna plamistość sporo liści zrywam, na razie niczym nie pryskałam.

Marysiu byłica może kwiatków nie ma uroczych ale lubię ją za jej kolor na skalniaczku, ja co roku gdzieś wsadzam nową sadzonkę, bo te wszystkie bylinowe poduszkowce z czasem stają się nie ładne.
Róże naprawdę pięknie kwitną chodzę i podziwiam, dochodzę też do wniosku których mogła bym nie mieć w ogrodzie.
Eden Rose zaczyna kwitnąć ale od podstaw, w tamtym roku otuliła już pergolę a tej zimy najłuższe pędy przemarzły....ale idzie w górę

Krysiu moje piwonie wszystkie w tym sezonie kwitną na potęgę i to maja tyle kwiatów, ze jak zaczną opadać płątki to będzie dopiero zabawa

dcn
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Dotarłam Krysiu z rewizytą do Twojego ogrodu... moje doznania to zawrót głowy i oczopląs...
Tyle róż kwitnących no i zapewne zapachów !Moje róże wykończyła zima a jak któraś podniesie głowę to sarna już na nie czyha!
Więc takie widoki są mi jeszcze obce !

Tyle róż kwitnących no i zapewne zapachów !Moje róże wykończyła zima a jak któraś podniesie głowę to sarna już na nie czyha!

- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Krysiu dziękuję za cudną piwonię taki delikatny jak mgiełka
Różom jednak póżna wiosna nie zaszkodziła bo pięknie kwitną.

Różom jednak póżna wiosna nie zaszkodziła bo pięknie kwitną.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Krysiu piwonie i róże w jednym czasie ... to dopiero festiwal barw i zapachów 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Krysiu, piękne masz piwonie! 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Krysiu przepiękne róże
i moja ukochana edenka
piwonie dają czadu 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu śliczna piwonia! Mój Lykkefund rośnie właściwie w cieniu i pnie się po czereśni, ale nigdy nie chorował na nic! Może słońce albo rok taki?
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny kolor tej ostatniej piwonii , moje mi po przesadzeniu wszystkie zastrajkowały ,muszę czekać cały rok .Chippendale też mam i lubię jej napakowany kwiat ,no i zapach .Zaczął się najpiękniejszy spektakl w ogrodzie , kwitnące róże , oby tylko pogoda im dopisywała
i omijały wszelkie choroby .Śliczna Eden Rose , ciągle się nad nią zastanawiam , może jesienią zaproszę ją do siebie . Pozdrawiam
i omijały wszelkie choroby .Śliczna Eden Rose , ciągle się nad nią zastanawiam , może jesienią zaproszę ją do siebie . Pozdrawiam

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Krysiu pięknie kwitnie piwonia , oraz róże , moja Mary też już przekwita , ale zaraz będzie tworzyć nowe pąki kwiatowe 

Krysiu, piwonie masz przepiękne. Ominęły Cię wiosenne przymrozki, czy one już nie są wrażliwe na takie wahania temperatur?
Lykkefund cudowna
Lykkefund cudowna

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Aniu piwonie w tym roku wyjątkowo obficie kwitną, białe z z pojedyńczymi nitkami czerwieni czy różu rosnące pod wiśnią zostały dokarmione wczesną wiosną to dają popis do dzisiaj, ale te różowe ze strzępiastym środkiem bez wspomagaczy kwitną tak samo....chyba rok dla nich.

Lykkefund w swoim żywiole a ja przy niej, gorzej jak zacznie płatki zrzucać wtedy tylko odkurzacz do liści by mnie uratował a ja go nie mam

Tereniu o piwoniach napisałam wyżej, myślę że moja gliniasta ziemia też im dobrze robi.
Róże rzeczywiście u mnie w pełnym rozkwicie, może te sadzone wiosną nie wszystkie już zakwitły ale każda ma pączki więc na pewno coś ujrzę.
Mimo to, żeEden Rose mnie troszkę zawiodła i przemarzła to chyba ona najbliższa

Ela nie zwlekaj z Eden Rose, jest naprawdę urocza, moja lichota była po zimie i kupiłam następczynią ale skoro staruszka się wypigłała to nowa siedzi we wiadrze cynkowym na tarasie i sobie dobrze radzi, będzie kwitła ma pąki.
Chippendale też ma swój urok i wdzięk

A to tak na pierwszy rzut okiem po wyjściu z łóżka.....widok z tarasu

Jutro wiecej

Lykkefund w swoim żywiole a ja przy niej, gorzej jak zacznie płatki zrzucać wtedy tylko odkurzacz do liści by mnie uratował a ja go nie mam

Tereniu o piwoniach napisałam wyżej, myślę że moja gliniasta ziemia też im dobrze robi.
Róże rzeczywiście u mnie w pełnym rozkwicie, może te sadzone wiosną nie wszystkie już zakwitły ale każda ma pączki więc na pewno coś ujrzę.
Mimo to, żeEden Rose mnie troszkę zawiodła i przemarzła to chyba ona najbliższa

Ela nie zwlekaj z Eden Rose, jest naprawdę urocza, moja lichota była po zimie i kupiłam następczynią ale skoro staruszka się wypigłała to nowa siedzi we wiadrze cynkowym na tarasie i sobie dobrze radzi, będzie kwitła ma pąki.
Chippendale też ma swój urok i wdzięk

A to tak na pierwszy rzut okiem po wyjściu z łóżka.....widok z tarasu

Jutro wiecej

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Krysiu pierwszy rzut oka
wspaniały, róże obdarowały cię pięknie w tym roku... ja lubię jak na ziemi leży tak dużo płatków róż
... Moja sąsiadka właśnie przez te płatki nie ma róż w ogrodzie... jej M. twierdzi, że to śmieciuchy 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II