Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Aniu no jak tu nic nie zamówić jak te lilie takie śliczne. Przede wszystkim nie potrzebują aż tak dużo miejsca i ładnie komponują się z innymi kwiatami. No i pachną co niektóre cudnie.... ;:173
Oczywiście że zamówiłam...
Z Azjatyckich - Strawberry Cream
Trogon
Pink Giant
L.A. Ceasars Palace
Eyeliner
Moselle
Ercolano
Orient pełne Polar Star
Soft Music

Matko jeszcze sezon się nie zaczął a już tyle mam pozamawiane! ;:223
Gdzie tam koniec....Mój M tylko chodzi i mówi ,że już wszystkiego tyle mam , że już chyba nic nie będę kupować...Oj gdyby wiedział. ;:131 Dobrze że ma pamięć krótką... ;:306
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te nasiona teraz kupiłaś? Nieeeee, już jakiś czas temu, ale dotąd nie wysiałam. A, no tak, bo w końcu już Ci się to nigdzie nie mieści. - U mnie rozmowy wyglądają mniej więcej w ten sposób. I jakoś się to toczy w myśl reguły co z oczu, to z serca... ;:306

Inna rzecz, że zrobiłaś piękne zakupy! :D
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu wiesz ,ze w swoich zasobach znalazłam dzisiaj nasionka też ostróżki .Muszę wysiać na wacik i sprawdzić ich kiełkowanie żeby niepotrzebnie się potem nie stresować
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu - no i za powodzeniem u Ciebie jeżówek przemawia także dobre miejsce, w którym je zamówiłaś. Także, liczę, że się u Ciebie udadzą.
Ja te jednoroczne ostróżki miałam w zeszłym roku tylko w doniczce, ale spróbuję może w tym roku chociaż z pięć nasionek rzucić także na grządkę, może się pojawią.
Jadziu - jakby co - to ja ją też mam (ostróżkę letnią) ;:172
Pięknej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu. Ja w tym roku nawet pelargonie nie zimowałam ;:222 . Jakoś słabo o nie dbałam ubiegłego sezonu i były bardzo marne. Muszę koniecznie kupić w tym roku na ryneczku i przezimować ;:108 . Czemu tych lilii tak mało skoro tylko trochę miejsca zajmują?? ;:306 Ja jak wchodzę na stronę tego sklepu to nie wiem co mam robić ze sobą bo ciągle dodaję i usuwam bo kwota za wysoka ;:306 . No i w rezultacie wychodzę z niczym ;:306 . No ale prędzej czy później ja tam na te lilie zapoluje ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kolejna, co ma piękne ostróżki jednoroczne ;:oj Oh, niech one mi spróbują teraz nie urosnąć! (sprawdziłem, mam kupione ;:306)
Trzymam kciuki za zakup kolejnych torebek z nasionkami, koniecznie kupo wilce ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ou, na bataty poluj na wystawie w Chorzowie, w ubiegłym roku były. I ciężko mi było przejść koło naparstnic jakie tam prezentowali. ;:172
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie moi drodzy forumowi przyjaciele... :wit
Dzisiejszy dzień od rana przywitał mnie słoneczną pogodą. Niestety ja musiałam na rano być w pracy.
Oj, jak było ciężko było się zebrać po tygodniu wolnego... ;:131

Anusia te nasze połówki albo takie niekumate , albo tylko udają, że niby to nie wiedzą na co my wydajemy pieniądze. A tak na prawdę to czekają aż my się zakręcimy w zeznaniach i prawda wyjdzie na jaw... ;:306 Ja to się czasem czuję jak na przesłuchaniu . ;:219

Obrazek
Jadziu
rób kochana próbę kiełkowania...Ja wczoraj troszkę pogrzebałam w ziemi...Przesadziłam a raczej wsadziłam do ziemi trzykrotkę i kalanchoe i posiałam pół torebeczki lobelii. Zobaczymy jak wzejdzie. Resztę wysieję w marcu...chyba. ;:306

Obrazek

Beatko z takiego poleconego miejsca to muszą się przyjąć...Łaski nie robią.
Jak nie będą chciały współpracować to wylecą raz dwa. Od razu im to zakomunikuję na wejściu... ;:306

Obrazek

Ewelinko ja bym miała więcej pelargonii przezimowanych , gdyby nie zawirowania z pracą i to że ogród poszedł całkowicie na boczny plan. ;:222 Od niechcenia wrzuciłam pierwszą lepszą skrzynkę do piwnicy , nie mając wcale przekonania że coś z nich będzie...Teraz są jak znalazł. Będzie z tej jednej skrzyneczki pełno młodych pelargonii.... ;:333
A co do mojego cebulowego zamówienia, to przecież inne chciejstwa też trzeba mieć za co kupić... ;:108
Pomału , spokojnie , co roku coś dokupi się i będzie git... ;:306

Obrazek

Mati postrasz te ostróżki że je wywalisz jak nie zechcą rosnąć. Może sobie wezmą to do siebie...
Nooooo , kolejne zakupy na pewno będą... ;:224 Tylko muszę się dorwać do jakiegoś fajnego nasionkowego sklepu. Nie mam na razie tam po drodze a specjalnie nie chce mi się jechać tylko po nasionka...
Spoko , mamy jeszcze czas. Przynajmniej parapety mam dłużej czyste... ;:306

Obrazek

Beatko właśnie w Chorzowie kupiłam te ciemne. Jaśniejsze trafiły mi się u nas w ogrodniczym. '
Ale też kupiłam w B.bulwę batata i na próbę wsadziłam. Wyrósł ten jasny.... ;:333
Ogólnie na wystawach to trudno obok czegokolwiek przejść.... ;:224

Obrazek

Mam jeszcze parę zdjęć nie pokazywanych , więc zostawiam je wam, życząc miłego przyszłego tygodnia...
Cieplejszego w końcu może z przewagą ;:3 ;:3 ;:3

Obrazek

Kurcze już myślałam że cały wpis poszedł w kosmos....
Ale jest. Więc jedziemy dalej.... ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ja miałam też ogromne opory przed sterylizacją, gdy w grę wchodził mój kot. W końcu postawiona pod ścianą (obsikiwane wszystkie meble) zdecydowałam się na zabieg. To już prawie rok, a kot ma się świetnie. Trochę przytył, ale to dobrze, bo przed zabiegiem wyglądał jak szkielet :( Dlatego teraz trochę spokojniej podchodzę do sprawy Dolly. U mnie sytuację utrudnia to, że mamy też psa. Zwierzaki normalnie są nierozłączne, rozdzielone męczyły się okropnie, a my z nimi. Latem to już w ogóle sobie tego nie wyobrażam :(
Obyś miała rację z tą wiosną, ja co prawda w pogodzie słyszałam, że już od pojutrza ma być cieplej, więc... lepiej niech tak będzie :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patrzyłam dzisiaj na norweską pogodę to dopiero od piątku popołudnia ma być już na plusie w dzień i nocą .Te parę dni jeszcze się wytrzyma, a na jutrzejszą noc zapowiadają -14 chyba trochę przesadzają ;:224 i to ma być ostatnia noc z tak wysokimi temperaturami .Jestem ciekawa czy wykiełkują nasionka juz je wysiałam na wacik.Patrzę na te kwieciste łany aksamitek .Och ,żeby moje też tak sie utrzymały lecz ślimaki są szybsze i na pniu je zaliczają ;:222
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Olu

Piękny masz ogród i zdjęcia piękne robisz, aż wciąga to przeglądanie stron Twojego wątku :D

Ola2310 pisze: Matko jeszcze sezon się nie zaczął a już tyle mam pozamawiane! ;:223
Gdzie tam koniec....Mój M tylko chodzi i mówi ,że już wszystkiego tyle mam , że już chyba nic nie będę kupować...Oj gdyby wiedział. ;:131 Dobrze że ma pamięć krótką... ;:306
Mam dokładnie tak samo, jak napisałaś, ja też mam już tyle pozamawiane i eM tak naprawdę nie wie o wszystkim :D Czasami coś podpytuje, ale jakoś wymijam i zmieniam temat. Jakby się dowiedział ile wydałam i ile zamówiłam, to nie byłoby rózowo :lol:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Olu Małżonków należy sobie wychować :roll: ;:306 Mój mnie nigdy nie pyta co kupiłam ani za ile...On wyznaje zasadę.."masz pieniądze,podobało Ci się, to kupiłaś "...I ta maxyma nie dotyczy tylko roślin.. :D
Mam znajome,które muszą pytać Pana i Władcy,czy mogą daną roślinę wprowadzić do ogrodu i nie dotyczy to tylko kupowanych ale i dostawanych...Przy okazji, widziałam jaką frajdę to sprawia PiW... Dla mnie to żenada!
Wiosna jednak nadchodzi!Pozdrawiam! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Byłam dziś na małych zakupach no i oczywiście kupiłam co nieco... ;:173
Te nasionka będą siane w końcu lutego lub na początku marcu w domu i zajmą zaszczytne miejsce na parapetach...
Werbenę siałam w zeszłym roku ale jakoś nie mam przekonania ,że się znów teraz wysieje...
Na wszelki wypadek wzięłam nasionka.Najwyżej będzie jej więcej. ;:224
Gazania , szałwia i dmuszek pięknie rosły , więc trzeba powtórzyć.

Obrazek

Te paczuszki natomiast będą wysiane prosto na rabacie...

Obrazek

I z nasion w tym roku to chyba tyle, jedynie jak spotkam niecierpka waleriana i kobeę to kupię.
Nie sieję wszystkiego co popadnie , zachłannie ,bo wiem już co u mnie urośnie a co nie...
Ale za to kupiłam jeszcze taką prymulę w kapersie. I nie wiem co z nią teraz zrobić.
Wypuściła już dość duże listki i jak ją teraz przetrzymać aby się nie zniszczyła.
Wysadzić do doniczki i dać do piwnicy? Tam mam chłodno ale dość ciemno. Jest małe okienko i słabe światło dociera. W altance natomiast boję się że zmarznie...Co robić ? ;:219

Obrazek

Małgosiu Clem masz rację latem jest to bardzo utrudnione...
My też mamy psa ale w kojcu na dworze. Z niego to już 12 letni staruszek i nawet czasami nie zwraca na moją Daisy uwagę...Ale u mnie jest to problemem , że mam dość duże odstępy w ogrodzeniu i nasza sunia jakby się postarała to by mogła spokojnie wyjść do kawalerów. A i jakby się napatoczył jakiś mniejszy to też się wciśnie na ogród...Na szczęście takie pomysły wychodzenia , to Daisy miała tylko raz , jak miała może rok. Chciała za mną iść do pracy. ;:185 Teraz to się nie zdarza ale w takim czasie pilnować trzeba...

Obrazek

Jadziu te aksamitki miałam takie duże tylko w tym miejscu. Na tej rabacie bardzo im spasowało i rosły jak szalone...Gdzie indziej już takie dorodne nie były. U mnie nawet w tym roku ślimaków za dużo nie było...Na noc jak jeszcze siewki były małe zasłaniałam doniczkami albo pojemniczkami...

Obrazek

Amanita witaj u mnie kochana :wit
Jak się cieszę że jakieś nowe twarze zaglądają do mojego wątku...Zapraszam cię serdecznie , wpadaj kiedy tylko chcesz...
Mój mąż podpytuje ale nie ma znów tak źle. Wie, że i tak bym sobie kupiła co chcę albo potrzebuję...
Kasę trzymam ja i tak muszę rządzić aby miesięcznie wyjść dobrze a nawet na plusie...
Więc sama wiem na co mogę sobie pozwolić i kiedy przystopować.
Ale po co ma głupio gadać i mnie denerwować. Lepiej jak za dużo nie widzi... ;:333 ;:333

Obrazek

Maryniu właśnie napisałam wyżej Dominice jak to jest z moim M....Musi coś powiedzieć bo by był chory . Ale zawsze to jest raczej wyrażone w żartach...Wie ,że jak kupiłam to miałam taką potrzebę... ;:215
Ale za dużo też nie musi widzieć...prawda?

Obrazek

Miłego wieczoru wam życzę . Ja zaraz uciekam spać , bo rano muszę bardzo wcześnie wstać.... :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Prymulę do doniczki posadź i postaw w chłodnym
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu w tym Cię popieram chłop może wszystko zjeść tylko nie o wszystkim wiedzieć :;230 .Wtedy jest zdrowszy a my mamy święty spokój :;230 No to trochę sie okupiłaś ja wciąż zaglądam jak z kiełkowaniem ostróżek wysiałam też fikuśna bordową bazylię ciekawe czy wykiełkuje
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”