Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Ostróżki i róże to bardzo udany zestaw roślinny. ;:333
Te drugie mają teraz swoje 5 minut i pokazują na co je stać.
Fajnie pokazałaś ten zestaw kwiatowy, można sobie wyrobić zdanie na temat tego jak wyglądają w naturze i porównać wielkość kwiatów.
Jak pogoda dopisze to nacieszymy się nimi jeszcze dość długo.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, nie wiedziałam, że Ty tam masz taki las w pobliżu ;:oj Fajnie, na grzybki rzut beretem... :D
Róże cudowne, szczególnie te wielkie, różane potwory ;:180 Hm, osiem lat mają? To jeszcze muszę poczekać na takie okazy :(
Ostróżki rzeczywiście stworzyły bardzo udaną kompozycję w błękitach ;:215 Wcale się nie dziwię, że je fotografujesz ciągle.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

aneczka1979 pisze:
P.S. Cicho...cicho... pomyliłam szkółki... ja blondynka... ;:131 Jak sprawdzić czy ta róża jest u nich rzeczywiście na stanie i jak ją kupić??? Ratujcie!!!
Trzeba się zalogować lub poprosić mailem o ofertę z cennikiem. Ja niedawno dostałam, mage Ci przesłać :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dwa dni temu solidnie popadało,cieszyłam się z tego deszczu,bo podlewanie odpada,a ja mam troszkę więcej czasu na inne prace.
Wczoraj pojechałam tylko na 2 godzinki,to za mało,nie zdążyłam się nacieszyć.Chciałabym,aby róże kwitły w lipcu,kiedy są wakacje.
Idąc ścieżką prowadzącą na moją działkę już z daleka zobaczyłam kwitnącą Mariatherese i F.Permantier,a Garden of Roses,która ostatnio miała jeszcze pąki teraz wybuchła kwieciem.To jest ten czas,cudny,wspaniały,mogłabym godzinami tam siedzieć i wdychać zapachy...
Róże są dosyć zdrowe,jedynie dwie First Lady mają plamki na liściach i jestem na nie pogniewana.Będę musiała je eksmitować,bo jedna rośnie koło Dieter Muller całkiem zdrowej,a druga obok Winter L...

Olu tak działka położona jest na skraju lasu,czyste powietrze,cisza,spokój,uwielbiam to miejsce...
Fajnie jak dzieci są małe,słuchają się,buziaki dają ...teraz to z nastolatkiem nie pogadasz,zagada Cię ;:303

Filemon ostróżkom w tym sezonie zrobiłam masę fotek,są takie cudne,strzeliste i o dziwo się nie przewracają tak jak w ubiegłych latach...

Wiolu oglądnęłam te róże ze zwieszonymi pąkami,kilka z nich miało tak jakby czarną kreskę....to chyba ten wstręciuch kwieciak podciął zębiskami ;:124 te musiałam obciąć,a reszta jakby się podniosła,dziwne zjawisko ;:oj
U mnie jest tak,że cały krzak ok,a kilka pąków zwieszonych...
Rzeczywiście u mnie robi się busz,rośliny z roku na rok coraz bujniejsze,niedługo będzie trzeba robić czystki ;:224

Jolu ostróżki znów wczoraj dorwałam i sesję im zrobiłam.Wcześniej jedno zdjęcie wystarczyło,ale one tak ładnie się zgrały odcieniami...powstały nowe odcienie,nie miałam błękitnej i lawendowej,a tu taka niespodzianka:)
Jude The Obscure powoli się otwiera,ma naprawdę ciekawy kolorek...nie mam pojęcia gdzie można ją zakupić w tej chwili...
William Morris sam kwiat ma bardzo ciekawy,ale jest trochę pokraczny,u mnie zwiesza kwiaty do oczka i mi się podoba.Jednak kiedy miałby rosnąć na rabacie wokół innych róż to nie wyglądałby ciekawie...
Veichenblau liczy sobie już około 6 lat...to potwór różany,już jej pergoli nie wystarczy to wchodzi na działkę sąsiada.Niedługo pogoni mnie z tymi różami ;:306
Olivia Rose na bank na jesieni ją zamówię ;:215

Sabinko Jude masz u siebie? No nie wiedziałam...ale fajnie...U mnie też na razie niska i niewyrośnięta,ale pomału angielki rozkręcają się po 3 latach,no niestety trzeba poczekać.Pamiętam jak narzekałam,że moja Crocus Rose taka nijaka,nie rośnie,choruje i ma mało kwiatów,a w tym roku oczu od niej nie mogę oderwać ;:108 Angielki wszystkie ładnie kwitną ;:215
Charles Austin to taki jegomość,że na jesieni potrafi wypuścić niekontrolowany,ogromny pęd do nieba lub nawet dwa.
Śmiesznie to wygląda,ja dość mocno na wiosnę go przycięłam.

Ann85 to ten sam dokładnie...u Sabinki napisałam,dlaczego Charles do czasu jest zgrabny...

Aniu róże i ostróżki,a do tego lawenda i szałwie i wszystko pięknie wygląda ;:333

Jola-Yollanda angielki mają u mnie zaszczytne miejsce,dobrze się spisują,z roku na rok coraz bujniejsze i dobrze sobie u mnie radzą.
Agnes S rzeczywiście ma spore kwiaty,które pięknie się przebarwiają,najpierw soczysty kolorek,potem bledną,a w środku mają ładne oczko...troszkę krzak pod wpływem dużych kwiatów się pokłada.Na wiosnę dokupię balkonik...
Dieter Muller mam drugi rok,ale już pokazała się z dobrej strony.Ma cudne kwiaty w różu,a najbardziej podobają mi się ciemne,prawie czarne pąki.Moja rośnie koło gipsówki i czekam aż stworzą fajny duecik.
Hot Chocolate to moja ulubienica...po pierwsze uwielbiam nazwę ;:306 Tworzy bukieciki kwiatów,ma naprawdę ognisty kolorek,nie jest czerwona...na żywo najlepiej to zobaczyć...czasem w drugiej połowie lata łapie plamistość,ale ja obrywam szybko liście.
Powtarza kilkakrotnie kwitnienie...

Jolu dla Ciebie Dieter Muller w gipsówce...

Obrazek

Zuza błękitne ostróżki,no dostałam hopla na ich punkcie...
Hot Chocolate ja tam ją lubię,często na nią spoglądam i podziwiam ;:333 Ja np mam tak z Pashminą,że na fotkach wychodzi cudnie,a w realu niekoniecznie....a taka moda na nią była prawda?
Różany busz coraz większy,boję się co to będzie za kilka lat ;:oj

Obrazek

Aneczko a więc odpowiem Ci tak...uwielbiam robić portrety różom,może dlatego tak mało mam zdjęć całości...
Po Twoim wpisie postaram się poprawić ...
Ale się ubawiłam jak przeczytałam,że kawą się zachłysnęłaś ;:306 tam rośnie tylko jedna róża Perennial Blue,jest niesamowita,zdrowa,ma mnóstwo małych kwiatków...rosną tam tez powojniki ;:124 W ogóle ich nie widać...
Róże zawsze je stłamszą,są silniejsze,a ja bym chciała taki powojnik co da sobie z nimi radę ...
Jude the Obscure tak ciężko zdobyć? Szukałaś wszędzie? Co z tą różą jest,że nie ma jej w szkółkach? Może w donicy zamów ?
Zaraz wstawię moje nowe gadżety pomalowane na niebiesko ;:333

Aniu dla Ciebie Jude...na razie wirtualnie

Obrazek

Alexia witaj...no tak mam tylko jedno zdjęcie mojej L.F.C,a Lady of S jeszcze w pąku.
Nie wiem co ja mądrego zrobiłam...przecież Lady to spora róża,co ja sobie wyobraziłam...miała byc niska.Już widzę jakie wypuszcza pędy długie...no to pojechałam po bandzie ;:124

L.F.C słaba fota sie rozmyła...

Obrazek

Mariatherese co roku daje taki pokaz...uwielbiam ją...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
LO szybko zaczęła i teraz przekwita,ale granatowe ostróżki ratują sytuację...

Obrazek

Ostróżka przytulona do Rosarium U na pniu...

Obrazek

Hercules rzadko go pokazuję,nie zawsze jest wyjściowy,ale teraz ma fazę i wygląda obiecująco...

Obrazek

Sweet Juliet jedna z zawsze kwitnących ....

Obrazek

Obrazek

Leonardo da vinci

Obrazek

Dr.Jamain

Obrazek

Charles Austin

Obrazek

Widać w tle Mariatherese

Obrazek

Debiut Madame Anisette

Obrazek

Garden of Roses uwielbiam tę pięknotkę

Obrazek

Obrazek

New Dawn wtóruje winogronowi

Obrazek

Giardina po cięciu do kopczyka szybko wypuściła nowe pąki na świat...

Obrazek

Artemis

Obrazek

Pashmina

Obrazek

Sophie R duży kwiat,ciemne liście ....

Obrazek

Lilia niska kremowa w pąkach...

Obrazek

Obrazek

Red Twin

Obrazek

Novalis

Obrazek

Obrazek

To moje nowe dzieło...pomalowana stara skrzynka,koło i latarenka...kocham takie klimaty...

Obrazek

Ostnice na balkonie

Obrazek

Pelargonie wieczorem świecą jak lampki...

Obrazek

Pozdrawiam kochani,dzisiaj ładna pogoda,może polecę na działkę po południu?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu jeszcze raz pochwalę zestaw ostróżkowy w kilku kolorach błękitu, jest zjawiskowy Obrazek
Piszesz że uwielbiasz Garden of Roses, a ja się właśnie dopiero w niej zakochuję - u mnie otwiera pierwsze pąki jako pannica z jesiennego sadzenia. Jest cudowna Obrazek
Co do Pashminy to coraz bardziej się nad nią zastanawiam, mam ja na liście must have, ale nie wiem czy chciałabym mieć różę która czaruje tylko na zdjęciach Obrazek
Niebieski kącik śliczny, mieści się gdzieś nieopodal ostróżek, czy to może balkonowy zestaw?
Mariatherese ma cudownie sztywne pędy, lubię takie panny co nie zwieszają główek ;:215
Aniu, miłego działkowania, weekend również ma być ze sprzyjającą pogodą ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Anuśka!
Ciemna purpura Doctora Jamain w limonkowej piance przywrotnika, masa ostróżek i błękitne gadżety to jest to ;:215!!! W zasadzie mogłabym mieć ogród w tych trzech kolorach ;:218.
Pięknie u Ciebie do bólu, faktycznie, nie chce się z takiego ogrodu wychodzić.
I ta ściana lasu, której i ja do tej pory jakoś nie zauważyłam ;:218.
Życzę Ci mnóstwa czasu, który spędzisz w ty, czarownym miejscu.

Skrzyneczkowy avatar zaskoczył mnie i zachwycił. Jest taki oryginalny i wybija się spośród niezliczonych różanych, psich i kocich. Fajny pomysł ;:215.

;:196 - Jagi
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu zmieniłaś avatarek na bardzo oryginalny ;:215 Królowe kwitna w najlepsze lecz ja nie królowe podziwiam, lecz cudne ostróżki o których mogę tylko pomarzyć ;:174 Nie kochają mnie, więc nic na to nie poradzę ;:174 Będę je podziwiać u innych .Urzekła mnie jednak Hot Chocolate.Mnie jakoś Pashmina nigdy nie pociągała, bo jakoś nie lubię tego typu róż
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

sweetdaisy pisze: Co do Pashminy to coraz bardziej się nad nią zastanawiam, mam ja na liście must have, ale nie wiem czy chciałabym mieć różę która czaruje tylko na zdjęciach Obrazek
Zuz powiem Ci, że mnie póki co Pashmina tak samo czaruje w realu i na zdjęciach. Jest póki co zjawiskowa. Na pewno dam Ci znać, jak w rzeczywistości nie będzie już taka piękna. Jak na razie to cudo nie kwiat!

Aniu śliczny balkonowy portrecik. Wyszedł Ci obłędnie. Gabym taki miała to na pewno przestałabym gotować i robić inne domowe prace. Za to pewnie wmawiałabym wszystkim, że ta podłoga na balkonie naprawdę stale się brudzi i trzeba ją sto razy dziennie myć zamiast prać czy prasować. :lol:
Ja też uwielbiam portreciki roślinne. I oglądać i robić. No ale zdjęcia z szerszej perspektywy też fajne choć czasem, by mieć jakieś szersze pojęcie o czyimś ogrodzie i poczuć się jakby naprawdę się tam było. Zdecydowanie masz się czym pochwalić. ;:215
Maryśki tak chętnie kwitną cały sezon? Mam dwie koło siebie. Wiosną sadzone. Mają pąki. Już nie mogę się doczekać.
Właśnie! Uciekam na działeczkę. :wit
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aniu świetny balkonowy zestawik sobie zorganizowałaś ;:215 Gratuluję talentu ;:108

Ostróżki bardzo ładnie uchwycone, ach żeby tak chciały rosnąć i u mnie.
Jak dotąd mnie nie lubiły, ale może w końcu się to zmieni - posadziłam kilka sztuk i zobaczymy, z jakim skutkiem.

Novalis ma cudny kolorek ;:167
Garden of Roses zachwycający, mi się chyba trafiła pomyłka ;:131

Pozostałe róże też cudne, i ta buszowatość, bardzo mi się to w Twoim ogrodzie podoba ;:215
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu pokazałaś cudne różane widoki. Mariatheresia przepiękna i bardzo ładny ma pokrój. Ona sama z siebie tak prościutko się trzyma, czy ma jakąś podporę ?
Portrety boskie i te towarzyszące różom byliny.
A tym co zmajstrowałaś na balkonie po prostu mnie rozwaliłaś ;:138
Jakich farb użyć żeby pomalować np skrzynkę ? Jest ich u mnie pod dostatkiem i zauważyłam, że są coraz modniejsze :lol:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, Twoje róże zachwycają! ;:215 Warto było czekać na taki spektakl. Krzewy dorodne, zadomowione, tłuściutkie. Artemis z niezłą baterią się szykuje ;:oj .
Muszę edytować wpis, bo nie skomentowałam kompozycji ogrodowej, która znalazła się również w avatarku. Wcale się nie dziwię, że stała się Twoją wizytówką, bo jest bardzo klimatyczna. Ślicznie Ci Aniu wyszły prace ręczne i w ogóle zestawienie wszystkich detali ;:138 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu piękne zdjęcia zapodałaś. Dobrze że Aneczka wymusiła na Tobie większe perspektywy bo rzeczywiście masz co pokazywać.Nowe dzieło , skrzyneczka w pięknym kolorze- ;:215 ;:333 ;:138
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, dzięki Twoim zdjęciom utwierdziłam się w przekonaniu, iż zakup Mariatherese był dobrym wyborem.
Ostróżki masz śliczne. Próbowałam je wysiewać w zeszłym roku ale nic z tego nie wyszło, oglądając Twoje zdjęcia bardzo żałuję, że tak się stało, gdyż nadają one wysokości rabatom.

Awatarek masz mega klimatyczny - kocham takie rzeczy ;:172
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu ja dopiero teraz kupiłam Maietherese i widać to był dobry zakup pieknie ona u Ciebie kwitnie , jestem też ciekawa Madame Anisette nie mam jej też mi się podoba , a jak Anaha czy już kwitnie ;:3
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, zachęciłaś mnie na Mariatheresię,nie wiedziałam, że tworzy ona taki ładny i obsypany kwiatami krzaczek. Śliczna jest.
Spoglądam na Twoją piękną Czekoladkę i denerwuje mnie, że nie zobaczę takich widoków u siebie, jaka szkoda, taka niepowtarzalna jest.
Ostróżki są jak zawsze rewelacyjne, szkoda, tylko, że potem zostaje po nich puste miejsce na jakiś czas, no i ten mączniak czasami na liściach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”