Ale się dzieje. Wczoraj wróciłam po zmroku. Padłam od razu.
Zakupiłam masę roślin. Jetsem w szoku jaki mają w Zielonych Progach wybór.
Bardzo polecam tę szkółke.
Kupiłabym jeszcze więcej, ale kasa i bagażnik ograniczony
Za chwilę pokażę co kupiłam, ale najpierw odpowiem na posty
Lucynko, dziękuję, że taki masz pogląd na mój ogród.
Jak zaczną kwitnąć róże, to może się do mnie wybierzesz?
Aga, gratulację dla syna. Mój zdaje maturę za 2 lata. Na razie się nie denerwuję, ale pewnie już w przyszłym roku zacznę. Jak już syn skończył, nerwy Ci przeszły to zakładaj wątek nie czekaj. Tylko daj znać.
Zasilić rosliny możesz, jeśli będziesz podlewała. Ja też mam bardzo sucho, całe popołudnie zajmuje mi podlewanie. Musze w końcu dokończyć rozkładanie linii kroplujących.
Dorotko, ja czekam u siebie na kwitnienie Comte i chyba potem Edena. Jestem ciekawa, czy kwieciak i u mnie buszował, bo mam wrażenie, że kilka pączków zostało skasowanych, ale tylko na niektórych różach.
Rodek to GoldBykett. Jak pisałam wcześniej jest raczej cytrynowy.
Ewelinko, coraz bardziej lubię tę część ogrodu. Jak jeszcze dokończę trawnik, to już będę szczęliwa.
Powojnik rzeczywiście jest okazały. To chyba najlepiej rosnący u mnie powojnik. W tym roku zapomniałam im dać nadmanganianu potasu. Mam nadzieje, że nie będą chorowały
Trawnik nie musi być idealny, najważniejsze, żeby był, a u mnie są pojedyncze źdźbła, pełno pustych miejsc. Musze jeszcze troszeczkę powalczyć.
Iguś, dzięki
Już zaczynam odpuszczać. Jak widać na razie jeszcze nie skończyłam tak małego kawałeczka. Powoli uzupełniam ziemię, ale najpierw chcę położyć obrzeże, żeby do niego wyrównać poziom ziemi. Bardzo pwoli to robię.
Marusiu, nie wszystko mi się udało. Tyle się napracowałam nad trawnikiem i co? I jeszcze muszę. Jestem trochę zdołowana i zniechęcona. Ale muszę dokończyć to co zaczęłam. Ale dopiero jak zrobię tę nową część trawnika.
Jak na razie nie narzekam na clemki, chociaż dzisiaj zauważyłam, ze chyba jeden ma uwiąd. Nie dałam im nadmanganianu
Fabi, tak to będzie nowy trawnik. Wiem, że dla wielu osób byłaby to idealna rabata, ale nie dla mojego m. Nie chcę już walczyć o kolejne rabaty. Na razie będzie trawa. Zresztą wydaje mi się, że bardzo podkreśli te rabaty, które są.
Nie kuś tymi rózyczkami
Najlepiej pokaż swoje. Kiedy w końcu uchylisz rąbka tajemnicy jak wygląda Twój nowy ogród?
Soniu, to jedyny rodek, który w miarę ładnie kwitnie w tym roku. Jestem w szoku jak zeszłoroczne lato dało im w kość. A ja planuję kolejne rodki. Czy dobrze?
Powojniki muszą mieć zasłonięte nogi. Lepiej rosną. Zawsze staram się coś przed nimi sadzić.
Mam bardzo dużo darów od naszych forumek. To jest niesamowite jak ludzie potrafią się dzielić.
Jolu, będziemy identyfikować. Ostatnio widziałam podobnego i zapomniałam się spytać. Czy Ty jeździsz po zakupy do Zielonych Progów? Masz niedaleko. Polecam, tylko najlepiej tam w soboty w godzinach przedpołudniowych przyjechać.
U mnie JPII wygląda kiepsko. Musze koniecznie zaaplikować mu nadmanganian. Teraz choruję na włoskie, bo są bezproblemowe i fajnie się rozsiewają
Alexio, jak miło, że się odezwałaś.
Ty masz swoje balkonowe róże, nie jesteś bylinowa.
Ja się zakochałam w bylinach. Sadzę na potęgę.
Muszę koniecznie zapoznać się twoją uprawą, bo niedługo ja zacznę sadzić do donic, a nie mam za dobrego doświadczenia w tym.
Chętnie się z Justynką wybiorę. Tylko zależy w jakim terminie, bo w pierwszej połowie to niestety nie będę mogła wziąć urlopu.
Ale byłoby fajnie się spotkać
Napisałam, a teraz pokażę co zakupiłam
Bodziszek Derrich Cook , chyba dobrze napisałam nazwę? Spodobały mi się olbrzymie kwiaty
Skalnica, bo do cienia, pięknie zadarnia i do tego ma super delikatne kwiatuszki
Paprocie
Jarzmianka
Rutewka kiusiańska
adiantum
parzydło blekotolistne
wielosił bressingham purple
rutewka ale nie Delavaya, zapomniałam jaka, a lista długa i po łacinie
Kukliki
Szałwia Evelina