Janeczko! trzeba przyznać, ze cieszą oko i robią atmosferę tajemniczego lasu. Moje odrosty, które próbują wyłazić poza przeznaczony areał idą na kompost lub rozdaję. A i ja mam kilka różyczek, które niechętnie coś współpracują tej wiosny. Kilka, widzę, wyłazi od dołu, ale kilka już poszło na wieczne łąki. To te, które kupiłam na wyprzedaży jesienią. Gdzieś tam zawsze człowiek ma nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Justyna! Kupiłam ja wiele lat temu i mam teraz niezłe poletko. Cudowne sa wiosna i jak lato jest w miare wilgotne. Kiedyś, przy dobrym sezonie urosły mi na 1.5m (równo z ogrodzeniem). To był widok. Czasami jednak jest suche lato i nie wyglądają tak ładnie. Niemniej teraz cieszą oko i, jak pisałaś, nic ich nie zabije!
Aga! Dziękuję w imieniu rodka! Niestety na patelni (sąsiad wyciął drzewko, które dawało cień), ale przy podlewaniu daje radę!
Kasiu! I właśnie pytam! Gdzie te narcyze? Bo te tylko je naśladują! Miałam jednego, ale też gdzieś sobie poszedł

Ale jestem zaskoczona, bo kilka odmian tych nowo kupionych tez cudownie pachnie. Nie wiedziałabym o tym, gdyby nie fakt, że mamie do domu ścięłam bukiet tulipanów i narcyzów, a ona była zachwycona, ze tak cudnie pachną, wtedy dopiero się zorientowałam.
Deszczu zazdroszczę, chwastów nie

Ale już tak jest! Coś za coś!
Iwonko! Pewnie masz późniejsze odmiany. Ja chciałabym poczytać i się zglebić i tez dokupić tulipany, które kwitną późno i bardzo wcześnie.
Wczoraj miałam nadzieje na deszcz, zapowiadali burze. Ale , jak zawsze, burze i deszcze mnie ominęły i mam nadal sucho. Trochę warzywa dostały z konewki, a reszta musi sobie poradzić.
Posadziłam wreszcie pomidory, bazylię i paprykę. I jeszcze sałaty, które nie wyrosły w szklarni, potraktowałam jak flance. Zobaczymy, może urosną i nie zgorzknieją
Wychodzi fasolka! Dobrze, że tak wcześnie posiałam, może zdążę zjeść! Tylko takich tyczek nie mam wysokich i coś muszę wymyślić w przeciągu kilku dni.
Dalie, które poszczały pędy przed sadzeniem, powoli wypuszczają listki. One jednak tęsknią za deszczem...
Na dziś:
Moje daliowe rabaty:
Hylomecon (już widzę, ze powoli przestaje kwitnąć)
Ostatnie tulipanki. Wszystkie powoli brzydną i tracą płatki