Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

WAW!!!
ależ powojniczków sporo.
Fajnie,ja tez je lubię ;:167 z grupy Atragene mam dwa.
Będziesz z nich zadowolona bo wczesną wiosną już cieknie, inaczej, ciekawie kwitną :D
I krawników masz dużo.
Ja w tamtym roku miałam jeden.A w tym zero.Przepadł po zimie :(
floksy, lilie,,przepiękne :)
I takie już spore winogrona ;:oj Co to za ładna odmiana ??
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu ależ masz nowości będzie co oglądać :tan bardzo tanio kupiłaś i do tego ładne sadzonki,można wiedzieć gdzie kupiłaś?Przez internet czy w sklepie?Krwawników nie mam wcale i już żałuję jak widzę Twoje bo są śliczne :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Mariolko rozumiem cię, ja nic innego od wiosny nie robię jak wspomniane przez ciebie przeszeregowania... Cóż z tego jak dopiero co tworzona rabata już ma za gęsto ;:224 Trudno, najwyżej w następnym roku będę przesadzać na nowo :;230 Na powojniki zrobiłam miejsca i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa, bo strasznie je lubię ;:167
Aniu powojników jeszcze dokupię :lol: Załuję, że od razu nie wzięłam więcej, ale bałam się że jakieś marne będą... Krwawniki jakoś się u mnie trzymają. Niestety nie mam pojęcia co to za odmiana winogron ;:185
Iwonko powojniki kupiłam w sklepie internetowym u Wędrowskich. Przesłałabym ci link, ale forum i tak go zmieni... Mieli bardzo fajną promocję :D Krwawniki o dziwo kiedys mi się nie bardzo podobały, ale teraz gdy widzę jak długo kwitną całkiem sie do nich przekonałam ;:108

Widzieliście Calineczkę ;:306 W takim łóżeczku sny z pewnością ma kolorowe...
Obrazek

Jaka szkoda, że portulaka jest jednoroczna?
Obrazek

Jeśli ktoś lubi zapach lilii, koniecznie powinien nabyć Satysfaction. Obłednie pachnie z kilku metrów ;:oj
Obrazek

Ta z roku na rok ma więcej kwiatów
Obrazek
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu dziękuję ;:196 znalazłam
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie też niebezpiecznie zaczynają kręcić powojniki. Mam 3 szt, w tym roku kwitły, a jeden teraz- bardzo ładnie. To zachęca mnie do zakupu kolejnych. Kilka sezonów nie chciały się u mnie zadomowić, ale teraz jest ok. Moje krwawniki posiały się na ścieżce :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

clem3 pisze:Aniu wina robić nie umiem, ale dżemik z winogronowego soku pyszniutki ;:152 U Wędrow... taką fajną promocję mieli. Zobacz sobie, może jeszcze jest. Ja dodatkowo skorzystałam z tego, że 1-3 lipca mieli darmową wysyłkę. No grzechem byłoby nie skorzystać :D Tyle tylko, że te po 5 zł są nieoznaczone i wysyłają je losowo...
Ha! Też zamówiłam w tamten weekend od W. I jeszcze sąsiadka się podłączyła :D Teraz kojarzę te w pakiecie, ja ich nie zamówiłam, bo mam tak mało miejsca, ze chciałam precyzyjnie wybrać sobie odmiany. I dzięki temu mam m.in. Błękitnego anioła, którego mi poleciłaś ;:138 I Little Marmaid, który ma kwitnąć dlugo, bo od maja do października - zobaczymy :tan

Cudne to zdjęcie z calineczką ;:215 Ja Tez uwielbiam portulake, ale mam problem z jednorocznymi, bo albo przegapię termin siania albo coś mi nie powschodzi ;:219 Kiedyś mi się sama rozsiała na następny rok, ale już się to nie powtórzyło... I znowu nabrałam chętki. W przyszlym roku będzie portulaka ;:108
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też mam portulakę zresztą pierwszy raz w tym roku :D Bardzo wdzięczny kwiatek :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Portulaka jest jednoroczna, ale sama się wysiewa, miałam ją potem przez kilka lat na rabatach słonecznych.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko i co? Była jeszcze promocja? Ja już raz miałam portulakę, różową, ale niestety sama się nie wysiała ;:185
Mariolko oj to współczuję, bo powojniki to wpadka na całego :wink: Ja tylko chodzę po ogrodzie i zastanwiam się gdzie by tu jeszcze zmieścić następne ;:223 Krwawników zazdroszczę, u mnie na rabacie nie chcą się zbytnio wysiewać, a u ciebie nawet na sciezce ;:333
Aniu ja tymi w pakiecie podzieliłam się z siostrą, więc mi przypadły dwa :D A że ostatnio wymyśliłam dla moich ulubieńców kilka nowych miejsc, to zdecydowałam się również na te nn, a co tam :lol: A ten Little Marmaid to jednym cięgiem ma tyle kwitnąć, czy z przerwami? Naprawdę długo ;:333 Portulakę dostałam już gotową do posadzenia od siostry, niestety ja i nasionka nie do końca się dogadujemy ;:131 U mnie nigdy się sama nie rozsiała ;:185 A szkoda...
Ewuś u mnie niestety sama się nie wysiała ;:185 Ale w tym roku posadziłam na innej rabatce, więc może jest nadzieja? ;:224 Fajnie by było

O matko, ale się spracowałam to jak bury osioł... Wczoraj przeryłam spory kawałek rabaty, gdzie rosla ogromna kępa konwalii... Mam w dwóch miejscach, jednej zrobiłam ogranicznik z obrzeża do trawników, więc trzymam ją w ryzach, ta tutaj rozlazła się do wszystkich roslinek po sąsiedzku, więc musiałam jej zrobić aut, tym samym zdobyłam sporo miejscówek dla cieniolubów, m.in. dla nowo zakupionych host ;:138
Dzisiaj z kolei musiałam znaleźć miejscówki dla lilii, których zakupiłam spore ilości korzystając z bardzo fajnej promocji... Em również poświęcił wreszcie swój cenny czas na moje pomysły i w ten sposób stanęły 4 pergole, które zamierzam obsadzić moimi ukochanymi powojnikami i różami pnącymi :heja Między nimi powstaną cztery małe rabatki, więc mogę dokupic sobie rownież niższe róże :D Dwie rabatki już zrobione, na dwie kolejne niestety będę musiała poczekać... Przyszliśmy do domu gdy już ciemno było, więc nawet zdjęć żadnych nie zrobiłam :( Taka jestem happy, że nawet wiązanka zza płotu (babsko też pergole już dojrzało ;:224 ) nie była w stanie zepsuć mi humoru :lol:
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Gratuluję zakupu nowych powojników, cena faktycznie swietna, a i jakosć przyzwoita.Może ta cena obniży cenę powojników u konkurencji. Ja również w tym roku posadziłem portulakę, jestem nią oczarowany, cały czas wytwarza nowe kwiaty. U nas sprzedawano ją jako mieszankę różnych kolorów w jednej doniczce, ładnie to wygląda.Liczę na to, że się nasieje i będę się nią cieszył kilka lat.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zazdroszczę Ci pergoli bo mój eM nie umie takich cudów ( albo udaje , że nie potrafi ;:306 ). Zostaje mi więc zakup ale to dopiero na wiosnę może bo teraz fundusze pochłonęła łazienka ;:224. No to narobiłaś się kobieto ;:215 , jestem ciekawa zdjęć ;:108. Na pewno wszystko będzie wyglądało ładnie ;:173. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

clem3 pisze:A ten Little Marmaid to jednym cięgiem ma tyle kwitnąć, czy z przerwami? Naprawdę długo ;:333 Portulakę dostałam już gotową do posadzenia od siostry, niestety ja i nasionka nie do końca się dogadujemy ;:131 U mnie nigdy się sama nie rozsiała ;:185 A szkoda...
Podobno ciągiem, tak wynika z opisu w encyklopedii p. Marczyńskiego - zobaczymy :wink:

Ta sąsiadka to jakiś hit - co się może nie podobac w związku z faktem, że sąsiedzi sobie pergole robią? :shock: jakiś fenomen, mi nawet nie przychodzi do głowy jak to można skomentować ;:306 Ja wciąż czekam na jej zdjęcie :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu Furczak gołąbek cudnie pokazany. ;:138 Napracowaliście się. ;:180 Szykują się kolejne ściany, tym razem różano-powojnikowe. ;:215 Trójsklepka ma taki niespotykany, uroczy kwiat. ;:oj Calineczka chyba się ululała sfermentowanym nektarem. :;230 Azjatki nie pachną, masz bardziej szlachetną lilię. :) Pozdrowienia. ;:196 dla sąsiadki też. :wink:
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

O ja cię, ale piękne powojniki :shock: tylu kwiatów na jednej roślinie chyba jeszcze nie widziałam ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No i piękne lilie u ciebie widzę ;:215 ;:215
też je kocham !!