Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

U mnie w tym roku dużo werbeny dzięki Justynce z forum ;:167 Ciekawe, czy będzie chętna do wysiewu ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dorotka u nas nie ma OBI ;:145 A jeśli chodzi o trawnik u mnie jeszcze sporo jest....pewnie i kiedyś nie będzie ;:306

Jadziu u mnie patagonka rośnie na nasłonecznionym stanowisku ;:108 Zastanawiam się,czy nie spróbować przezimować jednej sadzonki w domu?
A cebule? Hmmm ...no same powpadały do koszyka :wink: I tak jestem silna,nawet nie wiesz ile ja dzisiaj stałam nad cebulami...oj ile ja bym ich kupiła ;:170 Za duży wybór stanowczo ;:303

Moni werbena podobno ładnie się wysiewa sama,więc będziemy czekały na wiosenkę ;:333
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

April pisze:[
Nenka, masz na myśli Pinteresta? Bo ja przypięłam tę fotkę :;230 Niech wszyscy podziwiają
Udało mi się ;:138 Zrobiłam to z poziomu tablicy. :tan

Aniu Pinterest to taki serwis społecznościowy służący do kolekcjonowania zdjęć. Zimą jak nie ma co oglądać na FO, to tam zaglądam.

Czekoladka ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzięki za wyjaśnienie :D
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Parę dni zajęło mi przebrnięcie u Ciebie przez wszystkie strony mojej niebytnosci na forum,a le wreszcie jestem na bieżąco. Nie wiedziałam, że Ty Aniu taka liliowcowa jesteś ;:oj i trawiasta ;:oj . U mnie Polar Bear też się kłania. Za to Pinky Winky zawsze trzyma pion i jest jedną z moich ulubienic ;:167 .
I jeszcze z zazdrością patrzyłam na warzywnik Twojej mamy, jaki wypielony ;:111 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Oj i ja uwielbiam Pinterest'a. Można z zachwytu paść oglądając tam niektóre aranżacje. Często podgapiam i obmyślam plany ogródkowe, będąc na tej własnie stronie. ;:215
x-ja-a

Post »

Aniu, za werbenę, gdyby coś ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna dziś pogoda,znaczne ocieplenie... czy mieliście do czynienia kiedyś z gniazdem szerszeni lub os?
W sklepieniu pod dachem mamy gniazdo szerszeni i martwię się o bezpieczeństwo.Chyba trzeba wezwać firmę,która usuwa jak myślicie?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :wink: można powiedzieć, że z szerszeniami jesteśmy "za pan brat".

Nie można wykluczyć, że taki może użądlić i jak wiesz, gdzie masz takie gniazdo to super.
Są w sprzedaży takie gotowe środki na oprysk. Najlepiej jednak chyba wezwać fachowca.

Od kiedy mam taki żywopłot z irgi błyszczącej , jak tylko ona zakwitnie to przylatują do jej kwiatów chyba wszystkie
szerszenie z okolicy. Na szczęście jeszcze nikogo nie dopadły. Tak są pochłonięte "stołówką", że dopóki tam nie
zbliżamy się za bardzo nic nam nie grozi. Nie lubią też hałasu kosiarki za blisko. Wtedy zaczynają się irytować.
Ostatnio dzieje się coś dziwnego, bo zawsze rano , kiedy wychodzimy z domu znajdujemy na progu jakiegoś śniętego osobnika.
Że tak powiem, dobijamy takiego, ale one musiały mieć chyba albo mają gdzieś w pobliżu gniazdo i z jakichś przyczyn padają.
Może były gdzieś na opryskanym wypasie ?

Pozdrawiam i trzymam kciuki za skuteczne pozbycie się problemu. ;:215
:wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu ale klimatycznie wokół oczka. ;:oj Lacre z limonkowymi pąkami cudna. Novalis pięknie obsypany kwiatami. ;:215 Teraz chłodniej, to kwiaty ładnie się trzymają. Z ostnicą zrobiłam eksperyment. Mam setki siewek, więc do skrzynki balkonowej wsadziłam kilkanaście kępek i przetrzymam w zimnym garażu. Temperatura nie spada tam poniżej minus 3-4 stopni. Jak przeżyją te w gruncie, to otworzę kram z ostnicą. ;:306
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu dzięki za werbenę muszę się za nią rozejrzeć ,a jeżeli chodzi o gniazda os,szerszeni to o ile się nie mylę to straż pożarna to usuwa,zadzwoń i zapytaj ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anuś :wit
Te róze u ciebie , zawsze i każdej porze roku takie cudne.
Moje znowu plamistości , niektóre dostały ;:222
Hot Chocolate - cudna ;:333
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna pogoda za oknem,chętnie wybrałabym się na działkę,jednak nie jadę ze względu na gniazdo szerszeni,które uwiły sobie te gadziny na stryszku w naszym domku ;:222
Na jutro jestem umówiona z firmą,która zajmuje się usuwaniem gniazd.Wtedy będę spokojniejsza będąc na działce.Ostatnio kilka sobie latało koło mojego nosa,a na jabłonce zrobiły sobie stołówkę...

Ignis dziękuję kochana za wpis i tylko mnie utwierdziłaś w decyzji,którą podjęłam.
Jutro miałyśmy z mamcią zaplanowane koszenie trawnika,ale przed Twoim wpisem również wyczytałam w internecie,że szerszenie nie lubią hałasu i wtedy czują się zagrożone.Pokazałam tą informację mojej mamie,bo nie uwierzyła dopóki nie przeczytała.

Soniu dokup sobie koniecznie Lacre,idealnie będzie pasowała w Twoim ogrodzie ;:333
Teraz znów robi się ciepło,ciekawe czy jeszcze jakieś różyczki kwitną? Nie było mnie kilka dni i tylko mogę gdybać co tam się dzieje ;:224
Szykujesz się do eksperymentu z ostnicą...a wiesz,że u mnie na balkonie stały sobie dwie doniczki małe trawką i ku mojemu zdziwieniu przetrwały i teraz się zielenią...znów spróbuję je przezimować.Łagodna zima pozwoli,a sroga zniszczy...

Tolinko nie byłabym sobą,gdybym nie zadzwoniła najpierw do straży z zapytaniem,ale pan strażak poinformował mnie,że nie mają środków do tego typu operacji i podał mi kilka numerów firm zajmujących się usuwaniem gniazd ;:224

Aniu róże są w dobrej kondycji,upały minęły i popadało ostatnio,a teraz ciepło.Liczę jeszcze na kilka kwiatów ;:333
Teraz podziwiam hortensje i trawy ,uwielbiam ten czas,kiedy miskant Giganteus szumi i śpiewa mi piosenki ;:224

Nie mam najnowszych fotek,bo już kilka dni nie byłam na działce i tęskno mi...

Pokaże Wam moje zdobycze cebulowe....

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu mam dobrą koleżankę, która jest żoną strażaka i ona własnie już jakiś czas temu opowiadała, że straż już nie jeździ do takich przypadków. :oops: Dobrze, że jesteś na jutro umówiona z formą, która (miejmy nadzieję) fachowo zajmie się tym problemem.
Zakupy cebulowe pierwsza klasa! ;:215 Upstarów też nakupiłam trochę, coś czuję, że one dadzą wiosną czadu. ;:131
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu widzę że ty zaradna babka jesteś,telefon tu telefon tam i po problemie ;:333 Piękne tulipanki upolowałaś ja takich u nas nie spotkałam ,śliczne szczególnie te różowo-zielone ,ciekawe czy rzeczywiście takie będą.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”