Janko, u mnie ranniki wiodą prym, jak co roku zresztą. Ale przebiśniegi też już mam
Lidziu, eonia podziwiam zarówno te zielone jak i bordowe ale raczej nie skuszę się na ich uprawę. Kolejna doniczka

.Za to tę z pięknym kwiatostanem uprawiam w doniczce i nie mam z nią problemu. Tu jeszcze raz w swoich naturalnych warunkach:
Reniu, na Kanarach ich rzeczywiście na każdym kroku pełno; wszak to eunium kanaryjskie
To dla Ciebie roślinka, której u nas chyba też się nie ogląda, a ładnie pozowała
Wiolu, zgodnie z Twoją sugestią przejrzałem wszystkie możliwe żmijowce i nie znalazłem z żółtymi kwiatkami. Więc to nie to. A żmijowce - owszem piękne widziałem:
Izo, ja też z radością Cię witam i cieszę się, że zdjęcia zadziałały pozytywnie. Ale już też myślami jestem bardziej w teraźniejszości, bo ogród się rozkręca. Oczywiście nadal ranniki przodują:
Grażynko, a co to jest Pomidorlandia?

Tak, pomidorki jako pierwsze wykiełkowały na moich parapetach wciśnięte właśnie w mnożarki z daliami. Daliom kiełkowanie tak szybko nie idzie ale pierwsze kiełki już są

Nie pisałem na razie o moich poczynaniach daliowych w tym wątku ale daliom i przygotowaniom do sezonu daliowego poświęcam sporo czasu. Posadziłem bulwy na sadzonki zielne, wszystkie karpy podzielone i nadwyżki rozdysponowane, zrobiłem nowe rabatki na dalie, skleciłem inspekt ocieplony, przygotowuję tyczki... Roboty jest dużo ale chęci i motywacji nie brakuje
A jak tam Twoja azalia? Moje cały czas kwitną:
Agnieszko, z tą pagodą to była zmyłka

Wcale nie byłem tam gdzie myślisz. Przepraszam
Nie, to nie pustynnik (zobacz na liście - fotka z tej serii) i chyba też nie eszewerie pokazałem tylko eonia. Wiem, że one są podobne, bo kiedyś też je pomyliłem i ktoś mnie na FO skorygował.
A kwiaty przedwiośnia? Proszę bardzo - pięknie kwitną w zasadzie od jesieni kaliny:
Vimen, dziękuję za wizytę i cieszę się, że Ci się podoba
Wbrew pozorom można upchnąć bardzo dużo bylin w niewielkim ogródku i wcale nie jestem w tym ekspertem
Irysów kwitnących 3 razy w roku nie mam. Gratuluję!
Tak, mam "starocie" ale czasem trafi się jakaś nowinka bądź egzotyk

No to z rodzaju "staroci" - jeszcze jedna kwitnąca od jesieni kalina: