Znów dziś ładny dzień się zapowiada

Co za piękne,słoneczne lato
Właśnie dostałam telefon od kuriera,że dziś przyjadą jeżówki

No to jutro czeka mnie pracowity dzień,koszenie trawy,posadzenie kilku jeżówek i muszę wykopać dziką wiśnię,która wcale owoców nie rodzi

Poza tym naleję córci wodę do basenu,bo ostatnio jakiś zwierz łaził chyba po działce i pazurkami przebił w kilku miejscach.Chciałam kupić nowy basen,ale mój tata pozalepiał dziury i stoi łaciatek
Patusia wspaniały okres prawda?
Danusiu Jubilee Celebration masz jeszcze młodą,daj jej czas,ja różę oi 3 latach jak się nie spisuje to wywalam.
Właśnie muszę wyautować(jak mówi majka411)

Arthur Bell,zrobię miejsce dla lilii albo jeżówki
Dorotko Tip Top kupiłam w Rosarium na początku mojej przygody z różami,nie ma z nią problemu,kwitnie około 3 razy,ma ładny koralowy kolor

Natomiast Piano też już rośnie u mnie z 5 lat,w tym roku pięknie zakwitła,piętrowo,naprawdę ładnie to wygląda i żadna zaraza jej się nie ima

Poza tym jeśli lubisz czerwone róże to w sam raz polecam.Mojemu M podobają się róże klasyczne takie jak Chopin,Barkarole,nie zapomnę jak stał i podziwiał Comte de Chambord
Gosiu bo to jest tak,jak coś fajnie rośnie,a do tego jest ładne i mało przy tym roboty staje się hitem
Tak właśnie jest z jeżówkami,nie mogę się na nie w tym roku napatrzeć

Nasze koncepcje zmieniają się z prędkością światła
Ja miałam lilii wcale nie kupować,ale już wiem,że dokupię,bo ślicznie wyglądają na rabacie,są super dodatkiem do róż i same tez zdobią rabatę.Pewnie jak zobaczę w sklepie cebule tulipanów znów dokupię i tak w kółko.Jedynie żurawek na razie nie kupuję,choć nie raz oglądam je na giełdzie,bo sama próbuję je rozmnażać i całkiem mi to wychodzi

Gosiu ja czym więcej się zarzekam,że nie kupie,tym więcej kupuję...
Alana Mainzer Fastnacht nie miałam nigdy,ale wiem jak ona wygląda w realu,moja ciocia ją ma.Jednak nieskromnie stwierdzam,że Novalis ją bije na głowę

Heidi Klum to mikrus u mnie,praktycznie nie rośnie,wypuści jeden kwiat i to wszystko,szkoda,bo kwiaty w większej ilości pięknie wyglądają.Niestety ja już jej nigdy nie kupię

Milkshake mam dwie i super rosną,kwiatostany wyglądają jak lody waniliowe,wcale się nie pokładają,polecam z czystym sumieniem.Wszystkie jeżówki mi przezimowały,jedynie jedna nie wyszła,ale podejrzewam,że podczas sadzenia innych kwiatów niechcący ją zniszczyłam.Słyszałam,że nornice też je lubią podgryzać
Jeżówki zamówiłam w Bylinowym Raju ...
chałaputkowo witam i zapraszam do mnie częściej:)
Jolu czemu mój M nie kwapi się,aby posadzić roślinkę? Dobrze,że choć doły pod róże wykopie,to już coś
O to super,że Twój sam posadził powojnika,na pewno będzie go teraz doglądał,ciekawe jaka to odmiana? Pewnie szybko rosnąca
Niestety nazwy lilii nie posiadam,gdzieś się zgubiła ...
The Wedgwood Rose kwitnie w najlepsze
Jeżówkowe szaleństwo ...
Lilia w oczku
Miłego dnia