Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Post »

Justynko (justyna_gl)! Bratki na wiosnę muszą być. Szczególnym sentymentem darzę te malutkie :D One też świetnie się sieją i mam masę maluchów - także poza rabatami.

Obrazek

Grażynko (kogra)! Oj ,bo ja po prostu wiem, co mówię ;:306 Z autopsji...

Obrazek

Bogusiu (bowj54)! Gustujemy w tych samych kolorach ;:173 A pelargonie niedawno posiałam. Dopiero co kiełkują. Zobaczę, jak mnie pójdzie. Ale jakoś w tym roku nie mam serca do siania.

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To ja na razie jestem na etapie cieszenia się z każdego badylka :D Aniu-bratki cudne:) Ja jeszcze 'ogrodu' nie miałam tylko plac budowy, a bratki w donicach stały całą wiosnę :)
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Aniu :wit

Masz racje : bratki na wiosnę muszą być ! Też je ogromnie lubię i też te małe darzę ogromną sympatią :D
Iryski śliczne !

Wyczytałam u Kasi robaczka, że chorujesz, więc ściskam mocno życząc zdrówka ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

sweety pisze: nie palę... To choć sobie zielska kupię
Aniu - mój ogrodowy kolega szaleje z zakupami, bo ... przestał palić i zaoszczędzone pieniądze (a wie ile dziennie wydawał) przeznacza na ogród :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Aniu- jestem prosto od Kasi robaczka.. Przeczytałam, że klient Cię zaraził- biedulko.. Zdrówka życzę i nie dawaj się chorobie ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Anulko (Andzia84)! Każdym badylkiem i tak zawsze będziesz się cieszyć, szczególnie wczesną wiosną. Cała zimę na to czekamy... Gdy mieszkałam w bloku zawsze o tej porze do jednej skrzynki na balkonie sadziłam bratki. To taki mały zwiastun ciepła i słonka. Teraz te ze skrzynek przesadzam do gruntu i tak z roku na rok mam pełno siewek. teraz wiosną przesadziłam parę z trawnika, bo i tam się sieją :tan

Obrazek

Marysiu (Mufka)! Widziałam Twoje bratki ;:167 w tych pięknych, wiszących donicach. Czy możesz mi zdradzić, gdzie kupiłaś te donice? Iryski to dopiero jest moja miłość. Chyba najwcześniejsza. Z założenia miały być w ogródku i oczywiście są. Najróżniejsze. Tylko wówczas nie miałam pojęcia, że istnieją te żyłkowane. Kuruje się. 1 - 2 dni i będę jak nowa :D

Obrazek

Andrzeju! To kolega ma sporo kasy na badylki, bo papierosy są teraz strasznie drogie. Szkoda zdrowia na nie, są drogie, a tak - może nie oszczędza, ale na pewno zyskuje :heja

Obrazek

Moniko! Dziękuję ;:196 Zareagowałam od razu, więc będzie dobrze :D A klient tak długo się swoją sprawą nie interesował, a tu nagle :evil: Ale grypę mógł sobie zostawić ;:223

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aniu, i ja skusiłam się na kilka bratków do donicy przy balkonie :D Słodkie sa :D ale nie widziałam takich pięknych zólto niebieskich jak na twoje fotce ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu ślicznie kwitną brateczki, jak wrócę to muszę też zakupić, bo z nasion to dopiero będą za rok. Bardzo dziwnie wychodzą te prymulki czy to jakiś taki gatunek?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, dużo zdrowia! Napracowałaś się przy tych różach co nie miara, ale efekty?. ;:333 Odpowiednia ściółka to połowa sukcesu przy ich uprawie ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Oj kusisz tymi bratkami kusisz. W sobotę znów wybieram się na targ, bo zamówiłam sobie wawrzynka, to może i brateczki wreszcie uda się kupić.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Aniu- śliczne masz bratki ,stokrooteczki a iryski mnie zaskakują.

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Bratki posadziła wczoraj przy mojej miedzy sąsiadka to ja już nie muszę ;:303 , choć nie po "mojemu" ;:oj ;:oj ale ;:177 same kwiatuszki mogę ! ;:224
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

sweety pisze: Obrazek
Aniu, ależ to cudowny brateczek ;:oj Ładniejszego nie widziałam, choć wszystkie bratki uwielbiam :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu, masz nie tylko zieloną rękę ale i dar pokazywania piękna nawet najmniejszego, najbardziej pospolitego kwiatka. Bratki i ich portrety w Twoim wykonaniu są bajeczne. Dziś targ, ale nie zajrzałam. Muszę sobie sprawić paletkę do donic na ganek.
Zdrowiej, zdrowiej. Mnie też coś dopada, ale tak to jest jak się nie wyleży dziadostwa, to wraca i krąży nad człowiekiem jak sęp.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj :wit ...cudne , maleńkie , rozświetlające słoneczka w postaci bratków dodają uroku i wnoszą akcent radosny .. Też sporo się u mnie z roku , na rok wysiewa - w najbardziej nieoczekiwanych miejscach , bo ...miedzy płytkami ...
A wiesz , że nie mam ani jednego irysa niskiego , z serii reticulata ;:185 ...poszukuję Katharine Hodgkin ...tak , tak - Grażynka ma rację ...z czasem robimy się bardziej wybredne . Już nas nie zadowalają pospolite odmiany ...poszukujemy ciągle czegoś nowego odmianach .

Zdrówka Aneczko .... ;:168 ;:167 ...pięknie świeci ;:3 ...więc się kuruj - bo aż żal w taki czas chorować .
Serdeczności ;:167 ...miłego dnia :wit ...nie dam Ci buziaka , bo byś mnie zaraziła , a ja dopiero co po przeziębieniu ...M zaraził nas wszystkich dwa tygodnie temu .
P.S. Portrety roślin w Twoim wydaniu ...niczym real foto na tapetę ścienną ...albo tryptyk ...nie myślałaś o tym , by takie coś utworzyć z fotografii ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”