Kasiulka potwierdzono że to surmia-katalpa, więc musimy się z tym drzewkiem rozstać,dostaliśmy go od znajomej ,miał być to kwiatKasiula17 pisze:Witam Kochana
Czy to drzewko to nie jest czasami Surmia-katalpa
I widzę słonecznik szorstki
Dorotko jak pracuje się zawodowo to na wszystko nie starcza czasu,DTJ_1 pisze:Grażynko wiem coś na temat brakującego dnia, mało czasu.
Piękne ostróżki, róża ta czerwona aksamitna, piwonie cudne a warzywa są imponującemoje jakieś 3-4 tyg. do tyłu
dzięki za pochwalenie mojego kwiecia i warzywek , Twoje witaminki też urosną
Dorotko serdeczne dzięki ,na ciebie zawsze można liczyćdorcia7 pisze:Grażynko-pierwszy to słoneczniczek szorstki "Loraine Sunshine" ,a drugi rumian Marschalla
Jadziu bober jeszcze trochę i będziemy szamać, ostróżkę białą jeśli chcesz to mogę Ci jesienią szczepkę wysłaće-babcia pisze:Grazynko -pięknie masz zadbaną działkę
chwaścik nie ma szans
![]()
Okazałą masz fasolę i bober jak u nas mawiają , papryczka też olbrzym![]()
Szczerze zazdroszczę Ci białej ostróżki
Ewuniu żadnych chwastów nie ma bo świeżo po pieleniu, chwasty są tak jak wszędzieiwona0042 pisze:Oj Grażynko, w tym roku chyba nie odpuszczę i jadąc na wycieczkę odwiedzę Twój ogród na żywo
Iwonko jak najbardziej serdecznie zapraszam
nifredil pisze:Grażynko zgadzam się z Kasiulą twoja tajemnicza roślina to faktycznie surmia zwana katalpą..to całkiem pokaźne drzewko jeśli wnikamy w szczegóły, ale niestety lubi przemarzać
Aurelko poczytałam już o tej surmie i na takie pokaźne drzewo to u nas nie ma miejsca
Mamofraniu dobrze zauważyłaś na foli mamy siatkę rybacką, obciążona jest butelkami plastikowymi z wodą ,jest to zabezpieczenie przed wichurami i porwaniemmamafrania pisze:Grazynko, czy ja dobrze spostrzegłam że na namiocie masz nad folią siatkę?
Maska pisze:W oczekiwaniu na różową ostróżkę, podziwiam Twoje warzywkaOstróżki jestem ciekawa, bo ja mam taką różową kupioną jako czerwona
Marysiu dla Ciebie ostróżka różowa
Viola K pisze:Drzewko to Surmia
Oglądam Twoje warzywa i buzia mi się cieszy... mój mąż wiele by oddał za taką piękną kalarepkę z ogródka ;:
ja nie umiem jej wyhodować , może na drugi rok spróbuję
Violu kalarepka to praktycznie sama rośnie, sadzonki wsadziłam i za wiele nią się nie zajmowałam ,jedynie odchwaszczanie lubi jak wszystkie roślinki
ewunia7 pisze::wi
Ostrózki wspaniałe![]()
A warzywnik podziwiam![]()
Taki zadbany, żadnych chwastów nie ma