Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.3

Post »

To ostatnie zdjęcie śliczne
A kota w takiej pozie wygląda groźnie
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, kolorków u Ciebie jeszcze sporo, a bratki kwitną Ci tak jakby pomyliły porę roku, bardzo ładną jesień w tym roku mamy ;:108 zajrzałam do poprzedniej części w poszukiwaniu kwitnącej opuncji, piękny kwiat pokazała, moja niestety jeszcze nie kwitła choć mam ją chyba nieco dużej, ale być może to kwestia tego, że nie przykrywam jej niczym na zimę, Fiona urocza ;:108
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pospacerowałam Aniu po Twoim pięknym ogródku ,nad jeziorkiem i pooglądałam śliczny domek ;:138 Okolica podobna do mojej działeczki i też są ryby w jeziorze ;:138 Piękna dekoracja w kuchni ,czy tylko jedną tykwę udało Ci się wyhodować :?: Ja nawet jednej nie miałam ,chyba nornica nasiona zjadła ,bo akurat grasowała :roll: Twoje macro powala...........opuncja cudna ;:63 ;:63 Fionka śliczna ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Mufka-TereniuDziękuję.Już tak kolorowo to nie jest,,, ale dobrze,że marcinki i żurawki są jakiś akcent kolorowy jeszcze jest,Reszta to już wymięka pomału..pojedyncze kwiatki :D
Oj fajnie by było,,gdyby jabłoneczki zaraz kwitły,,,jak dla mnie po jesieni mogłaby byż wiosna ;:306
abcd-Elu Witam Cię w moich progach ;:196 No tak wieczory długie,,,siedzenie w domciu,,to i więcej czasu na Forum i zaglądanie do innych jest. Później do ciebie zajrzę :) Mój milin był przesadzany 2 krotne,,,bo mi ciągle coś nie pasowało,,,W tym miejscu rośnie chyba 3- czy 4 lata,a mam z 5 już.Zakwitł jednym kwiatkiem po ,a w 4 już więcej i tak co roku to więcek kwiatów.Także w lecie powinien Ci ładnie zakwitnąć ;:108
Margo2-Gosiu Fiona uchwycona,,jak skrada się do czegoś... czyli idzie na łowy :D Zachody słońca i ja bardzo lubię,,są przepiękne ;:167
ilona2715 Te bratki już kilka miesięcy kwitną,,inne już dawno poszły spać.Ilonko ,ja niczym tez nie okrywam opuncji,,ot tak sobie rośnie.Mam nadzieję,że tą zimę tez przezimuje ładnie ;:108 I zakwitła, jak widać.,,To i Twoja też zakwitnie.
RomciaWWitaj po długiej przerwie ;:196 Dziękuję za tyle miłych słów.Kolorki już malutkie,,,były ,,,ale się skończyły,, ;:306 ,Okolica moja owszem cuudna,,idealna do wypoczywania,,, tutaj aż dusza sama się raduję,,i dla mojego M też ,bo rybek w zalewie jest sporo. ;:108 Opuncja,,jakoś nawet mi jak do tej pory rośnie i niech tak zostanie ;:173 Tykwę tylko jedną mam - (tą od Ciebie) Reszta była zbyt miękka i nie wyszła :( A nasionka jeszcze masz??To teraz jak chcesz na wiosnę ja Ci prześlę nasionka z Twojej Tykwy ;:306 A macro bardzo lubię,,widać wówczas więcej :D A Fiona to wiesz ulubienica rodzinna ;:167

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
stokrotki sobie kwitną;
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu masz dar widzenia, tego czego dla mnie już nie ma :D
Ja wokół siebie widzę szaro-burą jesień, a ty dostrzegasz jej złote elementy ;:333
Masz rację żurawki są teraz niewątpliwą ozdobą ogrodu. Tym bardziej, że nie mają konkurencji w postaci letnich kwiatów ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,witaj porannie.Kolorki u ciebie jeszcze w ogrodzie piękne,ale szkoda,ze to wszystko już zamiera i czeka nas 5 miesięcy wegetacji w domu.Mam nadzieję,ze ten czas szybko zleci,chociaż szkoda,że nie można zapaść w sen zimowy.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu koty tak mają, przynoszą zdobycze swojemu panu w podzięce. Są wtedy bardzo dumne, mruczą, oczekują pochwały. Moje kotki robią podobnie, najgorsze to że przynoszą żywe. Raz za ptakiem biegaliśmy wszyscy po całym domku ;:306 . Najgorzej jak przynoszą myszki i się nimi bawią, ale to na szczęście robią na ogrodzie. Moja jedna kicie tej wiosny przyniosła małego zaskrońca.
U Ciebie marcinki jeszcze kwitną, a ja swoje poobcinałam w zeszłym tygodniu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

heliofitka-Iwonko;Malgosiu1960 Dziękuję...to fakt,,teraz trzeba dobrze oko otworzyć aby zobaczyć jakiś kolorek,,,ale co nieco jeszcze jest ;:108
To prawda,,,u mnie polało deszczu sporo w końcu,,,ale i się ochłodziło...Czyżby zima pomału się do nas wybiera.Ja jej nie chcę..... A do wiosny tak daleko,,,znowu te długie ,ciemne wieczory ;:222
korzo_m-Dorotkocoś w tym jest,,że koty przynoszą swoje zdobycze i mam pokazują... chwalą się jak nic.A często i u mnie się zdarzało,że żywą mysz przynosiła na taras,,i się bawią ,,a ja panika,,od razu ,biegam drzwi wszystkie zamykam,,, zaglądam sprawdzam ;:7
O Matko,,,to też masz przygody z kiciami i ich zdobyczami Zaskroniec ;:oj To ja już chyba bym spanikowała ;:202 Marcinki jesze jakieś kwiatki mają,,,ale juz sporo przekwita,, Oj pustoszeją nam ogrody pustoszeją ;:145
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Jak ma przyjść to niech przychodzi - a nie gra z nami :wink: oczywiście o zimie piszę .
mam nadzieję ze będzie z dużą ilością śniegu a nie jak 2 lata temu :evil:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :) ostatnio w poszukiwaniu zdjęć, trafiłam na zdjęcia z okresu połowy listopada z poprzedniego roku i z zaskoczeniem zobaczyłam, że jeszcze kwitło mi sporo róż, które w tym roku już dawno zrezygnowały z kwitnienia. Podobnie było z bylinami.
To skutki wcześniejszych przymrozków w mojej okolicy. :roll:
Wyszły Ci śliczne zdjęcia żurawek. ;:138 Ładnie uchwyciłaś ich listeczki. ;:138
Wcale nie tęsknię do białego ;:185
:wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu, widzę, że u Ciebie również kwitną bratki - przyroda jak widać lubi szaleć :)

Całuski.....
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mewa-EwoGdybym mogła wybierać,,,to chciałabym aby zima była tylko w grudniu i styczniu,,,a potem w lutym przedwiośnie i w marcu pełna wiosna ;:108 A śniegu,,tak,tak niech będzie dużo,,,aby nam dobrze roślinki okryło :D
Ignis05-Krysiu No widzisz ,,,masz dokumentację zdjęć z poprzednich lat to i masz kwestię porównawczą,,,ja dopiero w tym roku bardziej wszystko fotografowałam. Więc pamięć zawodzi,,jak było na jesieni ;:108
Ale to prawda,,przymrozki popsuły dużo,,,i chyba wszędzie.A róże słabo kwitną już jakieś wyjątki :wink: Żurawki teraz są piękne to i zdjatka są udane.Ja tez nie czekam na zimę,,wcale a wcale :twisted:
Kochammmkwiaty-Aguś Te bratki to już kwitną kilka miesięcy :D ;:215

moja mięta
Obrazek
;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Thuja plicata 'Whipcord'
Obrazek
Obrazek
i żydek na szczęście ;:306
Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Aniu u Ciebie pogoda wrześniowa nie listopadowa w ogrodzie .Piękne barwy jesieni.Miłego dzionka ze słonkiem w tle. ;:196
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

u mnie w doniczce wyrosły znów - takie z samosiejek - pozostałości po wiośnie.
Jestem zszokowana, że u Ciebie nic nie tknięte jesienią - Twój ogródek musi być chyba z każdej strony opatulony przed wiatrami i deszczem , że roślinki tak ładnie się trzymają - miłego dnia życzę.
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu nie napisałam o mojej reakcji na zaskrońca, chyba słyszała mnie cała wieś. Miśka tak dzielnie go pilnowała, że mąż miał kłopoty aby go jej zabrać, robił to w tak grubych rękawicach ;:306 Dziś się śmiejemy, ale obydwoje mieliśmy cykora.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”