Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Post »

Aguniu czytam, że cały czas z rozmachem działasz w ogródku :D U mnie nadal jeszcze zastój.... jeszcze nie wyszłam z pierwszymi pracami, ale wciąż jest zimno i szaro i nie mam ochoty nawet nosa wyściubić na dwór......
Budki śliczne i pożyteczne..... mam nadzieję, że dochowacie się własnego ptasiego przychówku :D
Współczuję awarii lapka i trzymam kciuki, żeby udało się go naprawić. Buziaki :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Złośliwość rzeczy martwych, nie przeskoczymy.
Jednak żywotność obecnego dziś na rynku sprzętu jest obniżona okropnie, takie czasy.
Mam nadzieję, że nie stało się nic poważnego i naprawa będzie opłacalna.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie

W końcu weekend - można odpocząć i mieć czas na małe co nieco. Na prace ogrodowe dzisiaj nie ma co liczyć, pada deszcz, ale może to i dobrze, bo znajdzie się czas na wiele innych rzeczy i czynności, które zalegają. Wiosna wcześnie przyszła więc będzie jeszcze czas zrobić wszystko - po co pędzić prawda.

Moje perypetie z laptopem skończyły się zakupem nowej ładowarki , ale po przyjściu do domu - na stole czekał ma mnie no sprzęt, do mojego ukochanego ;:167 ;:167 . Nie mogłam uwierzyć - dostałam piękny prezent. W białym kolorze i bardzo kobiecy. Jestem bardzo szcześliwa, mój stary lapek ostatnio wiele szwankował co utrudniało mi pracę, a połówka słyszała wszystko i zrobiła z tym porządek.

Dziewczyny - wczoraj normalnie przeżyłam szok - nie spodziewałam się tego :shock: :shock:

Teraz kwestia ogarnięcia sprzętu i przegrania wszystkiego.

Aguś
to prawda, sprzęty, które popsuły się ze starości i zamienione zostały na nowsze, szybciej się psują. Kiedyś miałam odkurzacz i sporo nim odkurzałam, długo się nie psuł, miał swoje lata trzeba było wymienić. Nowy niby też z podobnej półki i dobrej firmy a już 2 razy musiałam reklamować. Podobnie jest z innymi sprzętami, chyba tylko niezawodny jest mój sekator w ogrodzie ;:306 Okazało się, że spalił się kabel zasilający. Pan z serwisu uświadomił mnie również, że jak pracuje na lapku to trzeba wyciągać baterie i pracować na samy kablu, bo bateria padnie bardzo szybko (i ona też jest do wymiany) . Ale moja połówka zrobiła mi wczoraj piękny prezent i wieczorem jak wróciłam do domu czekał nowy piękny biały laptop ;:167

Aguś - Agness
Ja wychodzę powoli - najbardziej raził mnie przód przed domem - po jesieni pozostało pełno chwastów, jakieś rękawice, zabawki Majki i sporo innych niepotrzebnych śmieci. Przyszła zima, śnieg i nie zdążyłam - teraz jest czysto, za domem również - chociaż to dopiero 1/10 tego co zrobiłam ;:306 ale spokojnie ogród nie zając nie ucieknie.
CO do budek - bardzo się z nich cieszę, uwielbiam ptaki....moim marzeniem jest też poszerzyć swoją wiedzę ogrodniczą , ale na to potrzebny czas. Budka przy oknie już jest centrum zainteresowania sikorek - ciągle się tam kręcą więc myślę, że to kwestia czasu.

Ola
w internecie przeczytałam o czarnuszce stosowanej w kuchnia jako Czarnuszka Nigella sativa. Jest przyprawa firmy KAMIS do chleba ( w składzie jest Czarnuszka) , można ją również zakupić w większych sklepach z przyprawami. Może, źle napisałam - czarnuszki z nasion nie posypuje nią chleba , tylko czarnuszki w formie przyprawy kupowanej w sklepie. Nawet nie wiem czy taką mogłabym posypać chlebek :roll: Torebkowa czarnuszka, którą posiadam to NIgella Orientalis - a więc wątpię by nadawała się na posypanie pieczywa i użytek w kuchni :)

Krysiu
Tak to prawda, wczesna wiosna ma te plusy do siebie, że szybciej można podgonić z robotą. Jeżeli nie widzisz chwastów, to znaczy, że jestem dobrym fotografem ;:306 To właśnie chwasty są zmorą mojego ogrodu o ile pod płotem tam gdzie rosną krzewy i iglaste jest ich coraz mniej (pewnie daje to cień) to środkowe nowe rabaty - masakra ;:306
Damy radę nie ma co :D

bartosz les
Witaj na wątku - dziękuję za odwiedziny - tak to prawda, pogoda sprzyja rozwijaniu się młodych pędów. Nawet kocimiętka wypuszcza pod starymi uschniętymi pędami nowe - wiosna :)

athshe
Witaj - rozchodniki pięknie wyglądają jak wynurzają się z kamieni, jakiś drewnianych korzeni - uważam, że nie należy tego korygować bo w tym tkwi piękno, podobnie zresztą inne płożące - skalnica, rogownica itp. Co do metaloplastyki to mam ją tylko i wyłącznie na sklepie :) w ogrodzie również tego sporo - ale jeszcze zimuje w garażu nie czas na nią. Twój D. Z pewnością sie postara i będzie dobrze...czy chodzi o samochód jeżdżący czy coś źle zrozumiałam ;:173 :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Agnieszko - dobrze zrozumiałaś - chodzi o normalne auto - składa mojego scenika do kupy :) Staruszek ma już 14 lat i się sypie... Ale, że chłop zdolny jest, to naprawia i naprawia. Tyle, że u niego wszystko musi swoje odleżec. Ale wiem, że jak już mu będę o coś dziurę w brzuchu wiercic, to jak zrobi to porządnie. Gorzej z estetyką. O kompostownik jęczałam, w końcu mam - tak jak chciałam, dwukomorowy, z otwieranym przodem. No idealnie, tyle, że zapomniałam dodac, ze ma byc ładny - no i mam taki koszmarek zwany przez przyjaciół domkiem kłapouchego. W tym roku chyba go sama dopieszczę, zaimpregnuję, żeby nabrał przyzwoitego koloru i obsadzę czymś wysokim - przestanie straszyc :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Agnieszko - rozumiem, ważne, że potrafi i robi...to też trzeba docenić i wiem , że doceniasz.
A , że czasami trzeba pokazywać co i jak - to sama wiem ;:306 ,Ale faceci już chyba tacy są- oni myślą nie tak skomplikowanie jak my kobiety ;:306
My mamy kompostownik z palet - bardzo dobrze się sprawdza, zaimpregnowany i z klapą.
Motywacją było - "no wiem kochanie że potrafisz to zrobić, będę bardzo zadowolona" i tak było :wit
A co do samochodów to też potrafią się psuć i rdzewieć niezależnie od rocznika ;:185 .
Z rozrzewnieniem wspominam swojego starego Golfa II to był mój pierwszy poważny samochód , mało awaryjny, przejechałam nim wycieczki do Niemiec, Holandii i nigdy mnie nie zawiódł - nazywałam go żółta pszczoła - bo tak wyglądał a ja w nim ;:306
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Agusiu ależ masz wspaniałego eMa. A mówią, że faceci są niedomyślni, tzn. masz szczęście. Gratulacje, a w dodatku biały, no to bajka.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dziękuję Grażynko - ja jestem do tej pory zaskoczona, to bardzo miłe.
Biały abym dbała o porządek na nim :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

spacer po Parku Oliwski - jeszcze szaro bez zieleni ...ale już niedługo...

Pozdrawiam Was Kochani :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- 2 mar 2014, o 23:15 --

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit takie konary bardzo mi sie podobają,a co to za psotnik? :wink:
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Asiu mam sporą wyobraźnie - przypominało mi to jakieś drzewa z baśni - chyba coś takiego z dzieciństwa pamiętam,
ale nie kojarzę bajki ;:306
Ja wszędzie psocę jak ten mój Stefan :D

Dziewczyny - niestety muszę się przyznać, że nie potrafię się oprzeć mani zakupów roślinnych. Jak na razie zamówiłam 3 roślinki,
ale wczoraj zaszalałam i zamówiłam piękne odmiany bodziszków, swoją ukochaną świecznicę, piękną odmianę serduszki, jeżówki, i inne byliny ach jak ja kocham wydawać pieniądze na rośliny ;:306

No dobrze to już było ostatni raz ;:170

Miłego poniedziałku Wam życzę
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 Zdradź jaka to serduszka i bylinki ...i...bodziszki ;:224 ja wiedziałam,że tak będzie :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pospacerowałam z Tobą po baśniowym parku i nacieszyłam oczy powyginanymi konarami i korzeniami- uwielbiam podziwiać taki starodrzew. Zawsze gdy mam ochotę wsiadam w samochód i jadę do Przyczyny ;:167
Za mną cudownym, słoneczny ogrodowy weekend i buzia mi się nie zamyka ze szczęścia.
Nowy laptop, takie rozpieszczanie to my lubimy ;:167
Dobrego, słonecznego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Agniesiu! Fotorelacja z uroczego parku....zachwyca.
"To już ostatnie zakupy roślinek '... :;230 :;230 :;230 ...słyszę samą siebie... ;:108
Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Agnieszko, można by nakręcić jakiś film grozy w takim klimatycznym parku :lol:
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko -pokaż u siebie rest Auberta-jesteś zadowolona?nada się na mój świerk?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”