Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Martuniu! W Auchanie już dłuższą chwilę są nasionka. Jeśli będziesz, to zobacz z łaski swojej, czy mają ziemię do wysiewów.
W zeszłym roku kupiłam i była bardzo dobra.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powspominam jeszcze:
Ciemierniki:
Cuchnący:
Obrazek

Obrazek

Biały (miał być oczywiście bordowy... :evil: )
Obrazek

Obrazek

A teraz coś kolorowego:
Sasanki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ty tak pięnie wspominasz a ja właśnie w metrową zaspę wpadłam ;:145 . Poszłam z wiaderkiem na kompostnik przez warzywniak a tam równo z płotem wszystko. Z pola mi zwiewa. Na polu pusto a za ogrodzeniem, w warzywniaku i na rabacie kwiatowej zaspa. Jak roztopy przyjdą szybkie to popłynę. O kwiatkach nie wspomnę :roll: , pewnie wszzystko zgnije ;:145
Pozdrawiam. Beata.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Nie rycz, dobrze, że jest zaspa na kwiatach bo inaczej by zmarzły :wink: Ja się ogromnie cieszę, że moich hortensji spod śniegu nie widać.
Renatka, piękne kwiaty, sasanki z własnych nasion?
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Reniu, w zeszłym roku kupiłam kolejnego jaśminowca, który ma podobno kwitnąć jak nie zakwitnie, to kto wie czy jadąc do Włocławka nie nawiedzę Cię. W każdym razie pokładam w nim ogromną nadzieję. Sasanki bardzo urocze, u mnie rosną, ale muszę im specjalnie stanowisko troskliwie przygotowywać, bo u mnie kwaśna glina. I ja zimy mam dość i przyłączam się do życzeń szybkiej i robotnej wiosny.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Zrobiłam dla Wyspy zdjęcie swojego ogródka.
Beatko! Łączę się z Tobą w niechęci do śniegu... Jest z niego jeden pożytek: Nie wpadnie Ci dziś gość wracajacy z zabiegów... ;:306
Martunia! Ten śnieg to mógł sobie spaść przed tymi mrozami po 22C, a jak teraz ma być ocieplenie ;:202 Choć jeśli leży na roślinkach to teoretycznie dobrze.
Sasanki kupne, bo ja siałam dopiero w zeszłym roku i to co ocalało, to straszna malizna jeszcze.
Bogna! Moje jaśminy niezawodne, bo takie stare babcine odmiany. Choć jak kiepski rok, to tez potrafią marudzić. A mam ich tyle, że spokojnie możesz przyjechać. Ja mam też sporo problemów z sasankami (gleba i ślimore), ale walczę o nie ze wszystkich sił, bo to chyba najbardziej ulubione moje kwiatki (w tej grupie najbardzie ulubionych jest jeszcze kilkadziesiąt innych ;:306 ).
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No kochana sasanki to masz - prześliczne! Ja do tej pory miałam jedną Mamuśkę i drugą - jej córeczkę. Obie fioletowe. Z zeszłego roku mam siewki - ale jestem ciekawa co z nich wyrośnie....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Ciesz się ze masz białego zamiast bordowego, bo ja nie mam wcale ;:224 :;230 i mógłby być nawet cuchnący ;:306 .A sasanki to wiesz ze sa piękne.Każde.Nawet te w pączkach i te przekwitnięte.Piękne zupełnie tak jak pysznogłówka.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Fioletowa jest najbardziej popularna, ale bardzo ją lubię. Czasem nasionka z bordowej czy białej dają fioletowe sadzonki, ale bywa również tak, że potrafi pokazać się w kolejnym pokoleniu bordowa (biała raczej nie). Ja miałam nawet różową, ale straciłam przez remont elewacji i kreciuna. Nasionkami bordowej pewnie będę mogła się podzielić (oby ładnie przezimowały).

Aniu! Ja nie mam szczęścia do ciemierników. Kupowałam już kilka razy i bez powodzenia Jeśli w bólach coś wyrosło, to i tak biały. Cuchnącego mam kupionego na FO i planowałam zebrać nasionka tej wiosny, ale zakwitł mi tuż przed mrozami... Zobaczymy co będzie dalej. Ostatnio kupiony ciemiernik orientalny (teoretycznie bordowy) jak miał jeden listek przy sadzeniu wiosną, tak ma jeden. ;:185
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Cuchnący to się chyba u mnie sieje. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! To myślę, że chętna już na sadzonki jest! ;:306 Ania ma spory teren do zagospodarowania i bardzo się jej przyda ciemiernik! ;:306
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny powiem Wam tak odnośnie tego mojego terenu.Zenek kazał mi wybierac żurawki.Ja mu na to ze to ciężki wybór.On Że mam wybrać 20, a on wybierze kolejne 10.Pytam Go gdzie ja to posadzę, gdybym miała teren na ogrodzie przygotowany to bym wzięła wszystkie.A On na to krótko:"nie podpuszczaj mnie ;:224 :.

Więc pomóżcie mi zrealizować plan.Przyślijcie wielką pakę z roślinami, a ogród urządzi się błyskawicznie i mąż mi nawet pomoże :;230 .Cuchnącego mogę zaprosić do siebie.To daleko od domu, to nie będę czuła ;:306
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

On wcale tak nie cuchnie tzn z bliska nie wąchałam. ;:306
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A skąd ja mam wiedzieć , skoro go nie mam :;230 .Widzicie ile się przy Was nauczę ;:173 :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ma specyficzny zapach, ale zaraz tam cuchnący! ;:224
Ania! A ładnie to tak Zenka ,,w kanał wpuszczać" ? A ucz się Dziecino! Jak każda z nas, bo ja tam codziennie czegoś nowego się dowiaduję! ;:224
Aniu! Ja go wąchałam, bo posadziłam go przy tarasie i mam go dosłownie ,,pod nosem" :;230

-- 29 sty 2014, o 01:30 --

Wspominki cd: co by tu...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”