U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)

Post »

A teraz miłego czwartku :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Grażynko i one wyrastają w tym samym roku?
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Grażynko,

Ja też robię praktycznie tylko rozsady pomidorów - mam za mało parapetów na kombinacje z siewem w domu.
W weekend jadę obkupić się nasionami może znajdę również ładne trawki. GRażynko siałaś już trawy do gruntu, wschodziły i rosły, pytam się bo u mnie nie wszystko rośnie siane wprost do gruntu - chwastowy (tak mówią) kosmos w ogóle mi nie wyrósł w tym roku będę próbowała jeszcze raz. Ciepło pozdrawiam ;:167 w dniu Św Walentego.
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Aniu, miłych ferii. :D Proszę Państwa, teraz my :heja :heja :heja

Madziu, wyrastają i kwitną w tym samym roku. Większość z tych traw, które kupiłam to rośliny jednoroczne, więc zobaczymy, czy uda mi się zebrać nasiona.

Agnieszko, siałam już dmuszka jajowatego wprost do gruntu i poradził sobie doskonale. Na drugi rok zasiał się sam w miejscu , gdzie zakopałam resztki po po trawce. Myślę, że te trawy, które kupiłam nie są specjalnie wymagające i sobie poradzą na ogrodzie. Kilkanaście sztuk już mnie zadowoli, a nadwyżki popikuję w doniczki i upłynnię. ;:108 ;:108 Z kosmosem walczę latami, bo zawsze się sam nasiewa i zawsze wyrasta tam, gdzie nie powinien. Nie mogę natomiast dochować sie róż.Już sobie odpuściłam i nawet nie próbuję kupować i sadzić, bo wiadomo jak to się skończy--porażką Jak widać każdy ogród jest inny i lubią go inne rośliny. :)

Miłych Walentynek ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Trawy jednoroczne?Może i to dobry pomysł bo przecież rozrastają się bardzo mocno i potem jest problem ze zmiana miejsca, a jednoroczne bez problemowe.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Nareszcie MY ;:138 ;:138 ;:138 nie zła ikonka powinnam wstawic taka ;:41 ;:19 ;:41 bo jutro spię do oporu... ;:306
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Aniu zazdroszczę ;:174
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, znawczyni powojników. Powiedz kiedy je przycinać? Wiem że można o tym poczytać. Poczytam. Ale najbardziej sprawdzone są dla mnie info od specjalistów :)
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

Joasiu, trawy jednoroczne z nasion maja jeszcze inne zalety, które ja doceniam. Po pierwsze są tańsze, po drugie mogę je przetestować czy są efektowne i czy będą rosły w moim ogrodzie. jeżeli sie sprawdzą, to wracam do nich w przyszłym roku, jeżeli nie to kupuję i testuję inne. Taka z mojej strony miłość interesowna i niezobowiązująca. :wink:

Aniu, odespałaś zaległości? Dzieci masz duże, to pewnie nie przeszkadzały. Ja jestem jak wytresowany pies; pobudka o szóstej i spanie jak zając pod miedzą do siódmej. Kiedy wreszcie się przestawię na spokojny sen, miną dwa tygodnie i trzeba będzie znowu wstawać do roboty. :(

Madziu, powojniki będę przycinać końcem lutego-początkiem marca. W zależności od gatunku i odmiany, wieku, powojnika przycina się między II-IV. Link dokładnych cięć jest tutaj a listę odmian i gatunków przejrzysz tu. Zawsze korzystam z tych stron, kiedy mam wątpliwości i pytania. Dr Sz. Marczyńsk jest klasą światową na rynku powojników, więc na jego radach można polegać ;:108 ;:108

Chciałam załączyć zdjęcia przez Imageshacka, ale muszę zrobić jakąś aktualizaję. Nie chciałabym płacić za korzystanie z usług zamieszczania zdjęć i nie wiem, którą opcję wybrać:Bezpłatne, Premium czy Business. Czy ktoś już miał taką aktualizację i mógłby poradzić mi, co wybrać?

Miłego weekendu. :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko :wit witaj kochaniutka trawki będą pięknie wyglądać w Twoim pięknym ogrodzie
Pozdrawiam Alicja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, ja Ci radzę wybrać fotosika. http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 53&t=29437 w tym wątku jest link do prgoramu który zmniejsza nasze zdjęcia do potrzeb forum. Wtedy bez problemu przez fotosika dodajesz zdjęcie. Jakbyś miała jakiś problem, napisz to wytłumaczę krok po kroku. Dziękuję jeszcze raz za info o powojnikach.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

Alu, mam nadzieję , że wzejdą. Już zaczęłam wątpić, bo wszyscy mnie pytali, czy sieję wprost do gruntu. Nigdy specjalnie nie dbałam o trawki , kwiatki wysiewane z nasion na wiosnę, więc wiedziona wrodzoną ignorancją w tym roku również ryzykuję i sieję wprost do gruntu. :)

Madziu, muszę założyć konto na fotosiku, bo do tej pory korzystałam z konta syna na image. Chyba dzisiaj tego nie zrobię , może jutro. ;:224 Wybieram się wieczorem z mężem na balety, a ściślej na zabawę karnawałową, bo chyba jeszcze jest karnawał. :roll: Oczywiście nie mam co na siebie włożyć i to jest absolutna prawda, a nie jakieś krygowanie się, w celu uzyskania pocieszenia typu: najważniejszy dobry humor..itd. ;:223 ;:223 ;:223
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko tam nie trzeba zakładać konta. Jest co prawda zaloguj ale ja w ogóle z tego nie korzystam. Wciskam dodaj zdjęcie i się dodaje :) No to udanej zabawy. Ja zawsze mam ten problem. Jak planuję że pójdę w tym czy w tym jakiś czas wcześniej, to wydaje mi się że będzie ok. A potem w dzień imprezy stwierdzam że jest do bani. Niestety ostatnio działkowanie pochłania mnie tak że nie mam ani przeznaczonych funduszy na nową garderobę ani chęci żeby ją zmieniać.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko jak tam na baletach było?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Nasza Grażynka odsypia balety :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”