Actusowa kolekcja cz.II

Zablokowany
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Actusowa kolekcja cz.II

Post »

Poczekamy ,zobaczymy dziolchy :D
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p
Od: 6 mar 2013, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusiaaa pisze:
actus pisze:Napisalas keramzytu Dus???? ;:oj Oczom nie wierze :;230 .Mysle ,ze im to sluzy Dusiu,naprawde mam wrazenie ze od tych kilku dni jakies takie bardziej sztywne sa ;:306
nawet nie wiesz ile wysiłku mnie to kosztowało ;:306 to dobrze że sztywnieją,moja szkarada ma permanentnie obwisłe wiec jak się nie dźwignie wsadzę ją do KERAMZYTU ;:306

;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

no tak może być w sumie ;:204 ;:306 Kasiuuuuu... ;:131 bo słuchaj :D Jak mój reanimek teraz leży "na" keramzycie (dzięki temu mogłam nalać więcej wody, tak do połowy słoika, aby wierzchnia warstwa keramzytu była lekko wilgotna ale nie mokra) to kiedy mój nowy korzonek zacznie się kierować w kulki to jak utyrzymywać keramzyt aby dalej wilgoć pobudzała falka do nowych korzonków ale by te obecne wchodzące w keramzyt nie gniły? ;:218 Bo przestraszyłam się jak Pati pokazała co stało się z jej 3 korzonkami. niby podniosła go wyżej, ale przecież kiedyś tak czy siak zaczną one sięgać keramzytu. Wtedy ma on być z góry całkiem suchy? czy taki lekko wilgotny? Obstawiałabym suchy i mniej wody na dnie a górna warstwę z nowymi korzonkami zraszać co jakiś czas, tak?
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

proszę jak Wasza nauka nie poszła w las :-D powinnyście być dumne z moich postępów ;:306
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
actus
1000p
1000p

Post »

Dokladnie tak Aniu.Jakis centymetr wody na dnie i zraszac dwa razy dziennie wierzchnia warstwe ,przynajmniej ja tak robie.Ja nie mam pojecia co sie u Pati stalo ,moje maja korzenie w tym keramzycie(mowie o reanimkach) i nic mi nie gnije ;:131

-- 26 cze 2013, o 17:58 --
Dusiaaa pisze:proszę jak Wasza nauka nie poszła w las :-D powinnyście być dumne z moich postępów ;:306
No ja jestem dumna!!!! ;:306
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

najpierw podnosisz reanimka i zraszasz czy zostawiasz go na keramzycie i tak zraszasz?
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale w moim słoju to chyba więcej niż centymetr, co? ;:131 a zraszasz takie młode korzonki czystą wodą, czy co jakiś czas dolewasz kapkę nawozu?

Pozdrawiam Ania!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
actus
1000p
1000p

Post »

No w Twoim moze dwa cm.Aniu ja mam taki nawoz w kropelkach ,ktory mozna dodawac do destylki do psikania korzonkow ,wiec go uzywam zawsze.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha :D dzięki Kasia ;) A wiesz co, ja ostatnio kupiłam biohumus do storczyków i tam napisane jest, że w przypadku ratowania słabych storczyków, można go użyć bez rozcieńczania. I lekko z nakrętki polałam reanimkowi dwa kikuty, więc może to też się przyczyniło do tego nowego korzonka? dzisiaj polałam drugi raz ;:224 zobaczymy, czy wyjdzie jakiś nowy heheh :lol:

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Z tego co widze na fotkach on juz uratowany jest Aniu :D .Gdyby bylo inaczej ,juz dawno by padl a tu guziczki sie pokazuja ,nowe korzonki beda ,a moze jakis basalek ,kto wie?
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dwa listki już zgubił Kasiu, ale fakt, że ma ogromną wole życia :) Nie chcę tylko tego zepsuć, więc dopytuje o wszystko na zaś, bo ten jeden korzonek jest teraz dla mnie (i dla storczyka) wszystkim ;:306 zawsze w jakimś stopniu wzmocni roślinę, więc o ile będzie się ładnie rozwijał o tyle będę już dużo spokojniejsza o przyszłość Liodoro :D Pozostałe korzonki będą już tylko kwestią czasu ;) Byleby ten nie zmarniał, no.. keiki chyba nawet nie ma skąd wypuścić, bo ta "broda: jest taka brzydka i sucha.. ale powiem Ci, że chyba będzie listek, ale nie wiem czy nie cieszę się za wcześnie i czy sama sobie tego nie wmówiłam :D ale tak zaglądam w ten stożek i zaglądam i jakby się coś zmieniło, ale nie wiem czy to koniuszek nowego listka czy jakieś paprochy ;:204

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

A Ty wiesz Ania ,ze nawet z tej suchej brzydkiej brody storczyk jest zdolny wypuscic basal keiki?Juz to widzialam ,dlatego wiem co pisze :D
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a to ciekawe ;:108 on tam ma w sumie takie dwa łebki, nie wiedziałam czy to pęd czy basal keiki ale stoi w miejscu i już raczej nic z tego nie będzie.. chyba podgniło w tych kamykach razem z korzonkami ;:124 a szkoda.. zawsze by to była jakaś nadzieja ;)

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Zeby Cie jeszcze ten biedak nie zaskoczyl :D .Widzialas moja Stuartiane.Zadnych szans nie bylo ,zadnych!I prosze,listek wypuscila :D
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

widziałam ;:215 a powiedz ma ona jakieś korzonki?

Pozdrawiam Ania!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”