Tropiki (triki)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tropiki (triki)

Post »

Janeczko, wpadłam z rewizytą - ciąg dalszy nadrabiania wakacyjnych zaległości :D Nie udało mi się odszukać zdjęcia Twojego MM, ale z tego co napisałaś, wnioskuję, że u Ciebie zdarzyło sie to samo, co u mnie. Bądź dobrej myśli - jeśli mój zdechlak zaczyna współpracować, to z Twoim powinno być podobnie :D
Po obejrzeniu zdjęć przyłączam się do teamu wielbicieli Żółtasków, choć bardzo spodobał mi się też ten biały z różowym rumieńcem :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fotki MM nie zamieszczałam Martusiu, dlatego nie znalazłaś. Jest tylko na początku wątku, ale kwiatek, nie całość. Już wstawiam fotkę.
Obrazek Obrazek

Teraz daję mu spokój, niech się przyzwyczai do nowego podłoża, a może wiosną wyda jakiegoś dzidziusia ;:65
Po tym zdarzeniu, przy moczeniu storczyków jestem już bardzo uważna, nie chce powtórki...
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

Janeczko, Twój MM wygląda zdrowo, ma piękne listki ;:oj Gdyby nie ten stożek wzrostu... To nauczka na przyszłość. Myślę, że doczekasz się basalka szybciej niż przypuszczasz. U mnie pojawił się po powrocie z wakacji, widocznie potrzebował ode mnie odpocząć... ;:306
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Janeczko jak twoje oncidium?
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Alu, rozwinęło wszystkie kwiatuszki, ma 4 kwiatki - Aniołki (teraz wiem, dlaczego wszystkie kwiaty u Was mi się z Aniołkami kojarzyły ;:306, teraz mam na własność) i pachnie nieziemsko. A powiedz mi, jak długo powinna utrzymać kwiatki?
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

gianna pisze:Alu, rozwinęło wszystkie kwiatuszki, ma 4 kwiatki - Aniołki (teraz wiem, dlaczego wszystkie kwiaty u Was mi się z Aniołkami kojarzyły ;:306, teraz mam na własność) i pachnie nieziemsko. A powiedz mi, jak długo powinna utrzymać kwiatki?
No wiesz u mnie w sypialni to jeden ped sie bardzo dlugo utzrzymuje, nawet do miesiaca czasu, a jak juz przekwitnie to nadole robi sie rozwidlenie i dalej kwitnie i pachnie :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Chciałabym, kwitnieniem tego Oncidium cieszyć się jak najdłużej, bo dotychczas doświadczyłam tylko kwitnienia phalaenopsisów, dendrobium phal. i ludisi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

gianna pisze:Chciałabym, kwitnieniem tego Oncidium cieszyć się jak najdłużej, bo dotychczas doświadczyłam tylko kwitnienia phalaenopsisów, dendrobium phal. i ludisi
na pewno sie doczekasz jeszcze nie jednego pedzika ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Te Oncidia są wdzięczne i śliczne. Kwitną bezproblemowo na nowych psb. Uwielbiam Oncidia (niedługo przyjadą do mnie dwie botaniczne nowości z tej grupy ;:138 ;:138 ). Gdzieś po drodze pojawiło się pytanie o wielkość kwiatków. Nie wszystkie mają drobne kwiaty i nie wszystkie pachną. Oncidium to bardzo zróżnicowany gatunek, z podziałem na wiele odmian. Świtne są też wszelkie mieszańce z ich udziałem, zaliczane ogólnie do Cambrii.
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Wczoraj widziałam cambrię (oncidio- podobną) i byłam pod wrażeniem jej wielkich kwiatków ;:oj Miały jakieś 7 cm średnicy :D
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Aniu, Kasiu, właśnie zaczynam rozglądać się za Cambrią, być może nawet nie jedną. Ala skutecznie podkręca moje zachcianki ;:306 Jeśli wpadnie mi w łapki po okazyjnej cenie, bo za wiele kaski wydać nie mogę. Już nie oprę się również Oncidium czy Brassi. A gdyby w zasięgu ręki pojawiły się hybrydy, takie z dużymi kwiatkami, byłaby to już pełnia szczęścia. Botaniki to nie moja półka.
Słuchajcie, to niezaprzeczalna prawda, ze wystarczy mieć do czynienia z jedną rośliną, a potem lawina schodzi...
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Maleńka Ludisia Red Velvet rozwinęła prawie wszystkie pąki kwiatowe, zatem wrzucam kilka fotek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W towarzystwie swoich siostrzyczek Obrazek
Sadzonki maja się dobrze, mam nadzieję, że spełnię obietnice :D

Multiflorka w pełnym rozkwicie - tym razem nic nie złamałam. A pędy ma niesamowicie cienkie i kruche.

Obrazek

Zapowiadają się jeszcze inne kwitnienia, między innymi phal. NN, ale to może innym razem pokażę.

Kochani, przepraszam, że rzadko was odwiedzam, ale czasu trochę ostatnio mało, za to obowiązków aż nadto ;:145

Obrazek

I takie odbicie ze śpiącego oczka po ubiegłorocznym kwitnieniu
Obrazek

Jedna z miniaturek (koloru nie znam) wypuszcza pęd kwiatowy. Czy uda jej się rozkwitnąć?

Obrazek
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21

Post »

Pięknie rosnął Tobie Janeczko!! i pęd na mini ;:138 uff wiara odżyła :) Gratuluję kwitnień!
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Aniu, pęd u miniaturki mnie również cieszy. Ale mam też sporo obaw, czy storczyk da radę rozkwitnąć. Mam taką miniaturkę (piękna, amarantowa), która została zakupiona w czerwcu z dwoma pędami, w tym jednym małym. I on nadal ma jakieś 3-4 cm, i dotychczas nie drgnął ani milimetra. Stąd moje obawy.
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Janeczko super zdjęcia szczególnie te z ludisią :uszy mam nadzieje że, Moja tez tak pięknie zakwitnie jak Twoje :wink: Multiflora super w moich ulubionych kolorach, reszta też widzę szaleje i rośnie jak na drożdżach a co do mini trzymam kciuki na pewno pęd się ładnie rozwinie ;:215
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”