Stasiu ja mam ludzi od tego co robią takie smakołyki, najlepsza jest leśna zaczyna się od poziomek bo są pierwsze i po kolei wszystkie owoce leśne łącznie z malinami a na ostatku dochodzi tarnina i tę nalewkę robi się najdłużej bo od czerwca do listopada i potem jeszcze musi odstać z owocami no i przegryźć się dobrze, ale derenióweczka też super
Taka leśna to musi być faktycznie rarytas....jak musi pachnieć tymi wszystkimi owocami
Ja robię z czarnej porzeczki i ta najlepiej mi smakuje, swego czasu próbowałam z malin i wiśni ale jakieś takie....
A robiłyście kiedyś z aroni? jestem ciekawa jak jej cierpki smak wyglądałby w tym napoju...ja sok osobiście bardzo lubię.
Marysiu ratafia jest pyszna ale ciężka - kieliszeczek i koniec! Wroblica do aroniówki dodaje się liście wiśni albo czarnej porzeczki i smak cierpki znika!
Kobitki Kochane przecież naleweczki pije się tylko dla zdrowotności, kieliszeczek i dość Marysiu wiesz, że naleweczka od Ciebie jeszcze czeka na rozpoczęcie sezonu jesiennego, mam nadzieję że przegryziona jest już super Biedroneczko taka miętówka musi być bardzo aromatyczna
Dzisiaj dla zdrowotności zapraszam na spacerek
Mrs Robert Brydon
NN
Betty Corning
Cassandra
Bill Mckenzie
Constans
Mazowsze
NN
siewki
cdn
Rozszalały się Twoje powojniki, są cudowne a Bill przeogromny. i świecznica piękna.
Ten drobniutki NN wygląda jak Brydon.Czy Brydon pachnie
Bo ja się zastanawiam czy aby na pewno mam Cote D' Azur. Piszą że powinien pachnieć, a mój nie pachnie.Może mam Brydona.
Nerine witaj w moim ogrodzie i zapraszam do odwiedzin Stasiu dzięki komu mam tyle powojników są takie dwie osoby które mnie zaraziły nimi
Co do Brydona to taka sprawa on jest jaśniejszy od tego drugiego. Brydon jest prawie biały a ten drugi wpada w błękit no i co stoimy w miejscu a jutro powącham obydwa tylko czy moje powonienie będzie sprawne czekam na Rogucci Ewo jak to nic nie chce u Ciebie kwitnąć, teraz szaleją powojniki botaniczne i viticella
Zapraszam na dalszy spacer po moich zakątkach
trochę owocowo i nasiennikowo a teraz będzie kwiatowo i trawiasto
dzielżan 'Ruby Tuesday'
wiesiołek
siewka klona palmowego
stróż ogrodowy
No nie kwitna i co mam poradzić? nawet botaniczny wykazał sie tylko jednym kwiatkiem. Muszę chyba w przyszłym roku więcej odżywek użyć bo ta moja ziemia jest do bani