Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

ooo pierwszy raz słyszę o tym bananie. No no.. zostały mi jeszcze dwie róże do posadzenia. Także dzisiaj idę po dwa banany :lol:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

aneczka1979 pisze:Aniu serio skórkę od banana w dół wrzucić? Czy tu chodzi o właściwości przeciwgrzybicze którymi opryskane są banany?

Piękne słoneczny kolorek bratka. W sam raz na dzisiejsze słonko! ;:138
Tak Aniu,wrzucasz skórkę lub całego banana,ale ja najpierw zjadam,a skórkę zachowuję...ja się najem i róża 2 w 1 ;:306
Banan zawiera potas,a to jest różyczkom potrzebne do prawidłowego wzrostu ;:333

Madziu i bardzo dobrze,profilaktyka jest najważniejsza ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Nie wiem czy już Cię pytałam czy nie. Jeśli tak, to przepraszam za swoją sklerozę. Czy jeśli posadziłam róże w sobotę to mogę już je podlać humusem? Czy dać im jeszcze spokój? Przesadziłam też różę sztamową ostatnio bo w donicy kiepsko rosła. Nie wiem czy da się ją jeszcze uratować. Póki co zaobserwowałam że żyje więc może nie jest z nią tak źle. Czy jak była przesadzana to można ją w tym roku podsypać nawozem czy znowu trzeba czekać?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja też wrzucam same skórki - w zupełności wystarczy. Skórki bananowe lubią też klematiski - im tez warto dodać. A właściwie to które nie lubią ;:224
Piękne brateczki, Aniu ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu jeśli to nowe nabytki to w pierwszym roku nie zasilam,jedynie możesz dać mikoryzę :uszy
Natomiast jeśli róża sztamowa nie jest świeżynką to możesz ją już podsypać ;:333
Masz może jej zdjęcie?

Moni jeśli lubią skórki od banana róże i clemki to i pomidory tez nie pogardzą ;:306 Czytałam,że magiczna siła pod pomidory pasuje też clemkom i odwrotnie ;:224
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, no zwyczajnie rewelacja ;:oj Wczoraj dostałam długo oczekiwaną paczkę z różami, dam im te skórki od bananów, albo pewnikiem całe banany, bo takiej ilości na jeden raz nie zjem... Chyba, że dowiem się o jakiejś małpie w okolicy ;:306
Czy korzenie róży mogą się stykać z tym bananem, czy lepiej go przysypać warstwą ziemi?
Swoją drogą ciekawe ile jeszcze takich ciekawostek jak ta o bananach jest na FO ;:224 A ja naiwnie myślałam, że już mam jakąś wiedzę :oops:
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dawałam banany pod róże, ale rosły mi tak samo jak te na kompoście.
Więc w moim przypadku nie zauważyłam wielkiej różnicy.
Ale banan to spora ilość potasu a tego róże potrzebują sporo, więc można i tak im go dostarczać.
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

ciekawa jestem czy te skórki można zakopywać obok różanego krzaczka ;:204 , w sumie potas też prędzej czy póżniej by się wchłonął, a niestety przy sadzeniu jeszcze tego sposobu nie znałam ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś wytargałam z piwnicy czarną donicę produkcyjną i posadziłam w niej Zośkę ;:224 Przykazałam jej,że ma ładnie rosnąć,szczepionka poszła w ruch czyli mikoryza,mam ją na oku :D
Dostałam także meila,że moje trzy kochane clemki są w drodze :tan No tak cieszę się bardzo,ale brakuje mi dla nich dwóch donic,jutro odwiedzę Castoramę,bo w Leroyu mały wybór niestety ;:222

Elwi ciekawe ile bananów musiałabyś zjeść? w piątek mam zaplanowane jechać na działeczkę i posadzić moje dwie pozostałe różyczki,dziś zakupię banany,a skórki nie pozwolę nikomu wyrzucić ;:224
Korzenie róży stykać się z bananem...hmmm chyba mogą ;:218 Na wszelki wypadek lekko przyprósz ziemią,a potem róża...
Wiele można się dowiedzieć na naszym kochanym forum to fakt i skrzętnie każdą nowinkę i wiedzę wykorzystuję w miarę możliwości ;:333

Grażynko nie zaszkodzi dać,a nuż róże będą wylewać się z rabat ;:306

Sabinko możesz spróbować wkopać blisko krzaczka,zawsze coś tam dotrze do korzonków ;:333

Dr.Jamain piękny ma kolor,mam nadzieję,że w tym roku będzie już większy i zakwitnie wieloma kwiatami.
Chciałabym z tyłu posadzić mu jakieś tło,kto z Was zaproponuje ciekawą roślinkę? ;:224

Obrazek

Pozdrawiam wiosennie ;:3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pewnie że nie zaszkodzi, każdy by chciał mieć wylewające się róże. :uszy
W końcu w tym roku i zima i wiosna jest jak należy, więc może i róże się wyleją. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :D , może jakiś bujnie rosnący powojnik jako tło ?
Masz tyle miejsca ?
:wit
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aniu, skórkę z jednego banana dla jednej róży? Kroisz czy wrzucasz w całości na dno dołu? A co z rosnącymi? Im też upychasz gdzieś z boczku pod ziemię? Sadziłam dziś Mamie róże i miałyśmy tylko jedną skórkę, pokroiłam drobno i podzieliłam na 3 :wink: Muszę grzebnąć w śmietniku, bo widziałam, że eMek dziś wyrzucił - na jutro będzie jak znalazł ;:306 Mam wątpliwości, czy wszystko ze mną ok? ;:300
Aaa mam dla Ciebie dobrą wiadomość - w Lidlu rzucili znowu mączkę rogową (na stronie nie widziałam). Kupiłam worek, ale już zaczynam żałować... ;:224 M. pyta mnie, co nasz pieseczek zajada spod róż, ja na to z przerażeniem: "lepiej żebyś nie wiedział" :twisted: Zapach go tak nakręcił - smak jak widać również; już sobie wyobrażam co będzie się działo pod roślinami, którym jej podsypię :shock:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Muszę grzebnąć w śmietniku,
Milenko ;:306
Ja też kroję banany na drobno, by szybciej uwolniły składniki odżywcze ;:224
Moje clemki już też doszły :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko mam taką nadzieję ;:333

Krysiu powojnik za bardzo się nie sprawdzi,myślałam o jakimś dzwonku albo bodziszku białym albo gipsówka ;:224

Milenko jedna skórka pod jedna różę :uszy Ja wrzucam w całości ;:108 Jeszcze nie upychałam innym różyczkom z boku,ale poważnie się nad tym zastanawiam:)
No następna co mnie rozbawia ;:306 Pokroiłaś i podzieliłaś skórkę? No brawo po równo zasiliłaś róże:)
Dzisiaj zaszłam do Lidla i niestety u mnie nie ma mączki ;:222 Ale zajadę jeszcze do innego,może tam będzie?
Piesio dobrze wyczuł nosem co podsypałaś roślinkom,moja pewnie wszystko by wyjadła ;:306

Aniu zamawiałaś w Eclematis?

Miodunka

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Coś czuję, że zacznie brakować bananów w okolicznych sklepach! ;:oj
I ja wrzucę skórki pod nowe róże i clemki :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”