Kaktusowy zakątek Marty
- przemek_pc
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kaktusowy zakątek Marty
Wygląda na to że masz dar przekonywania kobiet. Jesteś widocznie ujmujący.
Dobrze chociaż, że upodobałeś sobie porządne kaktusy (o początkach śmierdziuszkomanii nie pamiętam) górskie bo inaczej wirus by był znacznie bardziej uciążliwy. Tak to w sumie (oprócz gymnokalicji do których prędzej czy później się przekonasz) reszta Twoich jest OK.

Dobrze chociaż, że upodobałeś sobie porządne kaktusy (o początkach śmierdziuszkomanii nie pamiętam) górskie bo inaczej wirus by był znacznie bardziej uciążliwy. Tak to w sumie (oprócz gymnokalicji do których prędzej czy później się przekonasz) reszta Twoich jest OK.

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Że niby komu się podlizuję? Warszawce?? Never!!!hen_s pisze:Lizus!onectica napisał(a):
Za taką koryfantę mogłabym oddać nawet kilka takich gymno!!![]()

Gymnole mnie umiarkowanie rajcują, podobnie zresztą jak te wszystkie jednakowe lobivie czy tp. I głosiłam to na forum dużo przedtem, nim założyłam swój wątek, a tym bardziej wcześniej, niż pojawił się tu Przemek. Pudło, Henryku

A taka kwitnąca koryfanta wygląda po prostu przecudnie! Pyszna i piękna niczym caryca

Kobieta jest jak wino, im starsza, tym... mądrzejsza
święte słowa! i dlatego faceci tak lgną do młodych - przy takiej nietrudno zrobić wrażenie

- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To prawda Coryfanta cudna jeszcze takiej rodzinki nie widziałam
Gymnocalycium saglionis -wielki, ciekawe czy Tobie zakwitnie u mnie marudzi

Gymnocalycium saglionis -wielki, ciekawe czy Tobie zakwitnie u mnie marudzi

- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Lucynko rozwieję ewentualne wątpliwościonectica pisze:Aż się boję pomyśleć, co będzie w tym 'ciągu dalszym'

Kamilo zdarza mi sięKamilaB pisze:Marta czy Ty czasami śpisz?!

Pewnie chodzi o Echinofossulocactus zgadłam?KamilaB pisze: Czekam na następne zwłaszcza te co tak wcześnie kwitną /jedne z moich ulubionych/ .
Mam zdobyczne

Gosia, Markowi kwitł bo widziałam na zdjęciach a czy mnie zaszczyci to się okaże.nolina pisze:Gymnocalycium saglionis -wielki, ciekawe czy Tobie zakwitnie u mnie marudzi
Wszelkie zachwyty nad roślinkami przekażę poprzedniemu właścicielowi przy najbliższej okazji bo ich imponujący wygląd to przecież Jego zasługa

Skoro wcześniej była mowa o echinocereusach to pora przedstawić dwóch nowych rezydentów tego rodzaju.
E. stramineus

E triglochidiatus

I jeszcze takie coś mam.
Tephrocactus articulatus v. papyracanthus zawrócony wpół drogi na kompost

Serce mi się kroiło i zabrałam biedaka, chociaż nie wiem czy umiem się nim zająć jak należy...
jak się uprawia tefraki

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Piękne okazy! Jak zakwitną będzie na co popatrzeć. Zresztą robią wrażenie już teraz, gratuluję takich roślin. 

- przemek_pc
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
Bardzo ładny i ogromny ten G.saglionis, kurcze naprawdę fajny.
Ciakawe czy chętnie obsypie się kwiatami
Pozostałe również b.ładne
Ciakawe czy chętnie obsypie się kwiatami

Pozostałe również b.ładne

- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Sypnęłaś garścią fotek jakby sezon się zaczynał...Ale na każdym można zawiesić oko. Ja oczywiście na tefraczku. Tu masz wątek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=12172
Ja nie odnoszę jakichś spektakularnych sukcesów w ich uprawie, nie kwitły mi jeszcze, ale troszkę ich mam (tyle że maluchów) i zaczynam bardzo, bardzo lubić. Nie to, żebym zdradzała swoje astraczki, ale...na ten "skok w bok" się u mnie zanosi
jeśli coś Cię będzie interesować, pytaj, a jak tylko będę wiedziała, to oczywiście odpowiem.
A okazy rzeczywiście masz tu przepiękne...
Ja nie odnoszę jakichś spektakularnych sukcesów w ich uprawie, nie kwitły mi jeszcze, ale troszkę ich mam (tyle że maluchów) i zaczynam bardzo, bardzo lubić. Nie to, żebym zdradzała swoje astraczki, ale...na ten "skok w bok" się u mnie zanosi

A okazy rzeczywiście masz tu przepiękne...

- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Chyba dostanę zawału - jakie okazy! 

Nieźle wypasione te nowości

-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Marciu,mam takiego samego G.saglionis co do wielkości,ale w tym roku jakoś nie chciał zakwitnąć,
zobaczymy czy na następny sezon nam zakwitną,zdobyłem go chyba od Artura,co w jednym z postów
żałował,że się go pozbył
zobaczymy czy na następny sezon nam zakwitną,zdobyłem go chyba od Artura,co w jednym z postów
żałował,że się go pozbył

poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34

Po raz kolejny cieszę się, że się podobają, tym razem nieskromnie dodam

Żaneto nawet dosłownie i to oba a do tego jeszcze sobie można oblicze pokiereszować jak się to wnosi po schodachpiasek pustyni pisze:Ale na każdym można zawiesić oko.

Za link dziękuję, poczytałam i już się zastanawiam gdzie tego tefraka ustawić na zimowanie bo u mnie wychodzi, że albo za zimno albo za ciepło

Kolejna porcja nowości.
Może i przynudzam ale uwielbiam echinocereusy za kwiaty ale przede wszystkim za ciernie

I moja Daszeńka na prezentację się załapała

I zbiorcze.
Mam cichą nadzieję, że tych nie będę musiała jak chamae z trawnika z początkiem sezonu zbierać

Nie ma co, robią wrażenie!
U mnie jeszcze skromnie w kwestii echinocereusowej, ale to się w przyszłości na pewno zmieni
Twoje są wypasione, o tak! 

Mateusz