Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

;:oj piękny kontrast derenia z resztą, muszę trochę naciąć na wielkanocne kompozycje bo póżniej on chyba zmienia kolor
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

Gratuluje Mireczko że jesteś babcią ;:138 podziwiam twój ogród w zimowej szacie.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak tu zauważyć przychodzącą wiosnę przy takiej pogodzie :roll: Dzień na plusie,noc również :?
ewka17 dziękuję ;:196 Dziś już ma tydzień ;:333
ewa w wydaje mi się,że właśnie teraz ma najintensywniejszą czerwień.Dobrze podpowiadasz,też coś utnę.Mam w pamięci twoje wcześniejsze pytanie o siewy,nie zignorowałam go,planowałam udokumentować odpowiedź zdjęciem,co niedługo nastąpi,bo zaczyna mi tam coś kiełkować.Tylko dostęp do komputera mam ograniczony,bo przecież ferie jeszcze trwają :roll:
Aniu prawda? Doborem krzewów można uzyskać piękne widoki zimą ;:173
Miruś teraz to płatki śniegu w locie trzeba fotografować niemalże,żeby coś uchwycić ;:131 A żółtego derenia nie kojarzę,mam nadzieje,że u ciebie zobaczę.
Można już robić opryski na brzoskwinie,modrzewie i chyba miedzianem wszystko można już opryskać,na pewno nie zaszkodzi.Tylko zmobilizować się trudno ;:224
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Miruś gratulacje. ;:196
Będziesz szczęśliwą babcią na długo. :D
Na opryski chyba ciutek za wcześnie, ja na razie o nich jeszcze nie myślę.
U mnie też zima była a teraz słonko i lekko pod zerem.
Wiosna idzie wielkimi krokami.......już niedługo do nas dotrze. :heja
Resztki śniegu niedługo znikną i znowu ruszymy w ogrody.
;:3 i zdrówka Ci życzę. ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko zimę widzę tylko na zdjęciach,jakie goście mi wkleją.Za oknem buro i nijako :( O opryskach usłyszałam w jakimś programie ogrodniczym,ale wcale mi się nie chce ruszyć ;:131 Chociaż dzisiaj przycięłam winogron i prześwietliłam porzeczki.Kiedy ruszasz z wątkiem? Przebiśniegi już w pąkach,tuż nad ziemią dopiero,ale jednak.Bardzo mi dobrze w roli babci :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Na watek jeszcze czas, przebiśniegi pod śniegiem, chociaż coraz go mniej.
Za to pąków pełno na innych roślinach.
Byłam dzisiaj na ogrodzie i jeszcze czas na jakieś prace, mimo niedużej ilości śniegu ziemia jeszcze zmrożona.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Twój dereń wręcz płonie na śnieżnym białym tle, a obok jakaś fajna długoigłowa sosenka ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dereń w sezonie wygląda bardzo pospolicie,ale dla takich zimowych widoków warto go mieć.A sosna?Ładna,ale zaniedbana.Kupuję małe sadzoneczki,cieszę się,że rosną i nagle stwierdzam,że są wybujałe.Tej sośnie w tym roku uszczknę majowe przyrosty,żeby się zagęściła.I chce tam dosadzić jeszcze jakąś żółtą plamę.
Mam pytanie.Jaką proporcję stosować mydła himal z wodą do oprysków modrzewia?Teraz jest na to pora.Na opakowaniu nie jest napisane ;:185
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Mirusia 50 ml.na 10 litrów wody ,masz mydło z czosnkiem :?: Może ja Ci wyślę trawę .... już sobie wysiejesz :wink: Popatrz sobie..........http://www.himal.pl/pl/oferta/8-gora/22 ... mal-wiecej
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Potasowe ogrodnicze ,tylko tyle wyczytałam.A,jeszcze to,że przeterminowane :oops: ,więc zrobię mocniejszy roztwór ;:108 Dzięki Romciu ;:196 Popracowałam dzisiaj trochę,aż nie chciało się wracać. Przycięłam dławisza,macierzankę,kocimiętke i jeszcze takie tam.Co z tą zimą,wróci? Korciło mnie przycinać już tawuły,lawendę i chyba to zrobię.Czy ktoś ma jeszcze zimowe widoki?Zapraszam :D
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Alez Ci zazdroszczę tego przycinania - tez już mnie nosi
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie wybarwił się dereń ;:138 i super wygląda na tle zielonej sosny , naprawdę super ;:63 ;:138 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja mam jeszcze zimę w ogrodzie. :D
Ale już przycięłam winorośl, posiałam co nieco i przymierzam się do porządków w szklarni.
Jednak działać w ogródku będę póżniej jak śnieg całkiem zejdzie.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Grażynko,masz zimę ;:224 A ja tak czekam na zimowe zdjęcie z twojego ogrodu ;:173 U nas za oknem wiatrzysko ;:202 Mam nadzieję,że ustanie do jutra,chętnie wróciłabym do czyszczenia w ogrodzie.Z rana ziemia zmarznięta,ale po południu już można chwaścik jakiś wyrwać.Rozpanoszyły mi się dzikie róże.Dałam im osobną rabatę,ale już im mało i wyłażą na trawnik,na sąsiednią rabatę,jednym słowem,przegięły :? Nie taka prosta sprawa z nimi,kłują jak diabli,więc wycinam stopniowo,od razu rozdrabniam i palę.Trochę zostawię.Wiem,że będą odrastać,stopniowo będę wyrywać korzenie,ostatecznie...kupię randap :|
Ewo,Karolciu miło,że zaglądacie ;:196
Mój ci on cz. 3
kina300678
50p
50p
Od: 3 sie 2009, o 19:14

Post »

U mnie też zimno, chociaż wczoraj pewnie wszyscy cieszyliśmy się wiosną.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”