Madziu i
Aniu pigwowiec w tym roku miał być stamtąd zabrany w inne miejsce i chyba się przestraszył

Tymczasem "wyleci" złotlin ( to te patyczki po lewej na zdjęciu) Posadzę go na rabatę za akacjami.
Danuś, sama widzisz jaki piękny rysunek techniczny stworzyłam
Przed bukszpanem chętnie coś posadzę żeby stworzyć dwuwarstwowy żywopłocik, ale Thunberga 'Goldalita' ma żółty kolor a ja tam chciałabym raczej fiolety, róże, biele, pastele
Mówisz, że u Ciebie bukszpan po 3,5, ale pewnie 10 cm wysokości a ja przy tarasie chcę mieć efekt od razu i po 8 zl znalazłam sadzonki 25-30cm wysokości, stąd cena. Kamień jest szary, będzie do niego pasowało wszystko, na szczęście
Nie uciekaj, ja naprawdę chętnie zapoznaję się z wszelkimi uwagami i radami
Kasiu, cieszę się, że taka ekspertka od kompozycji jaką jesteś, uważa, że idę w dobrym kierunku

Ostrogowiec jak doczytałam lubi piach, czyli sie nadaje. Smagliczka też rośnie u mnie bez problemów, to się nada
Januszu, jak widzisz twoja koncepcja była strzałem w dziesiątkę

Zdjęcie, które wkleiłeś też wiele mi wyjaśniło. Jeśli tylko masz ochotę poświęcić dla mnie czas, to oczywiście narysuj te zaokrąglenia, o których wspomniałeś, bardzo jestem ciekawa tego pomysłu
Jeśli chodzi o przekrój obwódki bukszpanowej to raczej przy tej wielkości rabaty wymiar 30x30 będzie bardziej proporcjonalny. Jednak skłaniam się do obwódki lewej z bukszpanu a prawej z czegoś bylinowego, może w dwóch, trzech rzędach nawet. Obawiam się, że jak zamknę całość bukszpanem to nie będę zadowolona z efektu, bardziej przemawia do mnie przód niższy i kolorowy. Poza tym zanim róże zaczną swój pokaz piękności to prawa strona obwódki będzie cieszyć oczy kolorami wiosną, jak teraz np. floksy, smagliczki, niezapominajki, goździk siny, trzmielina fortune'a emerald gaiety...
Iwonka, bardzo mi miło, że lubisz do mnie zaglądać

Doradcy na FO są wspaniali i tylko dzięki temu, że tutaj trafiłam wiem co mam robić na moim polu bitwy
Kochani, burza mózgów odnośnie rabaty różanej nie na wszystkich robi wrażenie i spędza sen z powiek. Kicia ma luz