Mufka - ogrodowe marzenia...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia...

Post »

Marysiu, witam serdecznie i zaznaczam sobie póki co Twój ciekawy wątek do wieczornej lektury... działka wygląda naprawdę imponująco - muszę zgłębić szczegóły Twojej przygody z ogrodem :)
Pozdrawiam i do napisania!
A
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, cieszę się, że z nowym zapałem i nadzieją działasz w ogrodzie. Jest to przykład dla takich jak ja niedowiarków, że i na piasku da się urządzić urokliwy ogród. Wierzę, że rośliny odbudują się a nawet będą bujniejsze po tej tragedii
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Mufko, dziękuję! :wit
Pozdrawiam. Bogusia
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43

Post »

Marysiu wyobrazam sobie co przeżylas...normalnie gradzisko wstrętne...ale juz dzis pod Twoja opieką na pewno roslinki wypuścily nowe liście.. i niektóre zakitły i na pewno jest u Ciebie pieknie.....jak zawsze!!!Ty nawet z suchego patyka potrafisz wyczarowac...piekne krzaczyszko!!!! ;:138 Pozdrawiam Cie cieplutko i dużo siły życzę oraz usmiechu!!!!Będzie dobrze ;:79
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Cudownie, że jednak nie poddałaś się tym przeciwnościom natury i dalej będziesz dzieliła się z nami widokami z ogrodu oraz wiedzą o nim :D Twój wątek ze względu na opisane w nim rośliny oraz zdjęcia roślin, które rosną u Ciebie w podobnych do moich warunków glebowych, jest dla mnie kompendium wiedzy o tym co mi wolno a czego nie :lol:
Szałwia u mnie ma się świetnie, ale kocimiętka jednak nie bardzo, może jeszcze potrzebuje czasu, bo to dopiero drugi jej sezon u mnie :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ogród wraca do poprzedniej świetności :D Ani się obejrzysz :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Marysiu, jestem i czekam na fotki odradzającego się ogrodu. Jestem pewna, że jeszcze w tym sezonie będziemy podziwiać Twoje dorodne kępy wypieszczonych roślinek. :D
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Mufeczko,
pozdrawiam ;:196 , jakoś chłodno się zrobiło, ale co tam ja też jadę popatrzeć
co mi urosło. ;:108
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Agnieszko witam Cię serdecznie w moim piaskowym królestwie i zapraszam do wspólnej ogrodowej przygody ;:168

Marzenko roślinki rzeczywiście odbudowują się ładnie i w zdumiewająco szybkim tempie, co daje nadzieję na nie najgorszy tegoroczny sezon :D

Bogusiu zawsze do usług :D Zachęcam do zrobienia pierwszego kroku, potem jest już tylko z górki ;:224

Agatko jest już coraz lepiej, chociaż początkowo trudno mi było w to uwierzyć. Przyroda ma niewiarygodne możliwości regeneracji zniszczeń i ogród nie wygląda już tak rozpaczliwie jak na początku. Jest nadzieja, że sezon nie będzie stracony :heja

Magdusiu postaram się najlepiej jak potrafię pokazać moje dokonania, choć tak naprawdę to sama ciągle się uczę bo czuję niedosyt, więc zmieniam, ulepszam, itd. Ale to chyba każdy ogrodnik tak ma. A każdy nowy sezon jest nowym wyzwaniem i nową przygodą. Pewnie też między innymi na tym polega urok tworzenia ogrodu ;:224
Pamiętam o obietnicy i postaram się w niedługim czasie pokazać bliżej rabatę pod brzozami ;:173

Ewo majowa jest już coraz lepiej, więc pewnie niebawem pokażę nowe ogrodowe zdjęcia :tan

Ewciu takie dorodne to pewnie one w tym roku nie będą, ale coś tam na pewno pokażę, bo niektóre z roślin los oszczędził a inne, ku mojej wielkiej radości, w zawrotnym tempie nadrabiają straty ;:173

Majeczko pewnie nieco zmokniesz kochana, ale rozumiem że jedziesz, bo sama mam tak samo i żadne przeszkody nie są w stanie mnie zniechęcić, gdy jest możliwość wyjazdu na działkę ;:306

Kochani, ponieważ żadnych fot z placu boju, czyli z działań ogrodowych, nie mogę jeszcze wstawić, więc kilka z wyprawy do Łazienek. Z powodu przemiłej wizyty córki mojej szkolnej przyjaciółki i jej maleńkiej córeczki ;:215

Oprócz wspaniałych parkowych widoków, czekało na nas mnóstwo atrakcji, zaś jedną z głównych okazała się być zabawa w berka z gołębiami, które na szczęście za stoickim spokojem znosiły takie zabawy, wykazując niezmierzoną i zadziwiającą wręcz cierpliwość ;:170

Obrazek

Jeszcze bardziej fascynujące było karmienie pawi

Obrazek

i kaczek mandarynek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chodzenie po drzewach w tym wieku, też uchodzi jeszcze płazem...

Obrazek

A wąchanie kwitnących bzów, to jedna z wiosennych kobiecych przyjemności, bez której nie da się żyć ;

Obrazek

Nie mogło zabraknąć też lodów, bo każda prawdziwa kobieta uwielbia kawiarniane przyjemności:

Obrazek

Na zakończenie spaceru zachwyciły nas wspaniałe szpalery ostatnich chyba tej wiosny tulipanów wśród białych niezapominajek:

Obrazek

Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ale tam pięknie...fajny bobas ;:108
Czarne tulipany z białymi niezapominajkami ;:224
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Niedawno tam byłam ;:138 I też było pięknie.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Jakiś satyr, czy też faun łakomym wzrokiem popatruje na panienki wąchające bez... ;:218.
Łazienki piękne, ale ja już nie mogę doczekać się stepowych wilkowyjskich plenerów ;:65.

;:196 Jagoda
PS. Wiesz coś o tym, jak gradobicie przeżyły bociany :?:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

A wiewióreczek nie karmiłyście, dla moich to była największa atrakcja. Czarne tulipany piękne.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witaj Marysiu ;:196

Tak sobie chodzę po Forum ale jakoś nie mam weny do pisania..... za długą miałam przerwę i teraz to trudno nadrobić ;:131
Ale Tobie chciałam powiedzieć, że wszystkie trawki i szałwia od Ciebie pięknie rosną. Widać, że od serca ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Cieszę się, ze wszystko wraca do normy.
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”