Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Post »

Dzięki za tę listę! Zoic i Ombrée Parfaite mnie po prostu poraziły ;:oj piękne!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majka alez ta Petit Papillon ma piekne oczyska ;:oj Miłego piatunia :wit
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

No to ją namierzyłam ;:167 http://www.davidaustinroses.com/english ... showr=3917
Podobno ma 3 strefę. Szkoda, że kwitnie raz. Ale pewnie do tego też się dojrzewa, powoli :;230 , zwłaszcza, gdy dwa lata temu dzieliło się róże na białe, czerwone, różowe... :;230
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Majeczko :wit dzięki za odpowiedź ;:168
i mi się udało zamówić Ombree Parfaite , alez jestem ciekawa tej róży :heja
a masz może takiego Souvenira? Szukałam u ciebie, ale wyszukiwarka nie pokazuje: Souvenir de Marcel Proust?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witam prawie weekendowo :wit choć ja mam prawie cały tydzień weekendowy bo wszyscy siedzą w domu z choróbskiem. ;:219
No i zrobiło się zimno, deszczowo i bardzo nieprzyjemnie ;:303 a do wiosny ciągle daleko :roll:

Gosiu też się nie umiem doczekać zwłaszcza na te starsze róże, czy przeżyją ostatni atak zimy i jakie będzie kwitnienie. Do nowych raczej podchodzę z rezerwą choć te miniaturki powinny pokazać swoje wdzięki. ;:173
Asiu ale takie oglądanie i marzenie jest bardzo przyjemne, sama przyznasz. ;:170
Z tymi nowymi przekroczę 200-tkę ;:306 jeszcze ogarniam choć jak zwykle przy sadzeniu zaczynam się gubić która na jaką miejscówkę ma trafić bo oprócz nazw moje róże mają też numerki miejscówek, to bardzo ułatwia rozpoznanie. ;:173
Jadziu już wspominałam że sadzić będę głównie do donic z powodu bardzo wielkich zamieszań w wiosennym czasie.
Takie sadzenie ma swoje dobre strony zwłaszcza przy mniej popularnych różach - mało wiadomości zebrałam do jesieni i teraz okazało się że dwa Souveniry mam źle posadzone, pnący siedzi tam gdzie powinien być niski a ten niski siedzi w miejscu przeznaczonym dla climbinga.
Souvenir de L'Exposition de Bordeaux http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.34342 tyle danych na Helpie , dopiero po wnikliwych poszukiwaniach doszłam do tego że jako multiflora powinna być pnącą różą a mając rodziców : Turner's Crimson Rambler pnąca do 7m wys. i Simon St. Jean perpetual powinna mieć trochę więcej wysokości ale jak wielka wyrośnie to niestety nigdzie nie znalazłam. I takie dylematy mam przy sporej liczbie Souvenirów. :roll:
Azalia skoro masz ochotę na róże to musisz je zdobyć inaczej będą wyrzuty sumienia , mam podobnie ;:306
J.F. de Misefa ma nawet ładne zdjęcia na Helpie, jest u mnie tylko ze względu że to róża Geschwinda. ;:167
Ewa ja dla Zoic straciłam głowę i ;:167
Dorotko prawda że kochamy te piękniaste rzęsy w różyczkach ;:167
Anka Blush Hip jest taniej do zdobycia w http://www.bierkreek.nl/nl/roosdetails/ ... h-hip.html czy http://www.belle-epoque.nl/online-catalogus
A do niedawna sama tak dzieliłam róże , koniecznie chciałam czerwoną pnącą i nazbierało mi się ich aż kilka same nn ;:306 potem trzeba było je nazwać a nie zawsze się to udaje. ;:173
Ewuniu Ombree Parfaite wzbudza powszechne ;:167
Souvenir de Marcel Proust widuję od samego początku i udaję że jej nie widzę ;:306 choć nie udaje mi się to za bardzo.
Nie mam na nią ochoty bo jest wściekle żółta i ma strefę 7b ale wśród róż herbatnich ciągle jest dla niej miejsce więc pewnie w końcu trafi do mnie. ;:173
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko - dotarłam i ja do Ciebie i pobuszowałam trochę po liście - ale cudeńka! A ta Felicite - no, no ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu dla mnie chyba wszystkie historyczne są ;:167 choć Felicite rzeczywiście jest cudna ale zastanawiałam się nad nią bo jak na mój ogród to troszkę mała rośnie a ja potrzebuję giganty ;:306

Na ten pochmurny lub bardzo mroźny marcowy dzień troszkę lipcowego upału. ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Już nie mogę się doczekać, a upały lipcowe po prostu uwielbiam ;:173 .
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gorąco aż bucha :D Chcę tak mieć, bo pogoda nas nie rozpieszcza. U mnie dziś świeci słońce, ale wyjść na dwór się nie da.
Taką malutką Felicytę posadzisz przy gigancie :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kochana jesteś wiedziałaś co nam wstawić ;:196
Uwielbiam takie ogrody, dużo różnych roślinek, o różach nie wspomnę ... wiadomo. ;:170
Majeczko z listy mam wybrane kilka i ani rusz wybrać tej jednej, mi nie idzie :;230 :;230
Postanowiłam poczekać z tym wyborem do czasu kiedy zobaczę je kwitnące u Ciebie. ;:108
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Majeczko na 3 fotce od dołu masz kępkę takich żółtych kwiatów. Co to jest? Są śliczne!!! Jak się ciut ociepli, wybieramy się do Ciebie po wieczornika. Straszą tym mrozem, ale na teraz nie jest tak źle. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, lipcowy upał wspaniały ;:173 Jak ja tęsknię za tymi widokami... ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Majeczko, znowu pokazałaś inną odsłonę Twojego ogrodu :D Ależ zrobiło się cieplutko ;:3
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Przecudne zdjęcia - takie błogie upalne pachnące kwiatami nieróbstwo! (wiem, wiem, nie dla nas ogrodniczek!)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu chyba wszyscy już tęsknimy za takimi ciepłymi dniami choć jak dla mnie to upałów mogłoby nie być. ;:173
Ewuś może już niedługo ;:3 da nam upragnione ciepełko.
Felicite dostała miejscówkę przed śliwkami, jak to Julek określa między - pomiędzy ;:306 , i będzie rosła samodzielnie.
Majeczko na te raz kwitnące to możesz się nie doczekać w tym roku choć nigdy nic nie wiadomo. :uszy
Moje widoki chyba zawsze zawierają jakąś różycę ;:306
Tosia to żółte to jest Nachyłek wielkokwiatowy o pełnych kwiatach, bylina ale krótkowieczna choć pozostaje w ogrodzie dopóki jej nie wyplewimy bo łatwo się rozsiewa. Nie mam zdjęć całej roślinki tylko takie ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasiek tęsknimy do takich widoków i do zapachów roznoszących się w czsie tych upalnych dni, zwłaszcza pachnie Westerland który załapał się na jedno zdjęcie. ;:170

Moni te wszystkie zdjęcia to są okolice jodły kalifornijskiej którą czasami widać lub obwódkę bukszpanową. W tym roku widoki przyziemne powinny być bardziej przyjazne więc i pewnie będzie więcej zdjęć. ;:131
Małgosiu jak jest taki upalny czas to ja wolę sobie posiedzieć w cieniu, popatrzeć i wąchać, wąchać, wąchać bez końca. ;:3

Znalazłam jeszcze inne zestawienia nachyłka z różami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”