Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...
Dzięki za tę listę! Zoic i Ombrée Parfaite mnie po prostu poraziły
piękne!

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majka alez ta Petit Papillon ma piekne oczyska
Miłego piatunia 

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
No to ją namierzyłam
http://www.davidaustinroses.com/english ... showr=3917
Podobno ma 3 strefę. Szkoda, że kwitnie raz. Ale pewnie do tego też się dojrzewa, powoli
, zwłaszcza, gdy dwa lata temu dzieliło się róże na białe, czerwone, różowe... 

Podobno ma 3 strefę. Szkoda, że kwitnie raz. Ale pewnie do tego też się dojrzewa, powoli

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Majeczko
dzięki za odpowiedź
i mi się udało zamówić Ombree Parfaite , alez jestem ciekawa tej róży
a masz może takiego Souvenira? Szukałam u ciebie, ale wyszukiwarka nie pokazuje: Souvenir de Marcel Proust?

i mi się udało zamówić Ombree Parfaite , alez jestem ciekawa tej róży

a masz może takiego Souvenira? Szukałam u ciebie, ale wyszukiwarka nie pokazuje: Souvenir de Marcel Proust?
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam prawie weekendowo
choć ja mam prawie cały tydzień weekendowy bo wszyscy siedzą w domu z choróbskiem.
No i zrobiło się zimno, deszczowo i bardzo nieprzyjemnie
a do wiosny ciągle daleko
Gosiu też się nie umiem doczekać zwłaszcza na te starsze róże, czy przeżyją ostatni atak zimy i jakie będzie kwitnienie. Do nowych raczej podchodzę z rezerwą choć te miniaturki powinny pokazać swoje wdzięki.
Asiu ale takie oglądanie i marzenie jest bardzo przyjemne, sama przyznasz.
Z tymi nowymi przekroczę 200-tkę
jeszcze ogarniam choć jak zwykle przy sadzeniu zaczynam się gubić która na jaką miejscówkę ma trafić bo oprócz nazw moje róże mają też numerki miejscówek, to bardzo ułatwia rozpoznanie.
Jadziu już wspominałam że sadzić będę głównie do donic z powodu bardzo wielkich zamieszań w wiosennym czasie.
Takie sadzenie ma swoje dobre strony zwłaszcza przy mniej popularnych różach - mało wiadomości zebrałam do jesieni i teraz okazało się że dwa Souveniry mam źle posadzone, pnący siedzi tam gdzie powinien być niski a ten niski siedzi w miejscu przeznaczonym dla climbinga.
Souvenir de L'Exposition de Bordeaux http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.34342 tyle danych na Helpie , dopiero po wnikliwych poszukiwaniach doszłam do tego że jako multiflora powinna być pnącą różą a mając rodziców : Turner's Crimson Rambler pnąca do 7m wys. i Simon St. Jean perpetual powinna mieć trochę więcej wysokości ale jak wielka wyrośnie to niestety nigdzie nie znalazłam. I takie dylematy mam przy sporej liczbie Souvenirów.
Azalia skoro masz ochotę na róże to musisz je zdobyć inaczej będą wyrzuty sumienia , mam podobnie
J.F. de Misefa ma nawet ładne zdjęcia na Helpie, jest u mnie tylko ze względu że to róża Geschwinda.
Ewa ja dla Zoic straciłam głowę i
Dorotko prawda że kochamy te piękniaste rzęsy w różyczkach
Anka Blush Hip jest taniej do zdobycia w http://www.bierkreek.nl/nl/roosdetails/ ... h-hip.html czy http://www.belle-epoque.nl/online-catalogus
A do niedawna sama tak dzieliłam róże , koniecznie chciałam czerwoną pnącą i nazbierało mi się ich aż kilka same nn
potem trzeba było je nazwać a nie zawsze się to udaje.
Ewuniu Ombree Parfaite wzbudza powszechne
Souvenir de Marcel Proust widuję od samego początku i udaję że jej nie widzę
choć nie udaje mi się to za bardzo.
Nie mam na nią ochoty bo jest wściekle żółta i ma strefę 7b ale wśród róż herbatnich ciągle jest dla niej miejsce więc pewnie w końcu trafi do mnie.

No i zrobiło się zimno, deszczowo i bardzo nieprzyjemnie

Gosiu też się nie umiem doczekać zwłaszcza na te starsze róże, czy przeżyją ostatni atak zimy i jakie będzie kwitnienie. Do nowych raczej podchodzę z rezerwą choć te miniaturki powinny pokazać swoje wdzięki.

Asiu ale takie oglądanie i marzenie jest bardzo przyjemne, sama przyznasz.

Z tymi nowymi przekroczę 200-tkę

Jadziu już wspominałam że sadzić będę głównie do donic z powodu bardzo wielkich zamieszań w wiosennym czasie.
Takie sadzenie ma swoje dobre strony zwłaszcza przy mniej popularnych różach - mało wiadomości zebrałam do jesieni i teraz okazało się że dwa Souveniry mam źle posadzone, pnący siedzi tam gdzie powinien być niski a ten niski siedzi w miejscu przeznaczonym dla climbinga.
Souvenir de L'Exposition de Bordeaux http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.34342 tyle danych na Helpie , dopiero po wnikliwych poszukiwaniach doszłam do tego że jako multiflora powinna być pnącą różą a mając rodziców : Turner's Crimson Rambler pnąca do 7m wys. i Simon St. Jean perpetual powinna mieć trochę więcej wysokości ale jak wielka wyrośnie to niestety nigdzie nie znalazłam. I takie dylematy mam przy sporej liczbie Souvenirów.

Azalia skoro masz ochotę na róże to musisz je zdobyć inaczej będą wyrzuty sumienia , mam podobnie

J.F. de Misefa ma nawet ładne zdjęcia na Helpie, jest u mnie tylko ze względu że to róża Geschwinda.

Ewa ja dla Zoic straciłam głowę i

Dorotko prawda że kochamy te piękniaste rzęsy w różyczkach

Anka Blush Hip jest taniej do zdobycia w http://www.bierkreek.nl/nl/roosdetails/ ... h-hip.html czy http://www.belle-epoque.nl/online-catalogus
A do niedawna sama tak dzieliłam róże , koniecznie chciałam czerwoną pnącą i nazbierało mi się ich aż kilka same nn

Ewuniu Ombree Parfaite wzbudza powszechne

Souvenir de Marcel Proust widuję od samego początku i udaję że jej nie widzę

Nie mam na nią ochoty bo jest wściekle żółta i ma strefę 7b ale wśród róż herbatnich ciągle jest dla niej miejsce więc pewnie w końcu trafi do mnie.

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majeczko - dotarłam i ja do Ciebie i pobuszowałam trochę po liście - ale cudeńka! A ta Felicite - no, no 

-
Małgosiu dla mnie chyba wszystkie historyczne są
choć Felicite rzeczywiście jest cudna ale zastanawiałam się nad nią bo jak na mój ogród to troszkę mała rośnie a ja potrzebuję giganty
Na ten pochmurny lub bardzo mroźny marcowy dzień troszkę lipcowego upału.

Na ten pochmurny lub bardzo mroźny marcowy dzień troszkę lipcowego upału.

Już nie mogę się doczekać, a upały lipcowe po prostu uwielbiam
.

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Gorąco aż bucha
Chcę tak mieć, bo pogoda nas nie rozpieszcza. U mnie dziś świeci słońce, ale wyjść na dwór się nie da.
Taką malutką Felicytę posadzisz przy gigancie

Taką malutką Felicytę posadzisz przy gigancie

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Uwielbiam takie ogrody, dużo różnych roślinek, o różach nie wspomnę ... wiadomo.

Majeczko z listy mam wybrane kilka i ani rusz wybrać tej jednej, mi nie idzie

Postanowiłam poczekać z tym wyborem do czasu kiedy zobaczę je kwitnące u Ciebie.

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Majka, lipcowy upał wspaniały
Jak ja tęsknię za tymi widokami... 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Majeczko, znowu pokazałaś inną odsłonę Twojego ogrodu
Ależ zrobiło się cieplutko 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Przecudne zdjęcia - takie błogie upalne pachnące kwiatami nieróbstwo! (wiem, wiem, nie dla nas ogrodniczek!)
-
Aniu chyba wszyscy już tęsknimy za takimi ciepłymi dniami choć jak dla mnie to upałów mogłoby nie być.
Ewuś może już niedługo
da nam upragnione ciepełko.
Felicite dostała miejscówkę przed śliwkami, jak to Julek określa między - pomiędzy
, i będzie rosła samodzielnie.
Majeczko na te raz kwitnące to możesz się nie doczekać w tym roku choć nigdy nic nie wiadomo.
Moje widoki chyba zawsze zawierają jakąś różycę
Tosia to żółte to jest Nachyłek wielkokwiatowy o pełnych kwiatach, bylina ale krótkowieczna choć pozostaje w ogrodzie dopóki jej nie wyplewimy bo łatwo się rozsiewa. Nie mam zdjęć całej roślinki tylko takie

Kasiek tęsknimy do takich widoków i do zapachów roznoszących się w czsie tych upalnych dni, zwłaszcza pachnie Westerland który załapał się na jedno zdjęcie.
Moni te wszystkie zdjęcia to są okolice jodły kalifornijskiej którą czasami widać lub obwódkę bukszpanową. W tym roku widoki przyziemne powinny być bardziej przyjazne więc i pewnie będzie więcej zdjęć.
Małgosiu jak jest taki upalny czas to ja wolę sobie posiedzieć w cieniu, popatrzeć i wąchać, wąchać, wąchać bez końca.
Znalazłam jeszcze inne zestawienia nachyłka z różami.

Ewuś może już niedługo

Felicite dostała miejscówkę przed śliwkami, jak to Julek określa między - pomiędzy

Majeczko na te raz kwitnące to możesz się nie doczekać w tym roku choć nigdy nic nie wiadomo.

Moje widoki chyba zawsze zawierają jakąś różycę

Tosia to żółte to jest Nachyłek wielkokwiatowy o pełnych kwiatach, bylina ale krótkowieczna choć pozostaje w ogrodzie dopóki jej nie wyplewimy bo łatwo się rozsiewa. Nie mam zdjęć całej roślinki tylko takie

Kasiek tęsknimy do takich widoków i do zapachów roznoszących się w czsie tych upalnych dni, zwłaszcza pachnie Westerland który załapał się na jedno zdjęcie.

Moni te wszystkie zdjęcia to są okolice jodły kalifornijskiej którą czasami widać lub obwódkę bukszpanową. W tym roku widoki przyziemne powinny być bardziej przyjazne więc i pewnie będzie więcej zdjęć.

Małgosiu jak jest taki upalny czas to ja wolę sobie posiedzieć w cieniu, popatrzeć i wąchać, wąchać, wąchać bez końca.

Znalazłam jeszcze inne zestawienia nachyłka z różami.