Mogą stać, ale jak są takie upały to trzeba uważać jak z każdym zwierzęciem, zresztą konie nie są głupie i jak im za gorąco w pełnym słońcu to pod drzewa się chowają. A krew to tak samo ciepłą mają jak te "gorącokrwiste". Moja Magia to prawdziwy kolos jest, w tej chwili waży około 900 kg.
Dorota,ale u Ciebie lilie już wysokie .U mnie dopiero z ziemi wyłażą .Zimno.A jak wyjdzie,to zimny wiatr wieje
Masakra...
Tylko 1 tulipanik mi zakwitł dopiero.Jakiś wczesny...
Joluś te wysokie to nie lilie, a cesarskie korony, niestety nie wszystkie zakwitną, ale i tak się cieszę, że przezimowały i mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie więcej kwiatów. Lilie to mają po 10 cm i z tego co widzę to nornice sobie pojadły. Jesienią muszę coś wykombinować, bo nie mam zamiaru dokarmiać gryzoni, których nie cierpię. Gryzonie, płazy i gady to jedyne zwierzęta, których nie cierpię.
Agatko dobrze piszesz "na razie". U mnie do tej pory też nie było. Ja nie wiem co to dziadostwo się tak mnoży, u mnie koty nie nadążają z robotą Z poskrzypką to sobie radziłam nawet przy kilkuset liliach, ale z nimi łatwiej, bo je widać przynajmniej, a nornice to tylko po korytarzach wytropisz, a i tak masz małe szanse na wytępienie.
Wiosna w pełni, kwitnień coraz więcej i trudno się zdecydować co sfotografować, dlatego dziś będzie mieszanka domowych i ogrodowych.
Miłego oglądania: [/url]
Pięknie kwitną grudniki Skrętnik ma śliczny pastelowy kolorek; fiołek też się postarał
Ja ogrodowych prawie wcale nie posiadam, to z chęcią popodziwiam u ciebie, bo jest co
Tak, wiosna kwitnąca, cudnie masz całe kępy tulipanowe wygląda to bajecznie i te w domu kwitnące oczy cieszą a konie śliczności doczytałam że Zimnokrwiste ale są podobne do Konika Polskiego na jakim mój syn miał rehabilitacje, sa bardzo cierpliwe
Dorotko , widzę że już dawno odkryłaś tulipany botaniczne.Widać po rozmiarze kępki Ja mam dopiero pojedyncze sztuki.Czy one szybko się rozrastają?
O lemonku to nic nie napiszę, bo po prostu brak słów .
Wiosna na całego i na parapetach i w ogrodzie
Kępy tulipanów są imponujące
A zdjęcie z końmi...sielskie, śliczne , dawno takiego obrazka nie widziałam na żywo