Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Ładną masz już wiosnę! I roślin przybywa. I kotów chyba też? :lol:
U mnie taka ilość wątrobowców, to chyba wynik wilgotnej gleby. Nie miałem czasu od razu usunąć i rozrosło się to dziadostwo wszędzie :evil:
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Michale ja też mam takie drzewka szczepione przez mojego eM na jednej jabłonce trzy rodzaje ;:333 dobre i praktyczne ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michałku!...ach , jak się cieszę ....rabatka pod moim szyldem - bwoj- teraz już wiesz skąd taki dziwaczny mój nick ? Zdecydowanie muszę ją wzbogacać o nowe roślinki , zatem czekaj na kolejną dostawę ;:108
Pozdrawiam cieplutko! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Cieszę się, ze wszystko doszło i cieszy Cię. Ja się urabiam przy różach, a z ziemniaków, to smakuje mi ... rosalinda/rozalinda. Różowa łupinka i żółte w środku. Smaczne, nie rozgotowują się.
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Hej zapracowany Michale. Zapewne ostatnie dni spędzałeś w ogrodzie wykorzystując sprzyjającą pogodę i stąd mniejsza aktywność na FO :?: Udanego niedzielnego odpoczynku. Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Dziękuję za odwiedziny mimo mojej nieobecności na FO ;:180
Calka Dokładnie tak jak napisałaś. Aktywności na FO chyba od 4 czy 5 dni z mojej strony nie było bo jak schodzę z dworu to padam na pysk ;:219 Na szczęści dziś pada to trochę odpocznę i nadrobię zaległości :D
Marzenko Rosalinda to pamiętam kiedyś był taki meksykaniec, chyba około 1998 roku ;:306 Niestety u mnie Rosalindy nie mieli, kupiłem Tajfun - późny różowy, Cyprian - bardzo wczesny żółty i Irga - wczesny żółty, chłop za wszelką cenę chciał mi sprzedać Triadę ale nie jest smaczna , smakuje jak piasek, od razu się rozsypuje.Goździk od Ciebie już rośnie, skorzonerę wysiałem wczoraj a jutro wysieję Drakiew.
Bogusiu Tak myślałem , że bwoj to jakaś kombinacja imienia i nazwiska ;:173 Roślinki od Ciebie poprzyjmowały się pięknie, mahonia co najmniej jedna na pewno przyjęta bo miała korzonki i nie uschły jej listki a cała reszta w świetnej kondycji. A ta roślinka co nie wiedzieliśmy nazwy to może dzielżan? Z listków podobne do młodych dzielżanów. W dalszym ciągu czekam na szkarłatkę...ale pierwiosnki fioletowe są więc za niedługo pojadą w Lubuskie :wink:
Ulu Coś nie mogę się za te drzewka zabrać , ciągle brakuje czasu, miałem dziś szczepić ale pada więc muszą poczekać na jutro, zrazy już liście wypuściły ;:oj
Jacku Wzbraniam się rękami i nogami przed przybywającymi kotami, mimo tego one mnie lubią i przychodzą. Na szczęście moja piątka już się dogadała i zaakceptowała Tojotę ;:4 Wątrobowców Ci zazdroszczę, skoro lubią wilgoć to wsadziłbym sobie do rowu wodnego :D
Ewamaj To tak jak dziś u mnie, pada i nie da się szczepić...
Sylwia Wreszcie pada :!: Już się doczekać nie mogłem, po dzisiejszym deszczu to dopiero buchnie zielenią, choć i tak jak na taki długi oklres bezopadowy jest zielono ;:333
Chciałem się jeszcze pochwalić , że jeden z moich rozwarów żyje ;:138 Vega tak samo żyje choć już miałem ją wyrwać, może się przestraszyła i wypuściła pąka? Jedyna strata po tej zimie to jedna porzeczka padła, nie wiem czemu. Wychodzi na to, że Jak dotąd była to najlepsza zima dla roślin ;:131
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Teraz pokażę co się zmieniło przez ostatni tydzień w ogrodzie
Zakwitł szafirek
Obrazek
Oraz pozostałe kwiatki
Obrazek Obrazek Obrazek
Biała sasanka to dar od Bogusi :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
W tym roku forsycje nadrabiają 2012 - wtedy żadna nie zakwitła, teraz aż w nadmiarze ;:oj
Obrazek Obrazek
Morela o różowych kwiatkach szykowała się jako pierwsze drzewo w sadzie do kwitnienia, jednak o jedną noc wyprzedziła ją morela biało kwitnąca
Obrazek Obrazek
Kos śpiewający od rana do wieczora, skąd takie małe ptaszysko ma tyle siły, nawet raz nie zachrypnie ;:306
Obrazek
Moja największa robota zeszłego tygodnia - przekształcenie 3 arów zaperzonego pola w kartoflisko, to przez te ziemniaki nie byłem na forum i nie miałem na nic czasu ale teraz powinno się to już zmienić :wink: Nasadziłem drzewek przez co wszystko trzeba było ręcznie robić bo nic tam nie wjedzie ;:14
Obrazek
Zezowaty Sępik
Obrazek
2 wierzby płaczące w ostatnich dniach pękały na pniach od strony południowej, nie wiem od czego, na pewno nie są to uszkodzenia mrozowe, wiatr ostatnio też nie był mocny...a może tak musi być? Miał tak już ktoś na wierzbie?
Obrazek
Wczoraj szukałem Diablika przez kilka godzin, okazało się, że wlazł na parapet okna ...tylko jak trójnogi kot wlezie na piętro? Te zwłoki zwisające z parapetu to właśnie Diablik :D
Obrazek
Postawiłem kratownicę nad akebią, winnikiem i cytryńcem (od Bogusi), która stała od jesieni w garażu
Obrazek
Oraz widoki na kwietniowy ogród
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tojotce niemotce wypadł mysior za płot i próbuje łapką go dostać, niestety z marnym skutkiem ;:306
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Sępika, Sępika jeszcze pokaż :D Diablik wygląda na zmęczonego tą podniebną wędrówką. Kartofelków zazdroszczę, choć kosztowało Cię to wiele pracy. Ale młode kartofelki są warte takich wysiłków :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale!...śliczna wiosna u Ciebie ... ;:215
Nie martw się...mahonii u mnie dostatek...jeśli nie przyjmie się , wyślę następne.
Roślinki od Ciebie też zaaklimatyzowały się...ładnie rosną , ciesząc moje oczy i duszę... ;:108
Czy tak dużo odmian ziemniaków posadziłeś ? sądzę po ilości znaczników.
Moje sadzone 15 kwietnia są już na wierzchu... ;:215
Pozdrawiam cieplutko! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Michale
I u mnie też popadało przynajmniej nie trzeba będzie przez jakiś czas podlewać.
A wierzba nie wiem dlaczego Ci popękała ;:185
Śliczne saseneczki i ta malusia też. :D
Jakie odmiany ziemniaków posadziłeś?
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Ach , Michał zapachniało młodymi kartofelkami z koperkiem :lol: dziś porządnie popadało i wszystko ruszy z podwójną mocą ;:138
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Super ta morela wygląda! I inne wiosenne kwiaty też!
Wątrobowców nie zazdrość. Muszę łopatką zdzierać całe placki ziemi. A potem uzupełniać ziemię. Robota głupiego, bo one i tak wkrótce odrosną. A kopać nie wszędzie się da.
No, odperzyć 3 ary - robi wrażenie ;:180
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wątrobowce są paskudne i nienawidzę ich :evil: Mam całe rabaty tym zarośnięte i okropnie mnie to złości, bo normalnie pielić się nie da. Chwila nieuwagi i się już pojawiają, wyłażą okropne kożuchy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witaj ! Wspaniale się czyta i ogląda Twój wątek. Dodatkową atrakcją dla mnie jest Twoja rodzina kotów, które uwielbiam. Dotarłam do 25 strony, trochę mi jeszcze zostało;-) Pozdrawiam. M
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dziwisz się, Michale, jak Diablik wlazł na okno, a dopiero niedawno rozmawialiśmy o tym, że w sumie nic o kotach nie wiemy ;:306. Biedna Tojotka, skazana na syzyfową robotę ;:306.
Ale Twoje polno - sadowe wyczyny ;:215.

Zasługujesz na ;:304 - Jagoda
PS. Co masz w tych komórkach z szarymi drzwiami :?: Może pokoje gościnne, czy dla pracujących gości :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”