Mam i tę o zielonych liściach-kitki wyraźniejsze, ale się jeszcze nie rozwinęły.
Postaram się zmałpować ujęcia robione "w niebie" Bardzo ładnie wychodzą-tło jest piękne
Żeniszki posadziłam sobie w tym roku, zaczynają kwitnąć. Miałam też białe, ale brak miejsca w domu, więc wysiałam do gruntu. Ani śladu Chyba trzeba pomyśleć o półeczkach, które będę mogła postawić na parapetach, bo mi się wysiewy nie mieszczą
Ewciu jak obiekt wysoki i brakuje tła to tylko niebo...A świecznica kwitła cały czerwiec i już przekwita ona pachnie wanilią../ na szczęście / podobno bywa też cuchnąca
weszłam na chwilke ale wyjsc było cieżko ,dużo pięknych kwitnących roslinek ,u mnie nie spotykanych ,ja mam dopiero początkujący ogrod ale nie ma kwitka ktory by mi sie nie podobał
Maryniu witaj.
Czy te fioletowe, drobne kwiatki, to Jagody Goji?
Ja sobie niedawno kupiłam dwie odmiany, podobno bardzo zdrowe, ciekawa jestem ich owoców.
Mam także świecznicę o pachnących kwiatach, ale dopiero w pąkach.
Miłego weekendu.
Ewciu Marzenko - witaj u mnie w ogródku . Miło mi,że Ci się podobały moje roślinki! Zapraszam częściej! Dziękuje za wpis w moim wątku! Tereniu - jagód Goji nie mam Na fotce psianka jakaś tam... :)Na weekend zapowiadają deszcze dzisiaj u mnie mimo zapowiedzi na razie nie padało .Był fajny niezbyt upalny bo pochmurny częściowo dzień , troszkę sobie porobiłam ...u mnie na razie jeszcze w miarę wilgotno i nie trzeba podlewać oprócz paru doniczkowców..
Liliowce Też lubię Zaczynają i u mnie kwitnąć, jutro już pewnie coś upoluję.
Cały dzień spędziłam pieląc-cudny dzień Był taki moment, że musiałam się schować do domu, bo było okropnie gorąco, ale potem dzielnie dziubałam do wieczora. Efektu nie widać, może jutro, kiedy skończę
Ewciu witaj ! u mnie wczoraj był fajny dzień do roboty..pot się strumieniami nie lał a dzisiaj ponuro jak na razie ale nie padało jeszcze choć na wczorajszy dzień i na noc zapowiadane były burze a dziś deszczowy...Deszcz mógłby być ale nie koniecznie w sobotę bo to u mnie czas na poszerzone spotkanie familijne Aniu-anabuko - to trojeść amerykańska miło,że zajrzałaś do mnie Iwonko - witaj u mnie niestety nie wszystkie rośliny możemy mieć choć ja czasem zapominam o tej prawdzie i upycham jak mi coś w ręce wpadnie choć specjalnie się nie rozbijam ani chciejstw nie mam.Podziwiam osoby,które potrafią sobie odmówić ..u mnie wszystko na wcisk i trochę roślin w doniczkach nie posadzonych ale sąsiadka przyniosła flance cynii no i wbrew zdrowemu rozsądkowi nie powiedziałam ...nie! No i się zmieściły... Wpadnij jeszcze !
mój ogródkowy mix na sobotę...
wiesiołek wędruje wszędzie
jak chciałam,żeby kwitła to stroiła czasem fochy , więc ją unicestwiłam żeby odzyskać miejsce pod inną roślinę ale ona uparcie jednym pędem wróciła no i zostanie na razie...
jak się ona nazywa??? zapomniałam
Maryniu ja także nie odmówię sobie przyjemności obejrzenia Twojej pięknej kolekcji roślin.
Widzę, że masz tojeść orszelinową. Także na nią poluję.
Miłego dnia.