Wcale nie dziki ogródek na skarpie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wcale nie dziki ogródek na skarpie

Post »

..oj tak ten aparacik to gradobicie ...ale muszę czekać na lepsze czasy.... :)
Maryś,Ewo zima, zima juz o tej godzinie jest -15 nawet tak nie czuje się...boję sie jak wiatr przyjdzie to wtedy odczucie dużego zimna będzie ...kawał chałupy ale najgorzej jak się nie można porozumieć z rodziną co do jego odnowienia ,każdy ma inną koncepcję... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Misiu dom rodzinny Twojego M wspaniały, taki ogromny. ;:138
Widoczki zimowe cudne, zazdroszczę spacerku.
Czytałam, że miałaś problem z aparatem, ale na szczęście dobrze się skończyło.
Dzięki półeczce przybyło Ci miejsca na siewki kwiatów, gdyż widzę parapety masz wykorzystane na maxa. :D
Ja siałam dawniej cynię na warzywniaku na bukiety od razu do ziemi i zawsze wyrosła i zakwitła. :)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Misiu, bo pewno najlepiej byłoby gdyby dom w całości jedna część rodziny miała, choć pewnie problem byłby z utrzymaniem, bo metrażu macie od groma :wink: ale dom przepiękny! Podobny mój pradziadek na Kresach postawił, choć nie tak elegancki :wink:
A mrozy już podobno odchodzą, u Ciebie z górki, to szybciej śnieg spłynie :)
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Miałam okazję gościć u Misi..
Mnie urzekły portrety Przodków...cały rząd i pianino na którym Misia grała.
Takie klimaty uwielbia... mam nadzieję że i ja wkrótce swoich przodków przedstawię w komplecie.

Myślę że choroba Dominika odwróciła życie Misi do góry nogami. A nam było dane poznać dzielną Misię. ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Misiu,powiedz co bedziesz już siała?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Misiu cieszę się, że miałaś taką miłą przejażdżkę po okolicy . A przy okazji pokazałaś nam piękne zimowe fotki :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Misu ja jeszcze nic nie sieję, czekam do początku marca .Mam zamiar wysiewać jak co roku heliotropa i lobelię. Heliotrop schodzi kiepsko bo zazwyczaj z nasion wysianych z jednej torebki schodzi 5-6 roślinek ale mnie tyle wystarczy. Lobelii też nie sieję wcześniej bo wypraktykowałam że nie pikuję jej tylko od razu wysadzam na rabatkę, w czasie pikowania sporo odpada a tak posadzone w odpowiednim czasie na rabatkę ruszają szybko i ładnie rosną. Oczywiście posieję też pomidory ale to w połowie marca. Resztę kwiatów sieję prosto do gruntu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Jolu wstrzymałam sie z sianiem ale nie wiem czy wytrzymam do marca...a heliotropu jescze nasion nie mam...miałam ale zniknęły mi jak kamfora... ;:223
anabuko1 witam nowego gości... :)
Aguś jakie one piękne ...Twoje to artystyczne są... ;:196
Małgosiu mam zamiar siać między innymi cynie ,aksamitki ..oj mam wiele pomysłów ..ciągle jak już posieję to przedstawię pełną listę...he, he jak zwykle z zapytaniem czy raczą pokazać się... :)
Zytko witaj kochana cieszę się że stworzysz portrety Twoich przodków to i dobrze ,przecież zawsze w domach są stare zdjęcia i można to wykorzystać tak jak ja to zrobiłam...
...a Zytko nic szczególnego nie zrobiłam w pielęgnowaniu mojego synka ...wiele jest matek które poświęcaja swój czas dla swoich dzieci i są bardzo wspaniałymi osobami...nie trzeba daleko szukać bo są wśród nas na forum... :)
Pati o tak z górki śnieg szybko znika i przy okazji wilgoć nam przekazuje... :(
Tajeczko mam nadal problem z aparatem ...np. zasłonę obiektywu muszę mechanicznie przesuwać...he, he ale udaje się ...trzeba bedzie poczekać na nowy chyba że jakiegoś sponsora znajdę... :)
Obrazek klikac 2x na zdjęcie proszę ...takie piękne niebo dziś było... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Misiu obejrzałam, poczytałam.Dom wielki i piękny, szkoda że wspólny z trudnymi współwłaścicielami.Jesteś dzielna ;:180
...ale zainteresowało mnie to zdanie
Maryś,Pati ona jest stabilna a zrobiona z panela na drutach...
...hm....na drutach powiadasz ;:oj podaj :wink: schemat wydziergam na drutach jak skarpetki :;230
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Baśka ło matko nie łap mnie za słowa...ja czasami idę na skróty... ;:306 ;:306 ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ty, się Basiu nie nabijaj - makramy pamiętasz? moi rodzice tuziny takich wieszaków na doniczki z kwiatkami robili, to i na panel by się zdały :)
Misiu, jutro-pojutrze wysyłam Ci nasionka, mam heliotrop, tak ze 20 nasionek mi zostało: już przemrożony w lodówce, mi właśnie wykiełkował, to co siałam tydzień temu, wyślę Ci, co? :wink:
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Misiu ;:196 ważne że sie pośmiałyśmy, ja mam takie zboczenia, jak i w lesie jakieś wiórki leżą to chocby do reklamówki a bierę to i od Ciebie schemat na półke drutami robioną bie;:306

Pati ...makramy no jakże....robiłam, sznurki włochate do snopowiązałki zwoziłam ze wsi :tan wisiało mi te donice nawet w oknie, światło ograniczało, na ścianach makramowe sowy, których dzieci moje się bały....oj toboły :wink: piekne dni po prostu piekne dni......
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MISIU.....dawno do Ciebie nie zaszłam i ile wiadomości przegapiłam, ale już nadrobiłam.....mały śpi to ja po forum biegi uprawiam......dom rodzinny to pałacyk...nad gankiem taras...oj uroczo Ci się chyba mieszka....a zima wszędzie w tym roku w pięknej krasie.....biel....mróz....tak powinno być......
też jeszcze nic nie siałam i jeszcze nasionek nie kupilam ale na pewno nie jest to za późno....
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati oj bardzo chętnie przyjmę nasionka...jak do tej pory to w moich sklepikach nie widać i nie wiem czy będzie bo tu raczej marchewka szybciej jest kupowana .... :)
Basiu śmiech to zdrowie... :) a że jestem czasami skrótowa to mi bokiem wychodzi... ;:306
Krysiu ale ten tarasik to nie mój... :) w tym domu mieszka jeszcze większa rodzina...

..a sznurki włochate i u mnie wisiały ...nawet sama robiłam koszyczki na doniczki...a co ja też czasami umiem cosik zrobić.., ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

:wit Misiu! ...w poniedziałkowy, zdecydowanie cieplejszy dzionek. U mnie +5C...Niewinnie przedziera się ;:3 , a więc jest nadzieja na ...przedwiośnie :;230 Piękne zdjecia okolicy pokazałaś...mimo,że aparat szwankuje.Pozdrawiam cieplutko ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”