Marysiu-Mufko - zawilce kwitną u nas nad jeziorem. Śliczne widoki
Przesadziłam sobie kępkę do mojego "lasu"...w zeszłym roku zakwitł ..jeden

A przylaszczki mam po drodze na działkę - na przestrzeni kilku kilometrów rowy przydrożne robią się błękitne.
Kaniu - nic się na razie nie da zrobić, trzeba czekać....
Jaguś - w dobrym towarzystwie, to i bolące gnaty mniej dokuczają
Pacynko - Ja u siebie przestawiłam na letni. Co prawda dopiero dzisiaj rano mnie olśniło, ale lepiej późno niż wcale
Lusiu - Ja przeprowadziłam niewielką transplantację zawilców to i Ty również możesz
Dwie pary okularów - to jest straszne. Ja używam jednych i wiecznie ich szukam...chociaż mam dwie pary i teoretycznie chociaż jedna powinna się znajdować w zasięgu wzroku. Ale to tylko teoria
A o wiośnie będzie za chwilę...
Grażynko - jak zwykle masz rację. I muszę ci powiedzieć, że zakopaliśmy się tam gdzie Wy
Bogusiu - zaraz się wybiorę do Ciebie na zwiady. A u mnie....No cóż....Zobaczcie dzisiejsze zdjęcia....
Olu - dzięki - byliśmy! Wyjeżdżaliśmy dość wcześnie dlatego nie chciałam dzwonić, żeby Was broń Boże nie obudzić
Nie wybrałam się na dłuższy spacer. Śnieg strasznie mokry i przemoczyłam buty. Dobrze, ze miałam zapasowe skarpety i działkowe kozaki( wracałam w nich do domu

) nie chciałam przemoczyć tego drugiego zestawu, żeby nie wracać z mokrymi nogami - bo wtedy co najmniej katar pewny jak w banku.
Gwoli ścisłości muszę, chociaż nie chcę pokazać takie na ś...; które pokrywa znaczną powierzchnię działki i okolicy brrr
Na ostatnim zdjęciu Biała Rabatka - nazwa pasuje jak ulał
Ale słuchajcie, słuchajcie! Znalazłam kwiatuszka

W trawniku, tam gdzie nie ma śniegu a ziemia zmarznięta na kość nie wiem jakim cudem boskim wypatrzyłam mikroskopijnego kwitnącego krokusika. Biedactwo jest wielkości paznokcia ale w słoneczku rozchyla płatki...wzruszająca determinacja...
Maczek orientalny to też terminator
Krokusik i szafirek
Krokus i żonkile
Botaniczne tulipanki sadzone jesienią( na tle prymulki, skalnicy i jakiegoś rozchodnika)
Czyli wiosna moi kochani