Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

aguniada pisze:Czekam z utesknieniem na slonce i dobra pogode, bo naprawde robie sie nieznosna.
Ja także to mam :;230 :;230 Agato tylko z barku zajęcia . Dla mnie prawdziwa praca w ogrodzie zaczyna się wraz z grzebaniem w ziemi. To jest dopiero początek sezonu. Może już w tym tygodniu będzie :tan :tan ;:3
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguś , chwilę mnie nie było i znowu mam zaległości, lecę nadrabiać
miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzieńdoberek :) Ciut lepiej dziś u mnie z nastrojem, ale tylko ciut... słońca mi trza!

Tadziu, pod koniec tygodnia pogoda ma dać czadu, pozytywnie :) Będziesz grzebał w tej ziemi, skoro tak bardzo chcesz ;)

Marta, daj znać jak z sadzonkami z R. - ja spodziewam się dostawy za tydzień; muszę przygotować to i owo. Fajnie, że masz do nich tak blisko... Słońce musi dopisać, nie biorę pod uwagę, że będzie inaczej - jest robota do zrobienia ;)

Sabinko, ja zaglądam do Ciebie, ale nie zauważyłam pytania o cięcie krzaczka... Głowa do góry ;:167 Najlepiej byłoby, żebyś wstawiła zdjęcie tej rośliny, skoro nie jesteś pewna czy to tawuła... Generalnie dzikie odrosty powinno się wycinać, ponieważ osłabiają roślinę, ale pokaż fotkę dla pewności. U mnie robota wre, dziś jadę po ziemię do skrzyń :)

Ateno, u mnie ziemia odmarzła, przynajmniej po wierzchu... Będę w piątek rozgarniać kopce, nie wiem tylko czy od razu przyciąć róże i opryskać, ale chyba tak... Muszę dopytać naszych różanek... Nie martw się ciemniejszymi gałązkami, skoro robiłaś kopce, to powinny odbić.

Ewcia, niestety wciąż jest chłodno, więc wcale się nie dziwię, że nic nie robilaś... Ja wykorzystałam chwile z lepszą pogodą w weekend i sama się dziwię, że się przez ten wiatr nie przeziębiłam. Za parę dni będzie już ciepło :)

Jule, no to jedziemy na tym samym wózku - ja też będę zapełniać donice ziemią :) Mój M. dużo mi pomaga i razem jak się weźmiemy za coś, to robota idzie jak z płatka ;)

Maju, wszystkie chyba narzekamy na ból mięśni ;) zastałyśmy się na tych kanapach przez zimę ;)
Co do czerwonego wytrawnego, to ja je uwielbiam, ale mogę tylko w małych ilosciach - własnie przez bóle głowy. W ogóle jestem mega ekonomiczna w tych sprawach ;)

Aga, staram się codziennie coś zrobić, bo pracy ogrom, a czasu mało... Nie masz mi czego zazdrościć, sama przecież tez za chwilę będziesz szałała w ogrodzie ;)

Małgosiu, zapraszam - jak zawsze jesteś mile widziana :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pada od rana, ale niech sobie pada, może szybciej rozmarznie :D Nie złożyłam jeszcze zamówienia w R. Tak długo się zastanawiałam, że pewnie nic dla mnie nie zostało :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Aguniada, z tego co wiem, to chyba za wcześnie na przycinanie róz. Tnie się, gdy kwitną forsycje, ale dopytaj speców od różanych tematów.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aguniu, dołączam się do pytania Sabiny o cięcie tawuły. Co prawda u mnie juz po ptakach bo w sobotę przycięłam ale może jeszcze poprawię. Moje tawuły też maja po kilka grubszych prostych pędów i część miotełek bardzo cienkich. Grubsze pędy skróciłam o 1/3 ich wysokości a cienkie wycięłam niemal wszystkie, starając się wyodrębnić z nich jakieś pojedyńcze w miarę możliwe. Dobrze zrobiłam? czy powinnam całą tawułę ściąć nisko przy ziemi?
Rozgarnęłam też chochoły słomiane na różach, robiąc im przewiew ale jeszcze nie ściągając do końca. Nie ma nawet jednej czarnej gałązki. Mam tylko dwie róże i to mizerne ale chcę je teraz przesadzić w zaciszniejsze miejsce. Kiedy na to pora? i jak to zrobić? przycinać korzenie czy przesadzać z jak największą bryłą korzeniową żeby "nie zauważyły?
Chciałabym je jakoś uratować, bo tam gdzie teraz rosną nie mają szans. A są całkiem ładne. Jedna to rabatowa Heike czerwona, druga to Avila Castle karminowa
A i jeszcze jedno :!: Byłam wczoraj w OBI. przywieźli właśnie krzaczki w dobrych cenach. Polecam, bo potem pewnie będą droższe. Kupiłam jaśminowiec, dereń, żylistka, tamaryszka, migdałka. Były jeszcze krzewy owocowe, żarnowce, magnolie i całe mnóstwo. Dziś chyba będzie druga tura zakupów, bo chciejstw dużo.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witajcie ;:108 jak nastroje?
April dobre ceny w Obi to jakie? Pytam z ciekawości bo zwykle u nich najdrożej z całej mojej ogrodniczej okolicy. Czyżby coś się zmieniło? W zeszłym roku wystawili rudbekię z Niemiec za 65 zeta, no po prostu wyśmiałam ich i pokłóciłam się prawie z obsługą :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz, nie mam doświadczenia jeszcze ale nakupiłam krzaczków 20-30 cm po 7 zł. Wydaje mi się że jak na W-wę to nie drogo. Migdałka trochę większego ale b. rozkrzewionego za 15. Były też migdałki szczepione po 29. Magnolie nie wiem bo dopiero wyjmowali. Napaliłam się na biały żarnowiec szczepiony ale dopiero przy kasie okazało się że nie 15 tylko 56 :evil: Ktoś źle postawił cenę, bo to te nie szczepione tyle kosztowały. Być może jak masz blisko szkółkę to jeszcze taniej.
Wyprowadź mnie z błędu jeśli się mylę co do cen. Jak znasz jakieś tanie szkółki to też się polecam :uszy
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

April, właśnie edytowałam swój post. Z nimi trzeba uważać, bo potrafią zaskoczyć ;:108 Zwykle ceny stawiają pomyłkowe. Ale może coś w promocji rzucili. Trzeba porównywać po prostu. A z jakiej części jesteś Wa-wy?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem że z nimi trzeba uważać. Ostatnio kupowałam płotek, taki zwykły siatka powlekana. W jednym tygodniu 65, przyjeżdżam po weekendzie 89 a przy kasie 99 :;230
W końcu zapłaciłam 89 ale czekać musiałam chyba z 10 min zanim ktoś przyszedł, zapytał o co chodzi, poszedł sprawdzić co na stoisku ogrodniczym....
Generalnie ceny skoczyły horrrrendalnie.
Ja z kierunku Marki - Radzymin od niedawna. :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,a hakuro już czas ciąć?
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29

Post »

Hej
Chodzi o tego krzaczora Obrazek

Nie mam lepszego ujęcie, jak przestanie padać :evil: to zrobię fokę jak to teraz wygląda. W każdym razie nie ciekawie :/
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Miło mi bardzo poznać ;:108 :lol: Jest tam chyba niedaleko taki ogrodniczy, który baardzo lubię. Na Mrówczej 212 w Aninie. Byłaś tam?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Takie male krzaczki w kartonikach czy kapersach sa najtansze w marketach, to fakt ale za cala reszta lepiej rozejrzec sie po okolicznych ogrodniczych. Bo przykladowy migdalek na pniu kosztowal w zeszlym roku w Auchanie 27 zl a u mnie w 2 ogrodniczych po 15 mozna bylo kupic.... tak ze trzeba sie na poczatek troche rozeznac gdzie, co i jak.

Agus, jeszcze nie tnij rozyc, jeszcze za wczesnie. Teraz sciaga sie tylko okrycia zimowe.... nawet na kopce jeszcze za wczesnie - jeszcze z 2 tygodnie trzeba. Ja będę juz rozgarniac ale u mnie inna bajka przeciez.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie Kasiu, nie byłam ale namiar zapisuję :lol: Dzięki
Aguniu przepraszam że się u Ciebie tak szarogęsimy ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”