W cieniu brzozy cz.2
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W cieniu brzozy cz.2
Ale śliczne tulipanki, szczególnie te papuzie, pełne też mam i na dodatek pachną prześlicznie, bardzo je lubię 

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam miłych gości
Iwonko cieszę się, że podobają ci się moje tulipany. Muszę sprawdzić czy moje pełne pachną.
Igor oczywiście dostaniesz siewki pierwiosnków. Nie martw się, że pogoda ma się zmienić. Jeszcze nieraz będzie pięknie.

Iwonko cieszę się, że podobają ci się moje tulipany. Muszę sprawdzić czy moje pełne pachną.
Igor oczywiście dostaniesz siewki pierwiosnków. Nie martw się, że pogoda ma się zmienić. Jeszcze nieraz będzie pięknie.
Pozdrawiam Hala
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Ja dzisiaj kupiłem pierwiosnka japońskiego.Podobno dopiero będzie kwitł.Nie wiesz z czym to sie je?
Z posianych storczykowych wylazł tylko jeden.Ręce i nogi opadają.
Z posianych storczykowych wylazł tylko jeden.Ręce i nogi opadają.
- hala67
Oj upalnie kończy się kwiecień. Już trzeci dzień z rzędu podlewam rośliny. Na moich piaskach jest to konieczne. Bardzo by się przydał ciepły deszczyk. Wszystko kwitnie. W tej chwili jest jeszcze feeria barw, ale słońce robi swoje. Jeśli się troszeczkę nie zmiłuje nad kwiatkami, to ich piękno będzie więcej niż ulotne.
Kwitnące rajskie jabłonie za oknem

W taki upalny dzień warto wybrać się do lasu
oj, będzie urodzaj jagódek

dąb, strażnik naszego lasu (osoba przy drzewie ma 182 cm wzrostu)

moje nowe, sasankowe nabytki

Kwitnące rajskie jabłonie za oknem

W taki upalny dzień warto wybrać się do lasu
oj, będzie urodzaj jagódek

dąb, strażnik naszego lasu (osoba przy drzewie ma 182 cm wzrostu)

moje nowe, sasankowe nabytki

Pozdrawiam Hala
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Do lasu nie chodziłem, za to na działce cały dzięń. I dorobiłem się , teraz na siedząco będę spał.
Przez ten upał kwiatuchy przekwitają w moment. Już prawie po koronach. Tulipan tylko 4 dni , prymulki więdną.
Jeszcze jutro i ma być odrobinę chłodniej. Sasaneczki śliczne, U mnie już ostatnie , czerwone zakwitły.

Przez ten upał kwiatuchy przekwitają w moment. Już prawie po koronach. Tulipan tylko 4 dni , prymulki więdną.

- hala67
Jurku pierwiosnka japońskiego jeszcze się nie dorobiłam, więc doświadczeniem się nie podzielę. Myślę, że zaraz znajdzie się ktoś, kto odpowie na Twoje pytanie.
Jedna siewka pierwiosnka Viola na początek, to i tak dobrze. Ponoć to trudne i chimeryczne roślinki. Mam je zamiar posiać w następnym roku.
Tadziu nie byłeś w lesie? To żałuj. Słońce by Cię oszczędziło. A tak potraktowało Ciebie jak nasze kwiatki, po prostu przypiekło.
Podobno u nas ma padać w nocy. Oby.
Sasaneczki Ci dziękują za pochwały.
Jedna siewka pierwiosnka Viola na początek, to i tak dobrze. Ponoć to trudne i chimeryczne roślinki. Mam je zamiar posiać w następnym roku.
Tadziu nie byłeś w lesie? To żałuj. Słońce by Cię oszczędziło. A tak potraktowało Ciebie jak nasze kwiatki, po prostu przypiekło.
Podobno u nas ma padać w nocy. Oby.
Sasaneczki Ci dziękują za pochwały.
Pozdrawiam Hala
-
Halu , Viala wzeszedł jak szczotka.
Na samym początku trochę przesuszyłem , stały przy otwartym oknie i wyschły. Mimo to jest ich bardzo dużo. Ale niezbyt szybko rosną , omszone są większe. 

- hala67
Tadziu a co powiesz na problem Jurka? Masz jakąś wiedzę na temat japońskich?
Pozdrawiam Hala
-
Halu , niewiele mam wiedzy na ich temat. Przyniosłem na jesieni , na wiosnę ich nie było. Czyli boją się trudnych warunków.
Kwitną póżniej , jeszcze niech czeka. 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Halinko wspaniały wysyp tulipanów
Kwiaty niemal w oczach zakwitają i niestety równie szybko przekwitają. U Ciebie piaski i musisz podlewać, a u mnie na odwrót - nareszcie nie mam bagna i poziom wód gruntowych opada.
Pierwiosnki Viala rzeczywiście trudne - zwłaszcza jeśli chodzi o zimowanie. Już mi dwa razy padły.

Pierwiosnki Viala rzeczywiście trudne - zwłaszcza jeśli chodzi o zimowanie. Już mi dwa razy padły.
-
Jacku , mi przetrwał , nawet tak trudną zimę. W dużą doniczkę napchałem suchych liści i położyłem na ,,odwyrtkę''
Na Prymulkę . To jej pierwsza zima , ma 4 pędy.
Połowa ząbkowanych i ,,zwykłych '' bez przykrycia padła. 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Halinko cudne masz te nowe sasanki.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ja niestety też już 2 razy "uśmierciłam" pierwiosnka Viali
. Chociaż jednemu udało się raz przeżyć zimę u mnie.
Japońskiego kupiłam w zeszłym roku i chyba żyje. Czy to na pewno on będę wiedziała jak zakwitnie. Porównując rabatkę z pierwiosnkami ze zdjęcia zeszłorocznymi mam istny pogrom. Nie mogę dopatrzeć kilku ciekawych egzemplarzy
Śliczna ta jabłoń Halinko. Zazdroszczę takiego widoku. Sasanki cudne! Życzę by rozrastały się i wysiewały na potęgę. Z tej bladziutkiej chętnie przygarnę nasionka.

Japońskiego kupiłam w zeszłym roku i chyba żyje. Czy to na pewno on będę wiedziała jak zakwitnie. Porównując rabatkę z pierwiosnkami ze zdjęcia zeszłorocznymi mam istny pogrom. Nie mogę dopatrzeć kilku ciekawych egzemplarzy

Śliczna ta jabłoń Halinko. Zazdroszczę takiego widoku. Sasanki cudne! Życzę by rozrastały się i wysiewały na potęgę. Z tej bladziutkiej chętnie przygarnę nasionka.
- hala67
Tadku dziękuję. To naprawdę świetny pomysł na ochronę wrażliwych roślin. Chętnie z niego skorzystam.
Jacku dziękuję za pochwały tulipanów. Hmm... chyba musimy wymieszać nasze gleby w proporcji pół na pół. Wtedy oboje będziemy zadowoleni.
Pierwiosnek Viola spróbuję wysiać w następnym roku.
Lideczko dziękuję
Bardzo się z nich cieszę. Oby przetrwały zimę.
Izuniu no cóż... zima wszystkim dała się we znaki. Najbardziej ucierpiały pierwiosnki.
Dziękuję za życzenia. Nasionka bladoróżowej sasanki, jak dojrzeją, na pewno dostaniesz. Siewki pierwiosnka Gold Lace są już spore. Jak będą gotowe do podróży, to Ci również wyślę.
Jacku dziękuję za pochwały tulipanów. Hmm... chyba musimy wymieszać nasze gleby w proporcji pół na pół. Wtedy oboje będziemy zadowoleni.
Pierwiosnek Viola spróbuję wysiać w następnym roku.
Lideczko dziękuję

Izuniu no cóż... zima wszystkim dała się we znaki. Najbardziej ucierpiały pierwiosnki.
Dziękuję za życzenia. Nasionka bladoróżowej sasanki, jak dojrzeją, na pewno dostaniesz. Siewki pierwiosnka Gold Lace są już spore. Jak będą gotowe do podróży, to Ci również wyślę.
Pozdrawiam Hala
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Witaj Halinko, piękne tulipanki a sasanki - cudne, u mnie też już przekwitają, ale mam wrażenie, że wiosna bardzo spieszy u nas już bzy zakwitają