Ogrodowe początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe początki

Post »

Ej u mnie w domu nie było palaczy, a ja niestety palę, więc niekoniecznie z domu, wyszłam za mąż i jeszcze przed mamą się ukrywałam z paleniem, bo wiem, że bym oberwała, teraz jadę na elektronicznym, ale i tak czasem sięgnę po miętusa :oops:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu masz rację, nie jest to dobry pomysł, żeby w tej chwili rzucać palenie, bo odbije się to na wszystkich domownikach. Poczekaj na lepszy moment, kiedy będziesz bardziej silna psychicznie i w tedy spróbuj, a tym czasem rób tak jak moja koleżanka: kupuje takie tutki i tytoń i ma taką fajną maszynkę i sama sobie robi papieroski. Mówi, że wychodzi to duuuuużo taniej ;:108 a w życiu jak to w życiu, raz jest lepiej, a raz gorzej ;:108 człowiek wszystkiego musi doświadczyć, żeby potem jak ma lepiej pamiętał, że miał też źle ;:131......... no to się wymądrzyłam, ale chcę Cię podtrzymać na duchu ;:196
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Bogumiłko takie maszynki to mam nawet 2.jak byłam w Holandii to mąż mi przysłał tytoń i maszynkę.Bo wiadomo palić się chciało,a papieroski 5euro :oops:
Iwonko mój elektronik się zepsuł :cry:
Musze coś wymyślić bo właśnie spisałam ilość potrzebnych mi roślin na wiosnę na 4 strony :shock:
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Ja mogę od siebie tylko dodać, że w moim wieku dużo mich znajomych pali, a mnie do tego nie ciągnie śmierdzi mi po prostu i nie mogę tego zapachu nawet osób palących. Chociaż w domu to tylko tata pali nałogowo paczkę na 2 dni przynajmniej nie w domu wyganiam go na zewnątrz :wink: Ale trzymam kciuki i mam nadzieje, że uda Ci się rzucić :uszy
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewuniu ;:196 Trzymam kciuki , by udało Ci się pozbyć tego nałogu ;:215
Mnie to się udało kilka lat temu, ciężko było. ;:108
Ale im wcześniej to zrobisz, to organizm lepiej to zniesie i szybciej się zregeneruje.
:wit
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Przemek ja też poproszę ziółka od Babci. :;230
Jestem uosobieniem spokoju, a mimo to palę.
Ewko zaczniemy wiosną
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Co ja czytam Ewo,walka??? kilka lat temu mój mąż rzucił palenie po 30 latach, pomogły jakieś tabletki , chyba Tabex. :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit ...to ja też wyrażę swoje zdanie na temat palenia....Od 4 lat nie palę...miałam trzy próby rzucania...z efektem na rok, dwa ...i powrót do nałogu.Mam dwóch dorosłych synów, którzy nie palili i nie palą ...a mąż od czasu do czasu przy mnie popalał. On zerwał z tym nalogiem 20 lat temu...a ja dalej popalałam. Było mi wstyd, że ja kobieta .....nie mogę z tym skończyć. Postanowiłam...nie ja gorsza nie będę...tez uwolnię się od tego "śmierdzącego " nałogu. ;:222 Dzisiaj jestem szczęśliwa, :D że pieniądze, które traciłam na śmierdziuchy...mogę przeznaczyć na dobry kosmetyk lub ciuch. Pomogło mi to ,o czym pisze wyżej Iga23. ;:215
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Halinko,chyba tak...
Iguś te tabletki nawet miałam przepisane przez lekarza ale jakoś nie wykupiłam,ale znam osobę która nawet po nich nadal pali.Moja mama po zabiegach komputerowych 2 tygodnie aż nie paliła :wink:
Moim zdaniem trzeba mocno chcieć a nie musieć.
Mam dylematy w tej chwili,no i się wystraszyłam :?
Dobra koniec tematu.Będę gotowa to dam znać i będziecie wtedy mnie dopingować ok?
;:cm
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ewa 4 strony marzeń roślinnych? No no ;:oj ;:224 Brat chyba korzystał z plastrów i tabletek. No i miał silne wsparcie swojej drugiej połówki.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Olu jak pousuwam te kawały trawy to będą mi potrzebne. :)
Mam mało drzew a lubię roślinki cieniolubne.Będą więc drzewa i nowe krzaczki oraz dużo bylinek (jeszcze sporo brakuje do mojej kolekcji)
Spisałam sobie z katalogów wszystkie które lubią dość mokre gleby,a te inne które mi się podobają a nie są na moja glebę będę wsadzać na wzniesieniach.
Forum jest cudowne zarazem ale z drugiej strony chyba wystarczy mi już jeden nałóg(teraz jeszcze choruje na rośliny) :;230
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo choroba roślinna to jedyna przed którą się nie wzdragamy i lubimy na nią chorować :D
Gratuluję zapału i życzę aby jak najszybciej upragnione przez Ciebie rośliny cieniolubne, znalazły w Twoim ogrodzie osłonę od słońca, w skrócie żeby urosły jakieś drzewa :)

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ewuniu podaj mi na pw swojego maila. Podeślę Ci książkę. Może ona Ci pomoże...Ja rzuciłam i wiem, że to możliwe. Tylko trzeba to sobie "poukładać w głowie". Jest na FO nawet wątek o rzuceniu palenia i tych co rzucili. Mi udało rozstać się z nałogiem bezboleśnie i tego Tobie życzę.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ewcia 4 kartki chciejstw ;:oj , no to fajeczki pójdą w kąt :wit
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Muszą Iwonko,nie teraz to za tydzień ale to nie nieuniknione.
Wiecie jaki ja mam podmokły teren?dziś wsadzałam zdobycze z lasu(mam nadzieje że leśniczy nie czyta)
Na głębokość pół łopaty zbiera mi już się woda,czyli wsadzałam sosenki prosto do wody :(
Na wiosnę będę musiała większość poprzesadzać na pagórki.Będzie potrzebna mi znowu ziemia ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”