Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)

Post »

Winnik zmienny piekny ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Jolu, pamiętam, pamiętam i tym bardziej potwierdzasz to co wcześniej napisałem :) a rumieniec na policzku każdemu się przyda :uszy eksponujesz ostatnio wszystkie pasiaki, kropki, plami, Star showers wspaniały, a mój wygląda jakbym go katował w ogrodzie, zmiana miejsca będzie konieczna, zero przyrostu, liść mikro, coś musi być na rzeczy, póki co podziwiam u Ciebie jak wzór wyglądać powinien :)
kattka24
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 maja 2010, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pamelka pisze: Oj miesza się w głowie, jak człowiek oferty poogląda :lol: Klony w tym roku nie chorowały u mnie, na szczęście.
Kasiu napisałam już u Ciebie. Nie wygląda mi to na szrotówka, a Drumondii u mnie zdrowiutki od maleńkości ;:108 Nie sądzisz, ze szrotówek uczepiłby się obu klonów?
Jolu ja o tym szrotówku tak z biegu, bez przekonania napisałam. Tak pierwsza myśl, i gdzieś mi dzwony biły, że ktoś gdzieś napisał, iż w naturze klony są przez niego atakowane. I to taka pierwsza myśl dlaczego mój Drummondi choruje. Bardzo możliwe, że nie mam racji. Trzeba poczekać do lata, jeśli problem z nim się powtórzy porządnie obejrzeć i postawić diagnozę. Swoją drogą rośnie u mnie jeszcze Crimson King, ten sam gatunek, a jest zdrowy. Psudoplatanusy np. Leopldii, Brilantissimum też są zdrowe. Zatem pożyjemy zobaczymy, muszę swojego uleczyć, bo tęsknię za czasami gdy pięknie ożywiał ogród w drugiej połowie lata. Dla mnie to jedna z najcenniejszych odmian pod tym względem.
Winnik zawiązuje Ci dużo tych owoców? Ja swoim jestem rozczarowana, kwitnie obficie, ale kulek jest mało, prawie nic.

Gdzie dostałaś tego pięknego rdesta? Mi jeszcze tej odmiany brakuje do rdestowego szczęścia :)
Pozdrawiam, Kaśka
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko to prawda piękne ma listki, owoców nie widziałam :lol: ale liczę na to, że kiedyś będą takie jak w katalogu :wink:
Sylwek mam jeszcze kilka ciapatych, ale to może jak czas dopisze pokażę :wink: Mój s\Star Shawers bliżej jesieni zaczął powracać do zielonej formy macierzystej ;:224 czemu? Zobaczymy wiosną.
Zamilknąć na czas jakiś zamierzam, bo trzeba się zająć planami na kolejny sezon, poszukiwanie inspiracji, odwiedzanie stron z ofertami trochę trawa, niestety. Tylko wciąż jakoś nie mogę zawiesić kłódeczki na "Ogrodzie z widokiem" ;:14
Kasiu zatem obserwujemy klony od wiosny ;:108 i wymieniamy się uwagami.
Mój winnik tez niezbyt rewelacyjny, ale zrzuciłam to na karb sąsiedztwa z rdestem właśnie, może go zagłusza ;:224
Rdest owy dostałam w prezencie :uszy
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Joluś, kolekcja za kolekcją! I w każdej takie smaczki....
Ech, plany różane bardzo podobają mi się. Bardzo!!!
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

Oszalałaś chyba by znikać ;) gdzie jak nie tutaj wynajdziesz inspirację :?: a oferty dopiero zaczną się niebawem pojawiać i pewnie na forum głośno będzie o tym co i gdzie można dostać ;)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izka kolejne plany na podkradanie trawnika :lol: Różyczki do clemków, clemki do rózyczek, to się wsadzi, to przesadzi, coś tam dojedzie :tan
Oj plany bogate, ciekawe, czy dam radę z realizacją ;:224
Aaa i elementy architektury ogrodowej teraz w wyprzedaży chodzę i oglądam ;:224 Kratki na pnącza by się przydały :roll:
Sylwek nic się nie bojaj, nie zniknę zupełnie :D
Jednak fotki się kończą, wiele już było, po cóż się tylekroć powtarzać :oops:
Mam wrażenie, ze przynudzać zaczynam :oops: za to jak się tylko wiosna zacznie :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ty ...przynudzasz, no nie zartuj......inspirujesz kochana ;:196 inspirujesz , nie musze po katalogach bładzic u Ciebie mam podane na talerzu i opis jak sie sprawuje roslinka ;:167
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

Jolu, spokojnie, nie dam się łatwo spłoszyć :D :D
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Joluś :wit ja też mam jasny klon,ale mam nadzieję,że latem będzie rósł ładnie,o ile przetrzyma zimę.Pozdrawiam ;:4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jola, ani mi się waż znikać. Jesteś dobrym duszkiem forum. Gdzie będą wszyscy o kulkach, klonach, różach i innych gadać?
Mam pytanie co do mojego/Twojego clemka, mojej pomyłki.
Jak on się sprawował? Dotrwał do końca sezonu?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mam tylko dwa kloniki. Ogród mój więcej ich nie pomieści. Cóż, powoli i z trudem uczę się sztuki rezygnacji, a jest to umiejętność baaaardzo przydatna i cenna. :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko miło mi, jednak nie wiem, czy podołam takiej odpowiedzialności.
U mnie doświadczenia głównie z własnego podwórka :wink:
Sylwek tak też myślałam, czekamy więc na wiosenne świeczki i do ogrodu z kutią :wink:
Gosiu ta zima póki co, oczywiście, jest bardzo łagodna, więc chyba nie mamy żadnych obaw, że roślinki zmarzną.
Margoś d ziękuję ;:196 Clemek Crystal Fountain rósł sobie bardzo ładnie, teraz posadzony jest przy jednej z kratek przy murku :wink: Gdzieś w tych okolicach .... i mam nadzieję pięknie przezimuje, dostał kopczyk.
Obrazek
wanda7 pisze: Cóż, powoli i z trudem uczę się sztuki rezygnacji, a jest to umiejętność baaaardzo przydatna i cenna. :)
Wandziu bardzo mądre słowa, ja też pomalutku zaczynam być na tym etapie, jednak miejsca jeszcze nieco zostało :wink: U Ciebie za sprawa dużych drzew ogród już ma swój charakter, u mnie wciąż jest w fazie tworzenia, oj dlugo jeszcze chyba ;:224

Jeszcze kilka ciekawych roślinek na koniec :wit
Quercus robur Strypemonde /dąb szypułkowy/
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Leucothoe fontanesiana 'Makijaż' /Kiścień wawrzynowy/, okryty czeka wiosny
Obrazek

Diervilla sessilifolia 'Cool Splash' /zadrzewnia bezogonkowa/. Krzew gęsty, zwarty, o pokroju kulistym, dorastający do 1 m wysokości.
Obrazek

Obrazek

Sambucus nigra 'Pulverulenta' /bez czarny/ duży krzew z białymi plamami na liściach, w pełnym słońcu, w okresie suszy, liście mogą ulegać poparzeniu słonecznemu.
Obrazek

Co prawda nie ciapaty, ale równie urokliwy Sambucus nigra 'Eva' Black Lake /bez czarny/
Obrazek

Obrazek

Bardzo szybko przyrasta i wymaga sporo miejsca
Z ciekawostek jeszcze Sambucus racemosa Tenuifolia /bez koralowy/ rośnie bardzo powoli, ale potrafi osiągnąć nawet trzy metry :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to by było na tyle, do zobaczenia kiedyś :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”