Witaj Gosiu!
Planujesz kolor tynku na domu,to jest dobra pora ponieważ na pewno będzie to ciepły odcień.Oglądałem Maję,która pokazywała ogród z Twojej miejscowości.Zaś co do gatunków traw to Drozd ma już nowy wątek i możesz się poradzić.
Pozdrowienia Edward
MAŁGOSIU róża o takim imieniu Ice Cream jest biała a nie w takim kolorze . Miniaturki są bardzo wytrzymałe nie do zdarcia . Tez mam taką w oranżu a wcześniej miałam czerwoną . Pieknie rosną i cały czas kwitna . Bukszpanowy ludzik świetny i w niejednym ogródku byłby mile widzianym okazem Moze masz białą i to właśnie będzie ta
Irenko,miałam bardzo duzo kupionych nowych lilii,podpedzałam je trochę i majowe mrozy ścięły wszystkie.Ciekawe czy one w tym roku odbija.
TerDob,bukszpan niestety nie mój i nie mam takiego talentu do formowania,sąsiedzi tez mi nie przeszkadzaja.Po prostu nie zwracam uwagi czy patrzą jka pstrykam zdjecia kwiatom.Moja koleżanka często podśmiewywała się ze mnie,że robię zdjęcia roslinom,a kiedyś poszłam do niej,furtka była otwarta,a ona ....... z aparatem latała po ogrodzie i pstrykałą fotki.
Halinko,Kamciu,moje bukszpany są maleńkie jeszcze,ale muszę jeden zostawic na próbę do formowania.
Edwardzie,poszukam tego nowego wątku.
Jadziu,muszę przypilnować w biedronce jak będą te róże,najczęściej są na dzień matki.
Magento,jak masz ciekawskich sąsiadów to dobry sposób.
Gosiu , na moich sąsiadów taki bukszpan nie pomoże To byłby skuteczny sposób. Lilie powinny wyrosnąć . Będą osłabione , nie widziały słońca .U mnie także bywały takie zdarzenia, o wyłamanych przez psy nie wspomnę. Także wyrosły w następnym sezonie. Zniszczona jest łodyga, cebula w porządku.
Tadziu,oby twoje słowa swięte były,bo miała lilię sw.Józefa i wiele innych nowych kupionych w ogrodniczym,nie wspomne o targu i brico.Około 20 sztuk na pewno mi zmarzło.Oby tylko jakies robactwo ich nie zjadło,bo zauwazyłam w ubiegłym roku tunele nornic.
Nie wiem jak nawet nazwać ludzi,którzy siedzą,leża,nic nie robia w ogrodach,a nasmiewaja się z tych,co chcą mieć ład i porządek.Uważam,że to jest zwykła zazdrość i prze smiech chcą zagłuszyć swoje sumienie i lenistwo.
Wandziu,niestety przez pazerność zebrało się w najgorszym szczycie 60 sztuk.W tym roku na pewno ograniczę się do begonii w doniczkach,przynajmniej mam taką nadzieje.
Halinko,taki duży tarasik cudowna sprawa.Latem całe moje zycie na nim się toczy.Mam teraz troche płyt przed tarasem to doniczki tak pójda,bedzie więcej miejsca na leżak.
Mam prośbę,zebrała sobie nasiona z takiego kwiatka i nie pamiętam co to jest?
Tak myślałem , że Małgosia ma jeszcze coś w zanadrzu I jakie te ,,cosie' Eukomisy mają ładna barwę kwiatu , moje z odcieniem zieleni . Tak na oko ten kwiatek to żeniszek . Też warto posiać go wcześniej.