rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Widzę Jagódko, że czytujemy te same gazety, a przynajmniej 'Kwietnika'. ;:136
Ja wczoraj go kupiłam, ale jeszcze do artykułu o grudnikach nie dotarłam, ale za to z wielką ciekawością ;:132
o roślinkach cebulowych i muszę się przyznac, że o ile do tej pory nie kręciły mnie one za bardzo tak teraz zastanawiam
się, czy nie sprawic sobie choc jednej cebuli Hippeastrum i nie poeksperymentowac. ;:224
Jak widac nie tylko Forum wywołuje u nas chciejstwa. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

:wit i ja zawitałam do Ciebie. Pisałaś o pędziku storczyka więc cofnęłam się troszkę i powiem Ci szczerze, że ja zostawiłabym go luzem ....moje wiszące nie maja podpórek w wcale nie narzekają :D
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagoda nie usztywniaj go bo faktycznie kuku zrobisz . Ale parapet cudo jak nic z dziesięć storczyków byś upchnęła !!!!!!!!! ;:224
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Wow ale Ładnie ;:138
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Elcia-Ty się nie zastanawiaj nad Hipeastrum, tylko pędż do ogrodnika. U mnie cebule są po 12-14 zł-wybór ogromny. Zdążyłam juz coś sobie uoplować i czekam lada dzień na wielki rozkwit. Hipeastra jak nabardziej godne są polecenia :)

Rapunzel-ładny, szeroki parapecik z piękną obsadą-w szczególności przypadła mi do gustu Zroślicha, na którą poluję od jakiegoś czasu i zielisteczka:)
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Jagódko, nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz do Ciebie trafiłam :oops: , ale przeczytałam cały wąteczek od początku do końca :) , a było co czytać :D
Muszę Ci powiedzieć że strasznie mi się ta "komarzyca" na Twoim balkonie spodobała, to wygląda super.
Tak wielgaśnego parapetu, jaki masz w przedpokoju, to tylko pozazdrościć. Moje są szerokie raptem na jakieś 15-20 cm :(
Piszesz, że musisz okno otwierać, a czy nie dałoby rady uchylić je od góry?, tak aby parapet wykorzystać w 100%?

Tak więc zameldowana i będę zaglądać często do Ciebie, obiecuję ;:108
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Chrapko, ja zroślichę kupiłam przez forum, bo jeszcze jakis czas temu kompletnie mi się nie podobały. Jakiś wpływ miały tez zroślichy z LM, ale czemu tam byłam? Przez forum, więc na jedno wychodzi. :wink:
Kasik dzięki :)
Lidko, jak ja z 10, to pewnie i z 20 byś zmieściła. :lol: Ale masz rację, ja się boję go dotknąć. ;:108
gojka, masz rację, tylko chyba wtedy musiałabym pomyśleć o podwieszeniu może, bo one u ciebie w sumie rosną tak jak w naturze, wysoko i poniekąd ma to sens, bo w koronach drzew gdzies w dżungli nikt im podpórek nie stosuje. :wink:
elciu, kwietnik kupiłam już po raz drugi, bo nieraz w większym salonie prasowym, to tylko rzucę okiem na to, co mnie interesuje i zawsze kilka złotych w kieszeni, a przecież nie wyczytam. :wink:
meandrzejew, niestety ja nie mam plastikowych uchylnych okien, tylko zwykle stare drewniane, więc niestety nie ma takiej opcji. Komarzyca faktycznie rośnie jak szalona, ale jej sadzonki mi się zmarnowały. Nie szkodzi, kupię wiosną nowe, bo są tanie. 8-) Ja wciąż odkrywam nowe ciekawe wątki, głównie w ten sposób, że ktoś pisze w wątku, gdzie zaglądam. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Kochana,ale na tym parapecie jeszcze mnóstwo zielonych wejdzie,tylko patrzeć,jak się zapełni,jestem pewna :wink: :D
Xg-2
---

Post »

Jagoda to jest malutka roślinka więc chyba na parapecie nie będzie jej przeszkadzało .....możesz pomyśleć też nad postawieniem jej na czymś tzn odwrócona doniczka, wazon.... :uszy trzymam kciuki za maleństwo i kwiatuszki :)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gojka, teraz to jeszcze jest malutka, ale ja myślę perspektywicznie, w końcu kiedyś chyba urosną . :wink:
Xg-2
---

Post »

Jagódka ;:196 spokojnie one nie rosną tak szybko jak kapusta :(
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gojka, chciałaś mnie zapewne pocieszyć, ale ci się nie udało, bo ja strasznie czekam na te storczyki z keiki. :;230
Xg-2
---

Post »

8-) Jagoda...miejsca na parapecie dużo...postawisz beczułkę glinianą i nawet duży storczyk da sobie radę :wink: a możesz też powiesić na kwietniczku, który widziałam u Ciebie :D
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Jagoda pięknie Ci Gośka powiedziała to nie kapusta ! Zanim to to Ci ogromny się zrobi to jak nic dziesięć innych zdążysz tam postawić !! Miejsca u Ciebie ..... ogrom !!! Pewnie że ja już bym kombinowała co tam jeszcze wepchnąć ! Dzisiaj widziałam miniaturki fiołka alpejskiego ależ śliczne były !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Jagódko, boisz się, że Ci miejsca zbraknie - idź za radą Lidki i zainwestuj w miniatury. Małe toto to i więcej upchniesz ;)
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”