Mały sucholubny zbiorek

Zablokowany
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2010, o 00:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mały sucholubny zbiorek

Post »

Zmieszczą się jak mamilarie pójdą w świat ;:224 Ale tak na poważnie... jestem tego samego zdania co Magda. Powiem więcej: żadnych zakupów dopóki nie da się zrobić oprysków (czyli dopiero gdzieś tak koniec maja-początek czerwca) - w tym roku wczesną wiosną od "dobrego i znanego hodowcy" dostałam gratis przędziory i 2 rodzaje wełnowców :evil: Jak również skończyłam zakupy na ten rok wraz z opryskami.
Na przyszły nie planuję kaktusowych zakupów, więc automatycznie awansuję na najnormalniejszą osobę na forum, ale obiecuję posyłać Wam czasem pomarańcze ;:170
Awatar użytkownika
przemo1413
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

theoria_ pisze:Zmieszczą się jak mamilarie pójdą w świat ;:224 Ale tak na poważnie... jestem tego samego zdania co Magda. Powiem więcej: żadnych zakupów dopóki nie da się zrobić oprysków (czyli dopiero gdzieś tak koniec maja-początek czerwca) - w tym roku wczesną wiosną od "dobrego i znanego hodowcy" dostałam gratis przędziory i 2 rodzaje wełnowców :evil: Jak również skończyłam zakupy na ten rok wraz z opryskami.
Na przyszły nie planuję kaktusowych zakupów, więc automatycznie awansuję na najnormalniejszą osobę na forum, ale obiecuję posyłać Wam czasem pomarańcze ;:170
Nie planuję to dobre określenie :;230
Ja miesiąc temu tez już nic nie planowałem a od tamtego czasu doszło mi co najmniej jakieś 20 szt :;230 ;:14 ;:14 ;:14
Moje kaktusy:)Cz.1Cz.2
Moje lilie :)
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2010, o 00:54
Kontakt:

Post »

Ja się trzymam swoich planów w odróżnieniu od co niektórych ;:170 Lista obowiązuje, wydłuża się, ale niestety musi jeszcze poczekać. Spodziewajcie się odgrzewanych zdjęć w przyszłym roku :twisted:
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 13:05

Post »

Paula, współczuję Ci robaków. Do tej pory trafiły mi się ze trzy sztuki z jakimś pojedynczym wełnowcem (nie pamiętam nawet od kogo) i których pozbycie się nie było kłopotem. A tak to nie wiem, czym jest walka ze szkodnikami. I obym nigdy nie wiedziała. Oprysków nie stosuję. Na wiosnę i na jesień podlewam chemią i to wystarcza.
Co do zakupów... Miejsce mam. Nawet sporo. Poszerzenie regału o jeden rząd, daje możliwość dostawienia 20-30 roślin. Tylko, że jak dla mnie to już nie czas na nowe nabytki. Lada chwila wszystko idzie pod folię. Kupić nie problem, tylko po co mi potem stres, czy rośliny się zaadoptowały i czy tuż po przeprowadzce zniosą od razu zimowanie.
Druga sprawa, że gymno, które mnie interesują, obecnie są bardzo trudne do zdobycia. Wolę cierpliwie poczekać, niż zapchać miejsce czymś, tylko dlatego, żeby było coś nowego. Zima będzie okresem na decyzje w sprawie tych mniej chcianych, mniej ładnych roślin. Zresztą gwarancji nie mam, że i tym razem obejdzie się bez strat. Na wiosnę ocenię realnie wolne miejsce, okroję listę poszukiwanych i wtedy będę działać. Do tej pory wszystko było takie trochę chaotyczne. Ale od przyszłego sezonu muszę już z głową dobierać, wymieniać rośliny. Co więcej, nie spieszy mi się do zapchania wolnego miejsca. Mam dużo stosunkowo nowych roślin, których kwitnienia chciałabym zobaczyć, więc i tak przyszły sezon dla mnie należeć będzie do ciekawych.
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lis 2008, o 01:33

Post »

tia, pewnie w maju już nie będzie wolnego miejsca :;230
U mnie już ostatnie zakupy i pozostanie wszystko opryskać na robale i na grzybki
Sami wariaci
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Magda 20-30 sztuk to Ty będziesz szalała ;:138 już ja to widzę, a gymolki piękne są, ciężki wybór przed Tobą ;:224
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taa, szalała... :? 20-30 sztuk to co poniektórzy kupują jednorazowo, co miesiąc. Ale to nic, miało nie być już miejsca, a jest, i tym trzeba się cieszyć :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chyba sobię zmienie nick na ' głos rozsądku'
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koniecznie ;:215 W Twoim wydaniu to określenie nabrałoby zupełnie innego wymiaru.
Awatar użytkownika
przemo1413
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2011, o 16:34
Kontakt:

Post »

Ja też popieram :lol:

-- 11 wrz 2012, o 21:53 --
sokolica pisze:Taa, szalała... :? 20-30 sztuk to co poniektórzy kupują jednorazowo, co miesiąc. Ale to nic, miało nie być już miejsca, a jest, i tym trzeba się cieszyć :wink:
No dokładnie nasz forumowy " głos rozsądku " jest tego przykładem :;230
Moje kaktusy:)Cz.1Cz.2
Moje lilie :)
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 19:58

Post »

sokolica pisze: Druga sprawa, że gymno, które mnie interesują, obecnie są bardzo trudne do zdobycia. Wolę cierpliwie poczekać, niż zapchać miejsce czymś, tylko dlatego, żeby było coś nowego.
ooo, dokładnie robię tak samo , tyle że nie tyczy się to gymno, a innych , a żeby nie było nudno to wysiewam nasionka które udało mi się zebrać
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo a jakie cie interesują które ciężko zdobyć?
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

No właśnie zrób nam smaka, bo to pewnie coś wyjątkowego ;:108
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wskrzeszacie mój wątek, że chyba muszę jakieś zdjęcia porobić. Jak pisała Paula, może się nie kapniecie, że po raz kolejny to samo wklejam :wink:
Co bym chciała? Hmm, lista długa. Ale np. taki G. esperanzae, G. jochumii, G. kubesai, G. raineri ;:170
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 19:58

Post »

ale tylko nie doklejaj sztucznych kwiatków
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”