Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Post »

Oj... przesadzacie :lol:
Jola... jakieś postępy? Jakieś fotki? Ja proszę...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dangar1 nie wiem, czy tych jednorocznych nie należy przetrzymać przez zimę w dogodniejszych warunkach. W ogrodzie chyba mogą nie dać rady ;:224
Gieniu pamiętam Twoje zakupy ;:108 tyle jeździsz ... polecam zakupy na żywo.
Joluś nie jest tak źle z tym jedzeniem :;230 jak wszyscy na płatkach kukurydzianych :lol: A iglaki w wybranych szkółkach nie są takie drogie, co innego w necie.
Aga pw, rożyczki polecam, niektóre zdrowe, piękne i powtarzają. Przed zakupem stanowczo należy poczytać ;:108
Dorotko to Star Profusion wyrosła większa od Chippendale'a .
Aniu murek wyraźnie postępuje, już teraz wygląda inaczej, dzisiaj nasadzenia. Iglaczki nie są zbyt drogi, jak wiadomo, gdzie kupić. kilkanaści do 30 zł ... bardzo drogo?
Agatko nie mam pojęcia w jakim wieku, myślę, ze dwa latka ma z powodzeniem.
Wiesiu elementy wykończenia dopiero zamówione ;:108 Dzisiaj obsadzę nieco, po niedzieli zakończenie.
Zastanawiam się gdzie hortensję usadowić, żeby nie bylo za zimno ;:224
Anetko mam nadzieję :uszy oby tylko zdrowo rosły.
Aniu murek zdecydowanie zyskał, cegły otynkowane i jeszcze kilka szczegółów doszło. Może zaraz wstawię aktualne, choć nie finalne fotki ;:108 Tymczasem muszę uziemić kilka prezentowych hostek :heja
Sylwek nasze już chyba tradycyjne późnoletnie wypady do szzkółek zaowocowały, ale uwierz wybór był przeogromy :uszy tylko kasy brak, bo w aucie coś by się upchnęło :;230 Rozmawialiście z Pawłem Penazu? Nie czytałam, ale widać mam intuicję :wink:
Andrzejku kulki polecam stanowczo.
Miłko rudbekie mają przecudną burzę kwiatów, choć u mnie nie wszystkie przezimowały Trzeba poczytać chyba w tematycznych wątkach.
Marta jeśli o ;:136 chodzi nie widzę przeciwwskazań, kiedy wpadasz :;230 Przesadzanie czas zacząć dzisiaj, więc jednak wrzesień.
Gorzatko trochę poza domem ostatnio byłam, dziecię w klinice, to i o ogrodzie myśli jakieś odległe. Na szczęście już jestem, ale w tym tygodniu do innej kliniki podążam ;:224 Fotki .... zaraz wstawię to co mam.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

A czemu dziecię w klinice? :shock:
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, rozmawialiśmy z Pawłem nieco wcześniej jak zobaczyłem Penaz u Ciebie w ogrodzie, więc potwierdza się jedynie chyba nasz wspólny gust :) w sierpniu żniwa, a nasze żniwa to wysyp tegorocznych szczepów więc przez to wyprawy nasilają się o tej porze roku ;) tylko czy można pojechać i kupić to co człowiek sobie w pamięci zakoduje, zapisze gdzieś w kajeciku ? raczej nie, wyprawy zwykle kończą się upchanymi skrzynkami, a lista z którą jechaliśmy nagle robi się trzy razy większa :;230 :;230
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Melduję się i gdzie relacja z wczoraj :D :D :?:
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Joluś a ja coraz bardziej żałuję że nie przyjęłam wtedy u Janusza tej kany od ciebie ;:223 ;:223 ;:98 Jak byś tak maleńki kawałeczek zarezerwowała dla mnie ;:180 bardzo bardzo proszę.
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

A które miejsca na szkółking Ty polecasz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu nadrabiam zaległości i nie powiem, ale cudne widoki trafiły mi się na niedzielny spacerek.
Muszę przyznać, że mnie ciągle zaskakujesz. Powinnam już chyba przestać "szufladkować" ogrody :lol:
Ciesze się, że oprócz poświęcenia się"iglastej" pasji, wprowadzasz do ogrodu mnóstwo koloru :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Hostki już uziemione?
Jolu wczoraj szukałam Biedermaiera(wystawa w Chorzowie) ale żaden wystawiających nie posiadał tej róży.
Ja kupiłam Polkę(ale chyba dostanie ją Gagawi bo ma duży teren do obsadzenia(jeszcze) i trochę bylin.
Pan Andrzej(Tapir) jak zwylke posiadał ładne sadzonki i dużo odmian.Ceny na naszą kieszeń-10zł i angielki po 20 zł.
Cud,że tylko jedna kupiłam ale myśl, ile nadejdzie zamówionych ,skutecznie moje zapędy zastopowała. :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluniu wspaniały pogodny mamy wrzesień, mam nadzieję, ze masz możliwość korzystać z takiej pogody w ogródku ;:196
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Jolu ciekawe jak się murek zmienił. Pewnie już coś posadziłaś przy nim?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu diagnozujemy ... jeszcze czeka mnie wizyta u neurologa, laryngologa i okulisty. W sparwach sercowych na szczeście
wszystko ok.
Sylewek, jak zobaczyłam Penaza w kolekcji już wiedzioałam, ze muszę go mieć :D jednak niepewna była sprawa jego dostepności w szkółce. Dzięki uprzejmości właścicieli ;:196 udalo się go zdobyć.
Mówisz lista ... kajecik :;230 wyobraź sobie, że nawet nie wyjęłam z torebki, tyle było pieknosci wokół. Wybór faktycznie jest teraz ogromny. Zaraz fotki jakieś nowych miejsc.
Gosiu nie ma sprawy, mam nawet taką niedużą sadzonkę, jeśli chcesz mogę w środę podrzucić do Lublina :wink: znów wyprawa do kliniki.
Ula wszystko zależy od tego czego szukasz. Polecam oczywiście szkołkę braci Dębskich w Mynkach.
Iwonko mój ogródek podzelony jest na kilka stref, w których rosną rózne roslinki, kwitnących nie może zabraknąć ;:108 W tym roku zaś powiekszyłam obszar rózany likwidując część rabaty bylinowo-skalniakowej. Znów trzeba było przywozić wywrotę ziemi, aby poprawić warunki bytowania rośline.
Aniu no właśnie hostki muszą do jutra poczekać, wczoraj zdołałam poradzic sobie z częścią iglakow, wrzosów, rozyczek i dwoma krzaczorami i trawkami. Potem jeszcze wysypywanie rabaty korą i wieczorne podlewanie Uffff.
Wieczorem zawitały koleżanki na ;:136 A rankiem nad jeziorko porzadki jesienne robic, bo wkrotce trzeba będzie kończyc sezon.
Ceny rózyczek bardzo dobre, 20 za angielkę to bardzo rozsądna cena. Polka jest cudna ostatnio podziwialam u Wiesi zastanawiając się czy by nie nabyć ;:224
Aguś z tą pogodą to prawda, dzisiaj nad jeaziorem pogoda była iście letnia ;:3 Liczba turystów zaś jesienna bardzo. Tu muszę dodać, że i ilość grzybków nie zapowiada jeszcze jesieni, za sucho zdecydowanie na wysyp.
Iduś coś tam posadziłam, głownie rózyczki. Jutro może dosadzę zlematisy Josephine i Crystal Fountain.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No jak to tak...Fotek nie będzie? :(
Znów mam na balkonie Twoje roślinki :) Jakaś prawidłowość ostatnio...Znów pudełeczko...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzej kończę, choć po obejrzeniu dzisiajszych prognoz może za tydzien jeszcze wyskoczymy :wink: MOże grzybki się zaczną. Kurki na trasie były dostępne w kilku punktach, gorzej z prwadziwymi i podgrzybkami.
Martuś już, już będą :D na bliższe oględziny zapraszam ;:180 Tak się cieszę z kolejnego pudełeczka ;:196 i .... przypominam o yuce :D

Macie tak samo? Dziecko chore to nic nie cieszy :? Spaceruję po ogrodzie i nie potafię się cieszyć widokiem :(
Tak wiec przemknęlam jak zjawa i cyknęłam, mam nadzieję, ze Ci, którzy liczyli na mur z cegieł nie będą zawiedzeni.
Jeszcze w trakcie prac.
Tu będą rożyczki i clemki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu zmieści się jeszcze kilka iglastych piękności, również podniesiona powierzchnia. Trawki wymagaja przesadzenia.

Obrazek

Obrazek

i jeszcze kilka hostkowych widoków ze skarpy przed domem :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Patrzę, patrzę, oczy mam coraz większe! No ślicznie! ;:63
Niech no tylko przedmurze się bardziej zazieleni i obrośnie! Zastanawiam się tylko nad tymi wielkimi kamulcami...One mają pewnie zabezpieczać ziemię przed osuwaniem się, ale czy one nie są zbyt przytłaczające? No i tyle miejsca cennego zajmują :)
Dzieckiem się nie martw, będzie dobrze, no już przecież jest... ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”