Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Interesująca zawartość paczuszki, teraz czekamy na relację z ukorzeniania :)
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ale u ciebie nowości sporo zamieszkało:) super.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiktoria_W pisze:Ja nie śpię - obudził mnie listonosz :twisted: z paczuszkami kwiatkowymi :) .
:oops: przepraszam, że Cię obudziłam, :;230 ale chciałaś to masz. ;:196
Niech Ci zdrowo i szybko rosną. Z fiołkiem sobie na pewno poradzisz.
Doniczka w peperomki naprawdę super.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lidko, Anjju, Filigranowa - dziękuję Wam bardzo ;:196 .
Elciu - ;:196 . No właśnie - przeważnie można kupić ładne osłonki, a ja szukam doniczek :( . Z tym jest dużo gorzej, choć byłam dziś w Castoramie i jak na złość, kilka doniczek nawet mi się spodobało :roll: . Akurat teraz, w tym miesiącu, kiedy nie mogę sobie na nic pozwolić :twisted: .
Mniodkowa - ;:196 . Ty to musisz lubić takie czytanie hurtem :wink: . Tego eszka sobie tłumaczę w ten sposób, że przecież i tak nie miałabym na niego miejsca :wink: . W związku z miejscem - na regale roślinki stoją już w dwóch rzędach i dzisiaj przy przeglądzie znalazłam jedną pustą podstawkę w rzędzie od strony okna. Zaczęłam się zastanawiać, co na niej stało i przypomniało mi się, że hoja. Tylko, że nie zabierałam jej ani do mycia, ani do oglądania i powinna być na swoim miejscu. Wsadziłam rękę za regał, no i znalazłam na podłodze doniczkę z hojką - nawet nie wiem, jak długo tam leżała :oops: . Musiał ktoś zahaczyć przy przesuwaniu zasłon.
Przepisy nie są wypróbowane, więc mogę Ci je podać, ale efektu końcowego jeszcze nie znam. Może lepiej, kiedy już będę po testach :wink: ?
Domimiko - ;:196 . Nie przejmuj się, jeszcze różne sny przed Tobą :wink: . A ten z fiołkami fajny :D .
Rapunzel - ;:196 . Neonki już w ziemi - dołączyły do starszych kolegów: Marmurka i Enjoya :wink:
Arletko - ;:196 . To nie Ty - to listonosz :) . Jestem w szoku, bo jeszcze do niedawna przy takich przesyłkach przynosił tylko awizo. Coś mu się pozmieniało :roll: :D .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Prawdziwe skarby dostałaś. Niech szybciutko i zdrowo rosną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Wiktorio ja również wolę doniczki. Osłonki wykorzystuję tylko dopóki chowam w nich doniczki przemysłowe zaraz po kupnie
nowej roślinki albo dla kwiatków z którymi nie wiąże długiej współpracy (tzw. jednoroczne), ale tych zwykle mam niewiele. :wink:
Uzbierało mi się kilka tych osłonek, bo były w komplecie z niektórymi kupowanymi roślinkami np. w Lidlu.
Wiem, że są tacy którzy wiercą w nich otwory odpływowe, ale jak zaproponowałam to mojemu M (sama jestem antytalenciem
narzędziowym :lol: ) to powiedział, że się tego nie podejmie, bo jak mu te osłonki popękają to będę na niego zła. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Dziewczyny kochane osłonki nie popękają przy wierceniu jak się wleje na dno osłonki troszkę wody i najpierw małym wiertełkiem zrobić dziurki.
Ja to wypróbowałam (tzn. mój mąż wiercił :wink: ) pisała też o tym chyba Celinka. Dla pewności jak mąż będzie wiercił można nie wiem jakąś małą butelką podlewać wodę na dno tej osłonki. Spróbujcie na jakiejś co Wam nie będzie żal.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Ale paczuchy, nie będzie ci się nudziło przez najbliższy czas ;:108
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Arletko dziękuję za instruktaż ;:196 Muszę teraz tylko znaleźc sposób na M, żeby chciał mi powiercic te dziurki. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wiktoria_W pisze:Mniodkowa - ;:196 . Ty to musisz lubić takie czytanie hurtem

no coś Ty! właśnie nie, jak za dużo do czytania to gubię się, bo co chwila telefon. ktoś wejdzie... i zapominam ;:223 wolę być na bieżąco ;:108 tylko czasem nie wychodzi... ;:224 chyba przez roztargnienie...
Wiktoria_W pisze:Wsadziłam rękę za regał, no i znalazłam na podłodze doniczkę z hojką - nawet nie wiem, jak długo tam leżała :oops: . Musiał ktoś zahaczyć przy przesuwaniu zasłon.

znalazłaś winnego...? ;:224 ja jak widzę jak idzie mój M do zasłaniania rolet a tam stoi hibiskus zakwitnięty to możesz sobie wyobrazić listę instrukcji typu "tylko uważaj na kwiatka!" :;230

No dobra na przepisy poczekam, przetestuj na sobie ;:57

a hojka żyje po upadku?
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nuto, Nyskadu - dzękuję ;:196 .
Elciu - ja sobie kiedyś tak z ciekawości przetestowałam osłonkę po ziołach z Lidla. Wyglądała jak zwykła gliniana doniczka, więc nie powinna się dziwnie zachowywać. Nalałam na dno wody i odstawiłam. Później tylko ze zdziwieniem obserwowałam, jak coraz wyżej robi się mokra. Kiedy już ją zabrałam, okazało się, że pod spodem też jest mokro :shock: . Wygląda na to, że niektóre osłonki są tylko dekoracją i nie służą do niczego :wink: .
A swoją drogą, też już kilka razy myślałam na wierceniem dziur i też obawiałam się, że osłonka ceramiczna może mi się rozpaść w ręce. W plastikowych wypalam dziury gorącym gwoździem.
Arleto - dziękuję za sposób ;:196 . Poszukam czegoś brzydkiego i spróbuję :) .
Mniodkowa - winnego nie znalazłam i pewnie jest to niewykonalne :wink: . Mój mężczyzna zajmuje się zasłonami rano, a ja wieczorem. Hojka wygląda całkiem przyzwoicie - nawet wypuściła nowe listki. Od razu dostała pić i mam nadzieję, że się nie obrazi :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Ale fajnie masz piękne nowe roślinki niech rosną zdrowo i szybciutko
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasik - dziękuję ;:196 .

Dziś efekty wieczornej sesji mojego dendrobium. Rozwija pędzik kwiatowy i rośnie w zielone :wink: - widzę początek korzonków na keiki i kolejną malutką roślinkę. Dendrobium obcieka po kąpieli, więc wybaczcie ten talerzyk pod doniczką, ale bałam się, żeby woda się nie rozlała po szafie :) .
Cała roślinka i pęd kwiatowy:
Obrazek Obrazek
Dwa maluchy:
Obrazek Obrazek
Keiki i zaczątek jego korzonków:
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Pięknie się zapączkował... pozostaje cierpliwie czekać aż się rozwinie ;:65
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Wiktorio, ja przyglądam się codziennie moim młodym storczykom i cieszę się z każdej choć minimalnej zmiany, więc wyobrażam sobie, że musisz być bardzo dumna ze swojego :) Jedno jest pewne twój zakwitnie na pewno prędzej niż moje :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”