Opowieść o moim miejscu ...
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Opowieść o moim miejscu ...
Aga mnie też bardzo podoba sie ten czosnek..nie mam ani jednego... 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś śliczne róże
ja też sprawiłam sobie New Dawn a za czosnkami masz inną Bonicę?Takie morze kwiatów.

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Aga ale Ci się wszysto wyrozrastało w nowym zakątku...super
Kamyczki,żwirek,korzenie to jest to co lubię plus fajnie dobrane roślinki i mamy bajeczne miejsce
...
Ty to umiesz fajnie wszystko połączyc
"Mała" trawka w kamiennym "wazonie" wygląda superaśnie,a Bonicę tylko podziwiac

Kamyczki,żwirek,korzenie to jest to co lubię plus fajnie dobrane roślinki i mamy bajeczne miejsce

Ty to umiesz fajnie wszystko połączyc

"Mała" trawka w kamiennym "wazonie" wygląda superaśnie,a Bonicę tylko podziwiac

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Donica i murek śliczny!Liatra widzę jaka duża już i niedługo zakwitnie 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko róża New Dawn jest przecudnej urody.
Moje dopiero w pąkach, gdyż przemarzła.
Czosnek rzeczywiście nie samowity, niebieskiego jeszcze nigdy nie spotkałam.
Jeśli chodzi o tulipanowca, to ja swojego nigdy nie okrywałam, ale mój ma zwykłe, zielone liście.
Twój odmianowy, myślę, że trochę wrażliwszy, więc pierwszą zimę wartko było by okryć.

Moje dopiero w pąkach, gdyż przemarzła.
Czosnek rzeczywiście nie samowity, niebieskiego jeszcze nigdy nie spotkałam.
Jeśli chodzi o tulipanowca, to ja swojego nigdy nie okrywałam, ale mój ma zwykłe, zielone liście.
Twój odmianowy, myślę, że trochę wrażliwszy, więc pierwszą zimę wartko było by okryć.

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
tara
co do kamieni to i ja upycham je gdzie popadnie hihi...zobacz jaki murek zafundowałam opuncji od Tadzia oczywiście kamienny(widać go pod liliowcem od Agnes
...
a to z bliska ten liliowiec w ozdobnych poziomkach

IWONA1311
zobaczymy jej małość jesienią hihi...spróbuję zebrać nasionka są twoje
(a może się rozrośnie to dam ci cebulkę
) Iwonko pokaże moją Jasminkę jak zaczyna cieszyć oko: już niedługo nie będzie widać podpory
...
..
śliczna landryneczka ..prawda?
Misiu no to muszę do ciebie podjechać z czosnkiem
a wiesz że mi zmarzł len
ale kilka się maleńkich wysiało-może się uchowają ...
gosia07 to ta sama Bonika -tylko że rosła w dwóch miejscach a rośni teraz tylko tu: (Bonika po deszczu dla ciebie)w jednym trójkącie a miały rosnąć w przeciwnych dwóch
nie utrzymały się niestety(dlaczego???)
..
FRAGOLA
wiesz
aparatem można czynić cuda a reszta jest kwitnieniem....nie tylko Bonikę podziwiam sama zobacz oto przedstawiam Lucia moja żółta "twarda babka"
..
..
a w takich odcieniach mam też Golden Showers kwitnie krócej i mniej intensywnie ale może służyć za pnącą(ma obrosnąć ten korzeń) jest bardziej subtelna i delikatna(kwiaty szybko się obsypują) ale niezawodna jak dotąd :
..
..
drewutnia
witaj i dziękuję
liatra już tuż tuż a może nawet będzie biała(podobno dostałam sadzonkę) zobaczymy czy się uda
a tu "donica dla ciebie

Tajka BARDZO DZIĘKUJE za rady i nauki jesteś wielka maleńka pochwalę się też rosa rugosa Ritausma na razie malusia ale jest i cieszy
..
..
na koniec rzut okiem na ogród i papa
..
..

a to z bliska ten liliowiec w ozdobnych poziomkach

IWONA1311

śliczna landryneczka ..prawda?
Misiu no to muszę do ciebie podjechać z czosnkiem

gosia07 to ta sama Bonika -tylko że rosła w dwóch miejscach a rośni teraz tylko tu: (Bonika po deszczu dla ciebie)w jednym trójkącie a miały rosnąć w przeciwnych dwóch

FRAGOLA

a w takich odcieniach mam też Golden Showers kwitnie krócej i mniej intensywnie ale może służyć za pnącą(ma obrosnąć ten korzeń) jest bardziej subtelna i delikatna(kwiaty szybko się obsypują) ale niezawodna jak dotąd :

drewutnia

Tajka BARDZO DZIĘKUJE za rady i nauki jesteś wielka maleńka pochwalę się też rosa rugosa Ritausma na razie malusia ale jest i cieszy

na koniec rzut okiem na ogród i papa

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga New Dawn śliczna i mogę ją nawet podziwiać w realu u siebie chociaż jeszcze nie kwitnie bo zima jej bardzo zaszkodziła ale bardzo ładnie się rozrasta.
- patkaza

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agnieszko wspaniale wyszło pozowanie do zdjęcia Twoich pociech, aż się wzruszyłam, Synka to chyba trochę nachęcałaś?
Żółta róża Lucia przepiękna, bardzo lubię żółte róże, wiosną trzy posadziłam.

Żółta róża Lucia przepiękna, bardzo lubię żółte róże, wiosną trzy posadziłam.

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Agnieszko Jasminka faktycznie śliczna i kolorek właśnie taki landrynkowy róż - podoba mi się jej ułożenie płatków. Mam jeszcze pytanko czy opuncja juz u Ciebie zimowała czy to jej pierwsza zima?
- patkaza
Tajeczko synek to lubi się wyróżniać-popisuje się jak umie a zrobić mu zdjecie to wielka sztuka
przyznam się ze i ja uwielbiam żółte różyczki-to moje ulubione mam jeszcze jedną ale nie jestem pewna jej imienia kupiłam jako Graham Thomas
może ktoś potwierdzi??????? jeden lub dwa wielkie kwiaty długo utrzymują bledną przy przekwitaniu pokazując ciemny środeczek wielkie szlachetne pączki,,, i nie niszczy ich deszcz bardzo ładna i zdrowa(przezimowała i szybko wystartowała) piękne błyszczące liście
..
..

Iwona opuncja już zimowała raz i miała zrobiony daszek z kawałka szyby postawionego nad roslinką na kamieniach (wyglądała okropnie, jak by podgniwała ale z wiosny szybko sie odbudowała i już rosnie a nawet uszczknełam ciut i wsadziłam obok więc może bedzie malutka sadzoneczka...zobaczymy jak na razie się trzyma nieźle)
mam jeszcze jedna różę która ma śliczny kolorek i bardzo ładne ułożenie płatków, jest bardzo kolczasta(mnóstwo małych drobnych kolców) ale pachnie i szybko i ładnie rośnie jest u mnie pierwszy rok ...zobaczymy jak sobie poradzi Comte de Chambord Róża portlandzka
..
..

może ktoś potwierdzi??????? jeden lub dwa wielkie kwiaty długo utrzymują bledną przy przekwitaniu pokazując ciemny środeczek wielkie szlachetne pączki,,, i nie niszczy ich deszcz bardzo ładna i zdrowa(przezimowała i szybko wystartowała) piękne błyszczące liście

Iwona opuncja już zimowała raz i miała zrobiony daszek z kawałka szyby postawionego nad roslinką na kamieniach (wyglądała okropnie, jak by podgniwała ale z wiosny szybko sie odbudowała i już rosnie a nawet uszczknełam ciut i wsadziłam obok więc może bedzie malutka sadzoneczka...zobaczymy jak na razie się trzyma nieźle)
mam jeszcze jedna różę która ma śliczny kolorek i bardzo ładne ułożenie płatków, jest bardzo kolczasta(mnóstwo małych drobnych kolców) ale pachnie i szybko i ładnie rośnie jest u mnie pierwszy rok ...zobaczymy jak sobie poradzi Comte de Chambord Róża portlandzka

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś piękna sesja różana
a u mnie licho zabrało moje róże i dam sobie chyba spokój...
tak przy okazji to wiesz gdzie mieszkam

tak przy okazji to wiesz gdzie mieszkam

piękny różany spektakl i bardzo zdrowo róże w tym roku wyglądają...
A murek robiliście sami? bo mam w planach podobny z kamieni polnych, a bez zaprawy myślisz, że by się nie utrzymały?
A murek robiliście sami? bo mam w planach podobny z kamieni polnych, a bez zaprawy myślisz, że by się nie utrzymały?
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
New down rzeczywiście śliczności....
Ale czy Golden Showers ci oplecie pniak to wątpię.... u mnie rośnie z niej wielki krzak z grubymi, mocnymi, bynajmniej nie pnącymi pędami.
Ale czy Golden Showers ci oplecie pniak to wątpię.... u mnie rośnie z niej wielki krzak z grubymi, mocnymi, bynajmniej nie pnącymi pędami.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, gratuluję pięknych róż